Witam gorąco ,bo bardzo ostatnio jest gorąco,deszczu nie ma a ja z wężem w ręce na tym słoneczku opalam się codziennie

.
Marysiu ,ależ zbieg okoliczności ,a Ty też jesteś majowa tylko nie wiem z którego dnia ,grzybki są bardziej w górach u nas rosną pocieki ,lub pociechy ,tak je nazywają u nas ,ale ja ich nie zbieram a jakieś pojedyncze prawdziwki też się już pojawiły ,nie mam czasu chodzić u nas na grzyby ,warunki trudne ,góry i wąwozy ,dziękuję

,pozdrawiam i buziaczki
Kasiu,ja też kocham zbierać grzyby ,ale i robić i jeść pyszne dania też uwielbiam ,fajnie ,że wpadłaś i pospacerowałaś ,wiem jak bardzo nie mamy czasu na nic ,wszystko biegiem musimy załatwiać ,pozdrawiam
Ewo,Top Brass warto mieć ,jest cudna ,olbrzymia i pachnąca kula ,z lekkim różem dużych płatków i białej kuli ,potem cała bieleje ,bardzo lubię goździki ,zmieszczą się na kraju rabaty ,tak cudownie pachną i fajnie komponują się z innymi roślinami ,ja na razie mam mało róż,a potem nie wiem co z nimi będzie ,z wielkich ilości róż,pokażę niewiele ,pozdrawiam
Maryniu,nowe kwitnienia są ,ale ja wieczór po takich gorącach padam ,zdjęć zrobiłam sporo i nie mam siły ich obrobić ,sarny podczas naszej nieobecności nie weszły do ogrodu,mąż zrobił różne odgrodzenia z siatki i może nie mogą wejść ,pozdrawiam
Dorota,pomidorki dadzą radę ,żeby tylko ich ślimaki nie zjadły ,albo grad nie zniszczył ,irysów mam jeszcze więcej ,śliczne są ,taki ich lubię ,życzenia przekazałam ,a grzybków jeszcze nie ma ,bo wielka susza ,a czasem w maju zbieraliśmy w świętokrzyskim piękne prawdziwki,pozdrawiam
Gosiu,bardzo przykra sprawa z tymi sarnami ,marzyłam o ogrodzeniu,żeby mi już nigdy nie dokuczały ,teraz go mam i sarny dalej mi wyżerają co lepsze z ogrodu ,piwonii będzie jeszcze dużo ,to dopiero początek był pokazany,pozdrawiam
Jolu witaj ,fajnie ,ze wpadłaś do mojego ogrodu i troszkę pospacerowałaś ,czosnek niedźwiedzi to chyba dopiero na wiosnę trzeba kupić ,bo teraz już zanika i wyjdzie dopiero na wiosnę ,rdest jest świetną rośliną i super komponuje się z innymi roślinami ,pozdrawiam
Aniu,to kwitnie szałwia siedmiogrodzka ,irysków też troszkę u mnie przybyło,różne mam kąciki i taki hostowo -żurawkowy też jest ,pozdrawiam
Beata,jak w każdym ogrodzie tak i w moim rosną różności i wszystko czaruje swoim wdziękiem ,wiec trzeba wszystkie kwiatuszki docenić bo bardzo się starają i wszystkie są piękne ,zapachy naprawdę są obłędne ,jak ja uwielbiam ten okres ,teraz zaczynają kwitnienie cudnie pachnące jaśminy,więc zapachów będzie jeszcze więcej ,pozdrawiam
Marzenko,fajnie ,ze wpadłaś i podobają się irysy