Z kwiatowego dworku "M & M" cz.1
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu ! Wpadłam do Ciebie z rewizytą , ślicznie u Ciebie oczko i rosnące w nim lilie szczególnie mi się podobają ,jakie kolory posiadasz ? Ja mam tylko różową pierwszy rok , kupiłam ją wiosną miała dwa kwiaty i małe liście . Twoje wydają się bardziej okazałe .
Życząc Szczęścia w Nowym Roku .
------------------------
Pozdrawiam Lila
Życząc Szczęścia w Nowym Roku .
------------------------
Pozdrawiam Lila
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Lila- ja obecnie mam trzy kolory jasno różowa to ta co widać ją w oczku kupiłam taką malutką a już w pierwszym roku bardzo mi się rozrosła . W tym roku jesienią musiałam ją podzielić bo jest bardzo duża i na zamianę dostałam białą i ciemno czerwoną . Marzę o żółtej ale nie mogę ich za dużo sadzić bo moje oczko jest niewielkie. W przyszłym roku chętnie się podzielę moimi liliami .Też się dziwię że tak mało ci urosła moją nie mogłam wyciągnąć ze skrzynki a korzenie miała okropnie długie.
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Marysiu , jak głębokie jest Twoje oczko, czy lilie zabierasz na zimę , jeśli tak to gdzie je przechowujesz ? Ja swoją zostawiłam w oczku i teraz mam obawy że przemarznie zwłaszcza że oczko nie jest głębokie.Bardzo chętnie przyjmę białą i czerwoną lilię jak Będziesz je dzielić ,moja różowa jest taka, więc jak przeżyje zimę to mogę się wymienić jeżeli takiej nie masz
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Madziu - nie wiem jakie miałaś rybki ja mam karasie japońskie i one nie wyjadają mi lilii natomiast uwielbiają rzęsę więc muszę im donosić.
Lilu- moje oczko ma 150m głębokości co najmniej.Właśnie ja do tej pory co roku zabierałam swoje lilie do piwnicy ale to błąd wszyscy się ze mnie śmieją , bo wszyscy trzymają je w oczku szczególnie takim głębokim więc to ostatni rok się tak z nimi tarmoszę
Moja jasnoróżowa jest taka sama ale to nic nie szkodzi i tak się podzielę jak tylko się da zobaczę na wiosnę czy będzie co podzielić teraz nie chcę ich ruszać bo bardzo smerdolą.
Majeczko- bardzo się cieszę, ale nie wykładaj folią bo przy psach folia się nie uchowa.
Lilu- moje oczko ma 150m głębokości co najmniej.Właśnie ja do tej pory co roku zabierałam swoje lilie do piwnicy ale to błąd wszyscy się ze mnie śmieją , bo wszyscy trzymają je w oczku szczególnie takim głębokim więc to ostatni rok się tak z nimi tarmoszę
Moja jasnoróżowa jest taka sama ale to nic nie szkodzi i tak się podzielę jak tylko się da zobaczę na wiosnę czy będzie co podzielić teraz nie chcę ich ruszać bo bardzo smerdolą.
Majeczko- bardzo się cieszę, ale nie wykładaj folią bo przy psach folia się nie uchowa.
Mario przespacerowałam się po Twoim ogrodzie od samego początku do końca.
Jestem po dwrażeniem Twojego oczka.
Naprawdę robi wrażenie.
Z zaciekawieniem będę podglądała Twój skalniak
Ale może już nic nie dosadzaj bo właśnie w Telewizji zapowiedzieli 20 st mróz brrrr
Jestem po dwrażeniem Twojego oczka.
Naprawdę robi wrażenie.
Z zaciekawieniem będę podglądała Twój skalniak
Ale może już nic nie dosadzaj bo właśnie w Telewizji zapowiedzieli 20 st mróz brrrr
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Marysiu jaki to jest ten specjalny cement do oczek i gdzie go kupić-podpytaj Połowicy, jestem zdumiona, że szkło wodne (woda szklana?)rozpuściło się, właśnie w ten sposób mieliśmy uszczelnić cement w oczku ( które ma powstać).
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;