Norbercie postaram zastosować się do Twoich rad, dziękuje Ci za nie. Fredclarkeara od podstawy bulwy do końca ostatniego liścia ma +/- 30 cm
Luisa Co kilka dni zaglądam do niej i faktycznie widać, że przybiera na masie. Zauważyłem, że podjęła szybszy wzrost korzeni oraz masy zielonej po tym jak w osłonce ma stale wodę
iskraiskra Środek fajny bo ekologiczny. U mnie pomogło, ale zużyłem około 1,5 opakowania. Nawet kiedy nie było oznak i tak jeszcze przez dwa tygodnie pryskałem. Średnio co 3-4 dni, rano i wieczorem. Jeżeli nie pomaga, to możesz roślinę podlać delikatnie preparatem na szkodniki. Wtedy ta substancja będzie krążyć w roślinie, a owady wysysające soki ją pobiorą i zdechną
Art Twoja miniaturka wyglada jak normalnych rozmiarów hybryda. Jeżeli korzenie są w porządku, to może warto ją podkarmić. Czasem zdarza się tak, że rośliny długo nie kwitną, bo są wypędzone. Musza wtedy odpocząć i "dorosnąć". Przerabiałem to już na przykładzie Phal. Sogo Pearl. Od zakupu minęło 5 lat zanim zdecydował się ponownie zakwitnąć. Kubpiony był w 2012, zakwitł w 2017r. Oto fotki jak wygląda