Uprawa melonów cz. 2
- lobuzka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Uprawa melonów cz. 2
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
-
- 100p
- Od: 10 maja 2011, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piekne! Zazdroszcze takich roslinek! Moje dopiero wychylaja lepki spod ziemi. ..
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Mnie też naszło na melony, 1-szy raz. Sama zrobiłam sadzonki i kilka dni temu je wysadziłam... w gruncie, od płd-zach strony, na noc przykrywam włókniną. Na razie już sie zadomowiły i rosną ładnie... oby tak dalej
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
lobuzka biel jest oddana dobrze i ziemia ma naturalny kolor ale zieleń jest jakaś taka dziwna, mało soczysta. To cecha odmiany, czy czegoś im brakuje?
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Całe zdjęcie jest mało ,,soczyste" i ziemia i biel oraz krzak. Wszystko zmatowało delikatnie.
- lobuzka
Niestety aparatu foto. nie miałam przy sobie, robiłam telefonem, w samo południe....i zdjęcia nie oddają/przekłamują rzeczywiste kolory
W/g mnie wszystko ok z nimi
W/g mnie wszystko ok z nimi
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
Lobuzka, bardzo ładne melony, widać, że mają wszystko czego im trzeba
Moje z rozsady dopiero się zadomowiły w gruncie, a posiane do gruntu zaczynają wychylać łebki. Jednak przykrywanie włókniną sporo daje
Moje z rozsady dopiero się zadomowiły w gruncie, a posiane do gruntu zaczynają wychylać łebki. Jednak przykrywanie włókniną sporo daje
- lobuzka
Dziękuję
Masz rację aria, włóknina robi "robotę".... a różnicę szczególnie widać po chwastach /są dużo większe, niż te rosnące bez okrycia/
Masz rację aria, włóknina robi "robotę".... a różnicę szczególnie widać po chwastach /są dużo większe, niż te rosnące bez okrycia/
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Jak już stosujecie czarne geowłókniny to przykryjcie je chociaż w pobliżu melonów słomą czy nawet skoszoną trawą bo ugotujecie te biedne rośliny. Pod spodem jest pewnie kilkadziesiąt stopni. Jak ktoś nie wierzy to niech położy w południe na trawniku kawałek takiej tkaniny . Pół godziny wystarczy.
Czyli wszystkim roślinkom okrycie z włókniny służy Poprzykrywam dziś moje maleństwa, niech szybciej rosną.lobuzka pisze:Dziękuję
Wytłumaczy mi ktoś, w którym miejscu go przyciąć, nigdy tego nie robiłem i jestem kompletnie zielony....
https://www.fotosik.pl/zdjecie/97e2bc9c0dc45a76
Jak to zrobic, po prostu uciąć pęd główny za 4 liściem?
W internecie pisze ze uszczyknac za 3-4 liściem
https://www.fotosik.pl/zdjecie/97e2bc9c0dc45a76
Jak to zrobic, po prostu uciąć pęd główny za 4 liściem?
W internecie pisze ze uszczyknac za 3-4 liściem
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Mam w tym roku melony również ale jakoś sceptycznie podchodzę do tego cięcia krzaka. Jeśli nawet owocuje tylko na bocznych pędach, to i tak takie wypuści, a wg mnie im większy krzak tym lepiej.