Fikusy, kamelia i parę innych
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Fikusy, kamelia i parę innych
Przepiękny widok Twoich kwitnących oczu od nich oderwać nie można,nie wiem które ładniejsze-cuda
Kurkuma wąskolistna niezwykle urodna o bardzo ciekawych kształtach.Kwitnące kaktusy super nie wiem czym zachwycać się bardziej-gratuluję
Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę
Kurkuma wąskolistna niezwykle urodna o bardzo ciekawych kształtach.Kwitnące kaktusy super nie wiem czym zachwycać się bardziej-gratuluję
Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko - ta kurkuma wąskolistna jest uprawiana dla kwiatów, w celach spożywczych trzeba by posadzić kurkumę długą z tego, co wyczytałam.
Henryku, Basiu - uwierzcie, resztką siły woli powstrzymałam się przed zamówieniem tej białej odmiany, bo już znalazłam sklep internetowy, który ją oferuje.
Marto - ja też pierwszy raz ją przyuważyłam i ogromnie mi się spodobała.
Arku - dziękuję!
Zakwitł gymnolek, G. quehlianum. Tym razem ma dwa kwiaty na raz i mimo, że dziś dopiero lekko się rozwinęły, już wyglądają pięknie w duecie.
Cyklamen nie próżnuje. Kwiatek za kwiatkiem.
Henryku, Basiu - uwierzcie, resztką siły woli powstrzymałam się przed zamówieniem tej białej odmiany, bo już znalazłam sklep internetowy, który ją oferuje.
Marto - ja też pierwszy raz ją przyuważyłam i ogromnie mi się spodobała.
Arku - dziękuję!
Zakwitł gymnolek, G. quehlianum. Tym razem ma dwa kwiaty na raz i mimo, że dziś dopiero lekko się rozwinęły, już wyglądają pięknie w duecie.
Cyklamen nie próżnuje. Kwiatek za kwiatkiem.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gymnocalycium quehlianum wygląda i kwitnie doskonale. Widać, że mu u Ciebie dobrze tylko... tęskni za ciernistym towarzystwem.
W duecie pięknie, ale mimo wszystko samotnie. Henryk ma rację, kaktusy to towarzyskie rośliny. Nie chcesz chyba skazać biednego G.quehlianum na cierpienia?
- Pelidea
- hen_s
W końcu udało się skłonić Cię do pokazania swoich ociernionych ulubieńców. Bo do tej pory to wyglądało jakbyś jednego jedynego miała.
W grupce łatwiej (i ładniej) ale im większa grupa tym łatwiej (i ładniej). Pomyśl o tym!
W grupce łatwiej (i ładniej) ale im większa grupa tym łatwiej (i ładniej). Pomyśl o tym!
Ładnie wygląda koszyczek z kaktusami, ale dwa wyglądałyby jeszcze ładniej .
Mam jakąś taką podobną fuksję, Twoja już ładnie zapączkowana . Na moich kwiatów jeszcze niewiele, niektóre na razie tylko w liście idą - i dobrze, bo przecież łyse były. A te od Ciebie , już zaczęły rosnąć.
Mam jakąś taką podobną fuksję, Twoja już ładnie zapączkowana . Na moich kwiatów jeszcze niewiele, niektóre na razie tylko w liście idą - i dobrze, bo przecież łyse były. A te od Ciebie , już zaczęły rosnąć.
- Pelidea
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Kwiatuszek w kolorze delikatnego różu, chociaż nie w duecie, to jednak widok .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
I mnie się podoba ten różowy kwiatuszek, a zdjęcia piękne .
- hen_s
Jest co pokazywać, czym się cieszyć. Bardzo mi się podobają Twoje kaktusy i haworcja.
- Pelidea
Henryku - dziękuję.
Płomień Afryki wygląda już całkiem nieźle (odpukać).
Tak sobie rośnie podwójne awokado.
Zakwitła pelargonia 'Marbacka Tulpan'.
A. Jeśli nie odwiedziłam ostatnio któregoś z Waszych wątków, to dlatego, że ostatnio przeglądam forum w biegu, na telefonie i już chyba trzeci raz z rzędu kliknęłam "oznacz jako przeczytane" zamiast "wątki z twoimi postami"... Dlaczego to jest tak blisko siebie? Postaram się nadrobić, ale czasem coś ucieknie.
Płomień Afryki wygląda już całkiem nieźle (odpukać).
Tak sobie rośnie podwójne awokado.
Zakwitła pelargonia 'Marbacka Tulpan'.
A. Jeśli nie odwiedziłam ostatnio któregoś z Waszych wątków, to dlatego, że ostatnio przeglądam forum w biegu, na telefonie i już chyba trzeci raz z rzędu kliknęłam "oznacz jako przeczytane" zamiast "wątki z twoimi postami"... Dlaczego to jest tak blisko siebie? Postaram się nadrobić, ale czasem coś ucieknie.