Niestety od rodziców za dużo nie odbiega kolorystyką kwiatu a spodziewałem się w tym względzie nieco więcej.

Nie wiem czy bym tak ryzykował, jeśli rosną tylko pomału to może lepiej zrobić to wiosną tuż przed startem wegetacji ? Myślę że spokojnie wytrzymają do końca sezonu, ewentualnie teraz tak jak Tomek pisał możesz podlać takim nawozem, a przesadzić dopiero wiosną. To chyba nie jest aż tak pilne , a może zaszkodzić roślinom.Liczi123 pisze: I tak chciałem przesadzić wszystkie kaktusy, ale teraz chcę to zrobić jak najszybciej. Lobivie i inne co przechodzą letni spoczynek - w lipcu. Reszta pewnie będzie musiała poczekać do końca sezonu. Czy może to sprawa takiej wagi, że nie oglądać się na wegetację i zrobić to jak najszybciej?
To wszystko zależy od tego, jakie proporcje używasz w takim podłożu. Czy mógłbyś przybliżyć ? Jeśli masz bardzo dużo żwiru to może być tak, że woda przepływa przez doniczkę, podłoże pochłania bardzo małe jej ilości które szybko parują i rośliny mogą nie zdążyć się wystarczająco opić przez odparowaniem wody.Liczi123 pisze:Podłoże piasek:żwir:ziemia, więc ten parametr powinien być ok.