Balkonowce, parapetowce i ogrodowce - tom_ek
- PiotrAPD
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowce, parapetowce i ogrodowce - tom_ek
No to jak specjalnie dla mnie to musiałem dokładnie przejrzeć
A jest co podziwiać
A jest co podziwiać
-
- Od: 17 sie 2014, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super cierniuchy , czy ja nie zauważyłem tej miseczkowej rebutii ? Za nic jej nie pamiętam, tak się skupiłem na reszcie Twoich rarytasków
- tom_ek
- Od: 16 sie 2015, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotrze, dzięki
Filipie, ona stała gdzieś na skraju; do tego jak byliście, to jeszcze nie kwitła, i jak to niekwitnąca rebucja - nie rzucała się w oczy .
Filipie, ona stała gdzieś na skraju; do tego jak byliście, to jeszcze nie kwitła, i jak to niekwitnąca rebucja - nie rzucała się w oczy .
-
- 100p
- Od: 26 lut 2018, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Inspekt to potęga kaktuchy uwielbiają słońce widać to po wspaniałych cierniach BRAWO
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Nie tylko dla ciebie Piotrze - ja to mam tu raj dla oczu, każda fotka po powiększeniu to istne cuda. Mam wówczas wrażenie głębi takiego obrazu, o szczegółach nie wspominając.
Skąd ty bierzesz takie cudne egzemplarze? Każdy to rarytas.
Skąd ty bierzesz takie cudne egzemplarze? Każdy to rarytas.
- tom_ek
Waldku, dzięki, to samo o Twoich inspektowcach mogę powiedzieć
Danusiu - większość tego, co u mnie ciekawe, mam od kolegi; prawdziwy skarb taki kolega Te z wysiewów własnych muszą na zdjęcia jeszcze trochę poczekać.
Kasiu - rzeczywiście, jak na niego ponownie spojrzałem, to mi taką owadzią głowę przypomina
Dziś wątek kwiatowy.
Coś mi na balkonie zakwitło (zdjęcie wieczorne, kwiat już się zamykał) - Neochilenia ścięta z podkładki w ubiegłym roku:
Byłem dziś rano u kaktusów, ale że było pochmurno i lekko padało, nie udało mi się rebucji przyłapać otwartej, szkoda, bo byłoby co oglądać:
Coś zaczyna pokazywać M. albilanata, po raz pierwszy, od kiedy ją mam (3. sezon), widać jej także inspekt służy; mam nadzieję, że jeszcze się rozkręci:
U niektórych już kwitły E. pulchellus, u mnie - jak się pogoda poprawi, zrobi to może jeszcze dzisiaj:
Danusiu - większość tego, co u mnie ciekawe, mam od kolegi; prawdziwy skarb taki kolega Te z wysiewów własnych muszą na zdjęcia jeszcze trochę poczekać.
Kasiu - rzeczywiście, jak na niego ponownie spojrzałem, to mi taką owadzią głowę przypomina
Dziś wątek kwiatowy.
Coś mi na balkonie zakwitło (zdjęcie wieczorne, kwiat już się zamykał) - Neochilenia ścięta z podkładki w ubiegłym roku:
Byłem dziś rano u kaktusów, ale że było pochmurno i lekko padało, nie udało mi się rebucji przyłapać otwartej, szkoda, bo byłoby co oglądać:
Coś zaczyna pokazywać M. albilanata, po raz pierwszy, od kiedy ją mam (3. sezon), widać jej także inspekt służy; mam nadzieję, że jeszcze się rozkręci:
U niektórych już kwitły E. pulchellus, u mnie - jak się pogoda poprawi, zrobi to może jeszcze dzisiaj:
Bardzo mi się podoba Neochilenia, a bialutka z czerwonymi pączkami rebucja jest wręcz urocza .
-
- 200p
- Od: 25 cze 2017, o 11:39
Pięknie wyglądają. Czy to może jest kaktus określany mianem "Acanthocephala haselbergii" np. u Lodego ?tom_ek pisze: [...] nie udało mi się rebucji przyłapać otwartej, szkoda, bo byłoby co oglądać:
Pąki E. pulcherus mają wspaniały kolor i świetnie się komponują kolorystycznie z resztą kaktusów ze zdjęcia
Pozdrawiam,
Sławek
Sławek
- tom_ek
Basiu, Sławku - dzięki.
Sławku, raczej nie - kwiatki wyrastają z boku pędu, nie ze szczytu, są też trochę inne. Roślinę kupiłem bez nazwy, ale na moje oko to Rebutia albipilosa.
Sławku, raczej nie - kwiatki wyrastają z boku pędu, nie ze szczytu, są też trochę inne. Roślinę kupiłem bez nazwy, ale na moje oko to Rebutia albipilosa.
Co za różnorodność, każdy znajdzie coś dla siebie
Pokazałeś co jest najładniejsze w kaktusach i co je wyróżnia wśród roślin - niesamowite ciernie, za to lubię kaktusy
E. pulchellus niezłe armaty wytworzył, koniecznie pokaż jak się otworzą
Pokazałeś co jest najładniejsze w kaktusach i co je wyróżnia wśród roślin - niesamowite ciernie, za to lubię kaktusy
E. pulchellus niezłe armaty wytworzył, koniecznie pokaż jak się otworzą
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Wszystkie zasługują na pochwałę - każdy ma inne walory, więc trudno o ustawianie co bardziej zrobiło wrażenie. Neochilenia ma bardzo duży kwiat, a do tego jaki piękny. Kwiaty Echinocereusa pewnie przykryją korpus, czekamy na efekt.