Przydomowa hodowla kur cz.3
Re: Przydomowa hodowla kur cz.2
Wieczorkiem może bo w takim słońcu nie będę wyganiac je na łąkę. To jest jakas odmiana japońska- nie wiem naja bo to prezent od znajomego 2 lata temu.
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ludziska powiedzcie mi czy to normalne że kury nie chcą żreć jęczmieniu? Kupiłem od znajomego jakieś 5kg i zamówiłem 50kg, powiedział że dla 3 kur na dwa miesiące starczy mniej więcej taka ilość. Za 40zł chce. Wydaje mi się cena fajna. Niestety jak na razie mija 4 dzień i one (sypnąłem im może z pół kilo) tego praktycznie w ogóle nie ruszają i głodne łażą ewidentnie. Dokładam z litości innego jedzonka typu pieczywo, czy ziemniaki ale co to ma być że wybrzydzają mi nasionami jęczmienia... Nie rozumie? Miał ktoś tak?
Pytanie czy ten jęczmień jest zimowy czy jary gdyż jęczmień ozimy ma osrte końcówki i ja taki jęczmień po prostu srutuje ;) druga opcja to jest to ze nie znaja po prostu jeczmienia i nie będą go jeść.
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
fartekos to znajomy obdarował Ciebie pięknym kogutkiem ,,Feniksa złotego"
Dziękuję za info, siedzę w tym trochę ale takiego cuda to nie widziałem (widziałem podobne ale to nie było to). Najlepsze jest to że lata jak bażant i ma rozłożony ogon prawie jak paw w trakcie lotu;)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 23 maja 2018, o 21:13
Kury nioski
Ktoś się orientuje czy można wypuszczać kury swobodnie na trawę z kurnika, jak teraz z tymi przepisami.
Można spokojnie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdyby ktoś chciał pozyskać trochę piskląt to w Gruzji jest okazja ;)
http://www.gazetawroclawska.pl/aktualno ... ,13249788/
http://www.gazetawroclawska.pl/aktualno ... ,13249788/
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
Wczoraj zaczęły dziobać, coś schodzi. Wątpie żeby to był taki ostry i trzeba by z nim się bawić dodatkowo bo facet karmi nim kury cały rok i mu jedzą jak szalone. Powoli chyba się przekonują do niego aczkolwiek rarytas to nie jest widać dla nich. Od biedy, ale jedzą. Jak to się mówi coś tam dziubią i to dosłownie ;)
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
Tak przynajmniej mówił, a z innej beczki żywieniowej... Przed chwilą na rynku wziąłem od kobiety na straganie wór głąbów z liśćmi brokuł. Wystarczy to w całości ciepnąć na kompostownik czy podrobić i do michy, żeby kury to wszamały?
- ewikk77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
U mnie kury zjadają liście kapusty nieszatkowane, ale głąby jak chcesz żeby zjadły, to musiałbyś chyba jednak rozdrobnić. Ostatnio zauważyłam, że uwielbiają szczypiorek, ale muszą mieć pokrojony inaczej sobie nie radzą.
pozdrawiam Ewa
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
Ok dzięki, ale wybredne te kury i nieporadne