Ogród 100 róż cz. IV
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. IV
Aniu piękna kolekcja irysów , też je lubię mam kilka , ale jednak nie mogę się przyzwyczaić ,że to Twój ogród , tyle zmian , a może trza zmian w ogrodzie , ale ja jeszcze do tego nie dorosłam pozdrawiam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne iryski Aniu szczególnie Queen's Circle .Ogólne widoczki również wszystko zgrane i dopasowane kolorystycznie .Kiedyś też zamawiałam Ledę jednak brakło jej wtedy bo też ją zamawiałam w czeskiej szkółce jednak to już historia .Widzę jednak ,że róże z tej szkółki nie są wytrzymałe słabe okazy, bo prawie każda mi padła, a ostatniej zimy Doktorek .Jedna z nich Champagne przez tyle lat wciąż wytwarza tylko jednego kwiatka beznadzieja i chyba to już ostatni dzwonek na pożegnanie się z nią definitywnie .Nie pomagały groźby i prośby . U mnie róże szaleją tylko parę jeszcze nie otworzyło pąków
Aniu, ależ piękne iryski. Trudno zdecydować się, który najpiękniejszy. Róże też cudne. Nastał piękny czas.
Zdjęć nie widać, pewnie Fotosik zastrajkował, ale przynajmniej odpowiem miłym gościom
Tereniu, mój ogród praktycznie co roku przechodzi mniejszą lub większą metamorfozę. Za to też go uwielbiam, że mogę się w nim tak ?twórczo? wyżyć
Tereniu, a może po prostu Twój ogród na tyle Cię satysfakcjonuje, że nie musisz robić żadnych zmian
Jadziu, iryski są super. Szkoda tylko, że w tym upale tak szybko przekwitają...
Jeśli chodzi o kolorystykę, to rzeczywiście staram się trzymać dyscyplinę
Nie ma co się męczyć ze słabą różą; zawsze można ją zastąpić czymś solidniejszym, ale szkoda Ledy. Ja jestem z niej bardzo zadowolona i fajnie się komponuje z purpurowymi.
U mnie też róże szaleją. Nie przepadam jednak za robieniem zdjęć rano, a wieczorem większość z nich wygląda na strasznie umęczone, więc nie fotografuję.
Ewa, ja mam wrażenie, że aż za dużo kwitnie i są momenty, że mam ochotę zrezygnować z tych wszystkich kolorów
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Ależ piękne te iryski i nie mogę doczeka się aż zobaczę je na żywo u siebie za jakieś dwa lata . No chyba, że za rok mi zakwitną . Kolorystyka przepiękna . Berry Scary rzeczywiście zabójczy . Mnie okropnie podobają się wszelakie niebieskości w typie Wintry Sky z resztą nie da się wybrać najpiękniejszego irysa . Pozostałe roślinne różności również ładne . U mnie zdjęcia już widać . Pozdrawiam .
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu , normalnie Jesteś kusicielką irysów , no i jak tu można być zdrowym kiedy gdzie człowiek nie zajrzy , tam wszędzie przepiękne irysy , już nawet róż nie zauważam i to mnie bardzo niepokoi . Jutro przed pracą zahaczę o ogrodniczy , może coś trafię .Fajnie i chyba ciekawiej wygląda teraz Twój ogród , byliny dodają uroku i lekkości .Bardzo mi się to podoba .
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Aniu bardzo mi się podoba Twój ogród po przebudowie , ja również swój zmieniałam już kilka razy , lecz to z przyzwyczajenia , a irysy też kupiłam na jesieni kilka nie wszystkie kwitły , ale Twoje piękne odmiany
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aniu wow robi wrażenie ogród w tych tonacjach kolorystycznych. Bardzo ładne zestawienia roślin i kolorów.
Hipolytte wygląda uroczo, no i ta kolekcja irysów idealnie kolory, bardzo przemyślane
Co zakwitnie na rabatach jak przekwitną irysy, czosnki i inne fioletowe kwiatuszki?
Hipolytte wygląda uroczo, no i ta kolekcja irysów idealnie kolory, bardzo przemyślane
Co zakwitnie na rabatach jak przekwitną irysy, czosnki i inne fioletowe kwiatuszki?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aniu, cudowne widoki
Tak się zastanawiam, czy nie wymienić Ombre Parfaite na Hippolyta
Piękną masz Ledę. Moją czeka przeprowadzka na jesieni. Posadziłam ją w za dużym cieni i ledwo zipie, a kwiaty tak małe aż szkoda fotografować.
Tak się zastanawiam, czy nie wymienić Ombre Parfaite na Hippolyta
Piękną masz Ledę. Moją czeka przeprowadzka na jesieni. Posadziłam ją w za dużym cieni i ledwo zipie, a kwiaty tak małe aż szkoda fotografować.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale mnie dawno nie było
Nadrabiam forumowe zaległości, ale to strasznie powoli idzie, bo nadal mam tylko wieczory i to nie wszystkie.
Przecudowne miałaś iryski
Wszystkie w takich kolorach jak lubię
Muszę powymieniać na te bladawce.
Zamilkłaś, mam nadzieję, że wszystko w porządku i ogród jakoś się trzyma mimo tej suszy
Słyszałam, że u Was deszczu prawie w ogóle nie było
Nadrabiam forumowe zaległości, ale to strasznie powoli idzie, bo nadal mam tylko wieczory i to nie wszystkie.
Przecudowne miałaś iryski
Wszystkie w takich kolorach jak lubię
Muszę powymieniać na te bladawce.
Zamilkłaś, mam nadzieję, że wszystko w porządku i ogród jakoś się trzyma mimo tej suszy
Słyszałam, że u Was deszczu prawie w ogóle nie było
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu za nic nie zrezygnowałabym z tych kolorów, a rankiem kiedy wszystko się budzi, lekka mgiełka panuje w ogródku, to ogród wygląda z lekka tajemniczo, a roślinki z kroplami rosy cuda
Aniu z utęsknieniem czekam na kolejne odsłony twojego ogrodu.
Zmieniłaś adres strony? Nie mogę jej odnaleźć. A to dla mnie wzór ...niedościgniony
Zmieniłaś adres strony? Nie mogę jej odnaleźć. A to dla mnie wzór ...niedościgniony
Co za szczęście, że wreszcie spadł deszcz! Potworna susza nie powstrzymała mnie jednak od corocznego przesadzania roślin Dwudniowe opady wybawiły mnie jednak od ganiania z konewkami i stania z wężem. Ciekawe tylko na jak długo...
Ewelina, trzymam kciuki, żebyś mogła zobaczyć jak najwięcej tych swoich irysków już w przyszłym roku
Takich niebieskości mam sporo. Nawet je zgrupowałam na jednej rabacie, ale efektu układanki niestety nie ujrzałam w tym roku, bo żaden z nich nie zakwitł
Elu, dzięki Cały czas dosadzam byliny (w tym astry ) Kolejne róże na liście eksmisyjnej...
No i co, wyhaczyłaś coś w ogrodniczym? Jak to dobrze, że ja nie mam po drodze takiego sklepu
Dziękuję Tereniu Kupiłaś irysy? Normalna irysomania zapanowała na FO Moich też większość nie zakwitła.
Ciekawe, czy też po dokonaniu kolejnych zmian zapowiadasz, że to już ostatnie?
Majeczko, mam też troszeczkę żółtków i pomarańczków, ale na uboczu Dziękuję za słowa uznania
Po irysach - róże, potem jeżówki, pysznogłówki i ostatnia moja słabość - floksy
Aniu, moja Leda też po przeprowadzce z półcienia. Róże jednak nie przepadają za takimi miejscówkami...
Nie mam Ombree Parfaite, ale chyba jest mniejsza od Hippolyte? A dlaczego chcesz wymienić? Słabo rośnie, czy choruje?
Gosiu, u mnie też kiepsko z czasem. Może jesienią będziemy mogły częściej zaglądać...
Iryski chcesz wymieniać? Nie wymieniaj, tylko dokup bladawców
Dziękuję za troskę W tym roku rzeczywiście panuje okropna susza, ale w środę i w czwartek spadł wreszcie prawdziwy deszcz.
Jadziu, chyba będę musia wstać jeszcze trochę wcześniej, żeby naprawdę docenić urok ogrodu o poranku .
Moni, adres b/z ...ale z Ciebie żartownisia
Mój lipcowy ogród;
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV