Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Witam wszystkich milusińskich ,słońce znowu dzisiaj porządnie świeciło,chociaż troszkę chłodniej było,a ja pojechałam na targ ,żeby kupić sobie jakieś kwiatuszki ,ale kupiłam tylko jeden ,potem były zakupy i te do jedzenia i te do ubrania :uszy ,zrobiłam też dzisiaj kompociki truskawkowe ,bo uważam ,że już najwyższy czas ,posadziłam papryczki do warzywnika -skrzyneczki i tyle i następny dzień przeszedł do historii.

Iwonko,miło,ze z przyjemnością pospacerowałaś po ogrodzie ,iryski bardzo lubię ,prawie jak piwonie i chciałabym jeszcze powiększyć kolekcję ,kalmie też można polubić ,bo są śliczne i nie wymagające oprócz kwaśniej ziemi,czas i mnie goni i jakoś wszystko wolno mi idzie jak chodzi o postępy w ogrodzie ,pozdrawiam ;:196

Ala,kalmie są piękne to prawda,ale nie ma z nimi problemu w uprawie,więc mogę spokojnie polecić ,nie rosną wysokie i rosną bardzo powoli,to takie krzewinki zimozielone,u mnie nic nie padało i nie pada ,jest pięknie i sucho,lilie u mnie też nie wszystkie takie piękne ale one niektóre chyba odpoczywają ,pozdrawiam :wit

Marysiu,modrak też bardzo lubię ,ślicznie też wygląda jako soliter w ogrodzie ,ale trzeba mieć dużo miejsca ,a nam się to miejsce kurczy ;:306 ,ode mnie masz taką jasno różową Sarah Bernard o olbrzymich pełnych kwiatach ,to nie babcina piwonia przynajmniej u mnie ale na pewno jedna ze starszych odmian,dzisiaj było chłodniej , niewiele zrobiłam w ogrodzie bo tak sie poplątałam i dzień przeleciał,ale kompociki zrobiłam ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogród pełen słońca kwitnie obficie ,wiec zapraszam na spacerek .

Obrazek

Honey Gold
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White cap
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bu-Te
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Honey Gold
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , szybka jesteś dziewczyna , ja dopiero przymierzam się do robienia słoiczków , ale zrobię tylko dżemiki bo poprzednie wszystkie jakoś dziwnie wyszły co do sztuki ;:oj , no i zamrożę co nieco .Ładny ten krzaczor Modraka , ciekawa roślina .Masz naprawdę problem z suszą , u mnie chociaż trochę ale padało .Ostatnie upalne dni były już dla mnie prawdziwą katorgą , dobrze , że chociaż na moment się ochłodziło , rośliny też odpoczną .Pillow śliczna ;:167
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Wspaniały spacerek odbyłam po Twoim Martusiu ogrodzie :) i znowu nowe Piwonie mi się podobają, pamiętam White Cap z tamtego roku na żywo śliczna ;:167 , ale i Honey Gold urocza, każda ma w sobie piękno...pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś zawsze czekam na piwoniowy spektakl, jestem nimi zauroczona. ;:oj Zestawienie z bodziszkami przecudne. ;:215 Lilie kolekcjonerskie pięknie kwitną, to chyba wymagające rośliny. ;:218
Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pocieszyłam się z rana pięknem Twoich piwonii a oglądając je ich zapach sobie wyobraziłam...Obrazek

miłego dnia Marto ;:196

:wit !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
cały twój ogród jak zawsze zachwyca.
Moc rożnych kwitnień !!
Piwonie wciąż pięknie kwitną ;:333
Faktycznie bardzo, bardzo cudnie zakwitły ci pierwsze lilie. ;:202 To martagonki ?
Sadziłaś kilka sztuk ?? Czy tak ci się rozrosły ??
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś! ale cudowne kępy! ;:63 ;:63
Czy mogę być tak bezczelna i poprosić o zdjęcie tej Sahry ;:180
Ty masz problem z miejsce??? a co ja mam powiedzieć? Chociaż co roku jakieś kępy rozrośnięte lądują za pierwszym ogrodzeniem odkąd mam drugie :oops: i słusznie zauważyłaś ostatnio że ogród się przenosi.
Nacieszyłam oczy to mogę udać się do ogrodu :lol: Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto modrak to krzew dla mnie zupełnie nieznany, jest pięknie obsypany kwieciem.
Lile już kwitną ;:oj moje jeszcze w pąkach.
Będę upierdliwa, ale nie wiem czy już pokazałaś te piwonie babci ( nie Walerii), chyba że mi coś umknęło.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia dziękuję za nazwę piwonii ... już jest w kajeciku i na znaczniku... Kochana coś co przerzedzasz ... do cienia i może masz nadwyżkę goździków tych wieloletnich niskich pachnących... to upiększyłabym skalniak ;:306 Ale to się nie pali... w dogodnym dla ciebie czasie ... jak zdrowie pozwoli ;:168 Jestem wdzięczna za pamięć ;:196 U ciebie ten piwoniowy zawrót głowy... śni mi się po nocach...I nawet we śnie pachnie ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Martuś piwonie piękne i taka duża kolekcja , ale bardzo mi się podobają Twoje kalmie , czy one potrzebują specjalnej ziemi , miejsca i czy kwitną niedługo pozdrawiam ;:3 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piąteczek ,wczoraj mnie tak zmiotło,ze nie przyszłam do Was ,dzisiaj nie byłam w ogrodzie ,bo bałam sie upału i trochę nawala mi kręgosłup ,więc stwierdziłam ,że dam sobie spokój z ogrodem ,chociaż przydałoby się podlewać bo sucho bardzo,a deszczu ani kropelki nie było,ale nawet z tego zrezygnowałam ,wczoraj podlałam pomidorki ,bo pięknie rosną i zawiązują owoce ,a ogród kwiatowy musi sobie poradzić ,ja nie pamiętam takich upałów i takiej suszy o tej porze roku.

Eluś,robię co mogę ,dzisiaj też przerobiłam swój szpinak i wystarczyło na tartę ;:306 ,wyszła pyszna ,dołożyłam sera fety i suszonych pomidorów i mieliśmy pyszne jedzonko,dzisiaj też suszyłam bluszczyk kurdybanek na zimę, do zupki dodaję codziennie jak pietruszkę zieloną ,i suszyłam Lubczyk ,potem jest po co sięgnąć ,jeszcze potrzebuję ususzyć pokrzywy .wszystko się w zimie przydaję ,ale wszystko wymaga czasu ,żeby to zrobić ,ogród woła wody ,nie wiem jak dam radę to opanować,pozdrawiam ;:168

Krysiu,piwonie to nieskończony temat i jest tyle pięknych odmian ,że trudno nam dogodzić ,Honey Gold to też moja ulubienica ,one mają tyle wdzięku i uroku ,że tak nas zniewalają ,pozdrawiam ;:196

Soniu,piwoniowy spektakl trwa nadal ,w ogrodzie kolorowo tak jak lubię ,lilie są zupełnie bezproblemowe ,nic z nimi nie robię specjalnego ,wręcz zostawione same sobie ,a obok są piwonie i jak je nawożę obornikiem to sobie też pojedzą ,pozdrawiam ;:196

Maryniu,miło,że jesteś ,chociaż ja coś wypadłam ,chyba jestem zmęczona ,ale odpocznę to znowu będę działać tutaj ,zapachu dużo w moim ogrodzie ,teraz cudnie pachnie jaśminowiec ,no i piwonie ,bo dalej kwitną ,pozdrawiam ;:196

Aniu,ogród kwitnie bardzo ,ale ja jakoś odpadłam ,lilie to martagonki ,one troszkę wcześniej kwitną ,mam jeszcze różowe i białe ,ale nie będą takie piękne jak te czerwone ,sadziłam kilka sztuk ,ale na pewno nie tyle co jest ,trochę się rozrosły,pozdrawiam :wit

Marysiu,pokażę Ci zdjęcia tej piwonii,ja mam problem z miejscem i z ilością moich rabat ;:306 bo wiadomo ,że co za dużo to nie zdrowo,ale do tej pory nie czułam tego ,teraz już wiem :uszy a zwłaszcza jak doszły pomidory ,Ty też sie rozbudowujesz ,bo wszystko nas tak kusi i wszystko nam sie podoba i przyda ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Dorota,liście modraka są jadalne i można przyrządzać jak kapustę ,ale mamy dość kapusty ,więc nie potrzebujemy jeść modraka ;:306 ,pokażę te piwonie znajomej babci Franciszki ,a babcia Waleria to moja babcia i od niej są białe i ciemno różowe piwonie ,pokazywałam już te piwonie ,ale nie były jeszcze bardzo rozwinięte ,teraz już są ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,już wszystko wiem ,goździki też będą ,może coś popada,bo skała i pył w ogrodzie ,cieszę sie ,że podobają się moje piwonie ,a ja jestem z nich taka dumna ,że je mam ,bo je uwielbiam ,pozdrawiam ;:196

Dziewczynki jutro do Was napiszę i włożę zdjęcia ,bo już nie mam siły dzisiaj ,więc do jutra i dobrej nocki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,jestem już z wami,gorąc u mnie taki że nie da się wyjść z domu ,deszczu dalej nic u mnie nie kapło,więc będzie podlewanie ,ale chyba po południu.

Tereniu,kalmie są kwasolubami ,potrzebują troszkę osłoniętego miejsca ,ale w naszych ogrodach to nie jest problem ,bo nie rosną sobie same i inne roślinki zawsze troszkę robią fajny mikroklimat,nie przekwitają szybko,,rosną wolno,i nie są wysokie ,dla mnie są piękne,pozdrawiam ;:196

Teraz zapraszam na spacerek do ciągle kwitnącego kolorowego ogrodu .

Dorota to dla Ciebie piwonie od znajomej babci Franciszki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz piwonia Sarah Bernard dla Marysi którą ma ode mnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i takie tam różności
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawilec kanadyjski
Obrazek

Iglica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pink Lemonade
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White cap w innym miejscu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Whitley May
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Władysława
Obrazek

Barbara
Obrazek

Dayton
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angel Checks
Obrazek

Harianin
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj królowo piwonii. Wszystkie cudne i olbrzymy. Ogród przecudowny. Każdy zakątek wypełniony po brzegi.
A czy katalpy Ci już kwitną? :wit ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta dziękuję bardzo ;:196 faktycznie są piękne babcia Franciszka może być z Ciebie dumna.
Jak to miło mieć roślinki do których można kogoś dopisać, powspominać.
Pokazałaś też Władysławę, właśnie tego roku ją kupiłam, teraz widzę , że to był super trafiony zakup.
U Ciebie jeszcze kwitną irysy, przepiękne odmiany.
U nas też nie było deszczu, ogród mam wysuszony, może jutro doczekamy się na dobro z nieba. Ten upał nie tylko nam doskwiera.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”