Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Eluś...warzywniak, rodki i azalie ;:180 ,do tych ostatnich widać masz odpowiednią ziemię. :roll: Azalia ostała mi się jedna, a RH cztery..jak te wypadną już nie kupię. :wink: Dołki zawsze przed wsadzeniem odpowiednią ziemią przygotowane, nawożone i zakwaszane a jednak po trzech, czterech latach padają. U mnie także deszczyk pada z tego też powodu wróciłam z działeczki. :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To twój kielichowiec musiał być innej odmiany, bo mój pachniał truskawkami, a kwiatki miał drobne. Ale w jego miejsce już posadziłam lilaka Krasawica Moskwy.
Sałaty już masz prawie do schrupania ;:oj
Miłego dzionka ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Oj, joj, joj, jaki wzorowy warzywnik. Malinki sadzone jakby pod linijkę. Ja w tym roku założyłam malinowy chruśniak, ale taki mini ;:306 Moje maliny rosną w dużych donicach, maja takie więzienie, żeby się nie rozrastały. Pomysł z kwitnącymi krzewami moim zdaniem bardzo pasuje do otoczenia Twojego ogrodu. Ela, jeżeli chodzi o różę to ja bym tak zrobiła. Zostawiłabym jeden pąk kwiatowy, żeby zobaczyć jakie to cudo, a resztę bym oberwała. Moja Jubilee Celebration tak miała i w tamtym roku nie pozwoliłam jej kwitnąć. Dzięki temu zbudowała ładny krzaczek. Warto było poświęcić tamten rok. Zresztą ja tak zawsze robię jak roślina jest słabsza lub chudsza. W tym roku zrobię tak z różą Evelinką.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu , rodki są wrażliwe na suszę , podlewam je raz w tygodniu , ale obficie bo one mają mały system korzeniowy i rosną na dodatek w torfie , więc trudno utrzymać im odpowiednią wilgotność .U mnie gleba piaszczysta i cały dzień słońce , więc warunki mają kiepskie , ale dają sobie radę .Ogród nareszcie dobrze podlany ,sadzę ostatnie rośliny z zapasów i w przyszłym tygodniu biorę się za rozkopany trawnik .Początek czerwca to ostatni termin na jego zrobienie , chcę mieć go już z głowy .Znowu było bardzo ciepło a tego nie lubi moja delikatna cera bo mimo kapelusza znowu mam przypaloną buzię , zawsze zapominam się posmarować filtrem i muszę chyba robić to raniutko przed wyjściem do ogrodu bo potem podczas pracy zapominam . ;:202

Iwonko , sałatka jak sałatka , ale rzodkieweczka smaczna , no i świeżo posadzone pomidorki deszczyk podlał obficie , więc może będzie i plon .Kielichowce są w różnych odmianach , ale Krasawica to piękny lilak , więc dobrze zrobiłaś .

Ewuniu , no i skleroza nie boli , miałam oberwać pączki i zapomniałam , a ma ich bez liku ;:223 Martwię się jedną Boscobel bo nic nie wypuszcza chociaż jest zielona .

Obrazek

Obrazek[/URL

[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/2b688059e6134166]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ela, jak patrzę na Twoją wypielęgnowaną działkę to bardzo mi wstyd za moje dziadostwo. Ja moją Ewelinkę dzisiaj zasiliłam. Jutro chyba ją przytnę bo mi jej żal.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu , co Ty takie niepoważne rzeczy opowiadasz , przecież ogród nie powstaje przez jeden sezon , no chyba , że zlecisz to firmie , zapłacisz krocie i palcem nie kiwniesz , ale wtedy to nie będzie Twój ogród , tylko na pokaz , dla innych .Swój będziesz robiła przez lata , bo zawsze coś trzeba w nim zmienić , bo i nasze gusta i potrzeby podlegają zmianom , więc się nie denerwuj , spokojnie , posadź każdą roślinkę z miłością , ciesz się jej rozwojem i kwitnieniem , głaszcz po liściach , martw się jak coś jest nie tak bo to jest przecież Twój ogród ,kochasz ten zielony kawałek i każdą w nim roślinę z osobna i tak ma być . Mój ogród jak każdy inny , też podlega ciągłym zmianom i tworzę go od kilku lat sama kawałek po kawałku często zmęczona pytam sama siebie po co mi to ? , ale wiem że to dzięki niemu mam dużo ruchu , utrzymuję dobrą kondycję i robię to co lubię bo to jest mój ogród . :D Pozdrawiam ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Jaak pięknie! ;:3 ;:3 ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś ale ty masz kawał ogrodu i taki już pięknie rozbudowany ,widać ,ze wkładasz w niego tyle serca ,tyle pracy bo tak się odwdzięczył pięknymi kwitnieniami,no i porządeczek uroczy w nim panuje ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne pierwsze zdjęcie, widać choć część bardzo ładnie zagospodarowanego ogrodu , lubię takie zdjęcia. ;:215 . No i ta różyczka ;:333 , moje pączki mają ale w całej okazałości nie spieszą się pokazać. :wink: . Po pąkach przypuszczam że pierwsza będzie edenka. ;:128
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu jestem po wrażeniem piękny przestrzenny dopracowany W każdym calu ogród. ;:180
Ta piwonia różowa to drzewiasta?
Liliowiec żółty bogato ukwiecony.
Tak dużo masz dyptamow ? czy tak się rozrosl?
Podpory do roślin prześliczne? Kupowane ?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu pięknie się zazieleniło no i te różane pączki ;:173 będzie się działo :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, to jak piszesz o swoim ogrodzie, to jakbyś wyjęła mi z ust ;:108 To my same tworzymy te nasze małe kawałki raju. I to nic, że czasami kręgosłup nam pęka z bólu, pogoda nie sprzyja, albo szkodniki niszczą to, o co tak dbamy. Czasami sił brakuje i chęci, ale po kilku dniach wszystko mija i dla widoku pięknie rosnących roślin, wielu kolorów zapominamy o małych klęskach i jesteśmy dumne, że własnymi rękami tworzymy nasze ukochane zakątki. Gdy patrzę na róże, które zachwycają całą gamą barw, zapachów i kształtów, to wiem, że praca, którą wkładam, nie idzie na marne. I znów biegam z rozwianym włosem z wiadrami gnojówki i podlewam te swoje królewny, żeby miały to co lubią :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie , całą sobotę z nieba lało i lało za co roślinki na pewno są wdzięczne a ja przy okazji też bo miałam przymusowy odpoczynek :D .Za to w niedzielę wstałam skoro świt i dobrze bo zrobiło się dla odmiany upalnie , więc po obiedzie zrobiłam powrót do miasta .Za kilka dni znowu będzie trochę wolnego , więc będzie czas żeby nadrobić prace w ogrodzie .

Bożenko , dzięki ;:196

Martuniu , ogród mały nie jest , a na tylko dwie ręce to często wręcz za duży .Teraz właśnie mam ciężkie roboty na tyle ogrodu i mam nadzieję wkrótce je zakończyć bo nie mogę już patrzyć na trwające od jesieni rozkopy , więc się zawzięłam i chcę już to zakończyć , może się nareszcie uda .

Zuzieńko , właśnie zastałam pierwsze różane krzaczki w kwiatach i nawet całodzienna ulewa im nie zaszkodziła :D Na ten widok człowiek czeka cały rok :heja

Aniu , dzięki , staram się . Dyptam to jeden krzew a piwonia to zwykła , drzewiastą mam żółtą , ale jesienią ją złamałam , więc rośnie od zera :;230 . Podpory częściowo kupiłam gotowe a częściowo zamawiałam u ślusarza .

Mariuszu , no nareszcie zaczęło się coś dziać , przecież idzie lato .

Ewuniu , też naszykowałam w tym sezonie petardę gnojówki , więc będę rozpieszczała swoje królewny ,pomidorki dostały jednak jako pierwsze :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu..piękne różyczki, w tym obelisku nadzwyczaj im do twarzy . ;:215 . Ja w swój obelisk wcisnęłam powojnika, coś mi się wydaje że to był zły pomysł. :wink: Pewnie na jesień będzie zamiana :;230 . Parzydło masz spore, takie już rozrośnięte..także je zaprosiłam na swoją działeczkę i właśnie kwitnie tylko zapomniałam je sfocić. Nieprzewidzianie jestem w domku a jutro z powrotem na działkę, po dzisiejszym 30 st upale czy jeszcze kwiatki będą ładne. Szkoda że to wszystko tak szybko przekwita. ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże kwitną. Białe kontrastujace podpory ładnie wyglądają
Pewnie takie zamawiane to drogie ??
Te niebiesko kwitnące to szalwie? ?
ODPOWIEDZ