Wiola dziękuję za miłe słowa.

Cieszą mnie, bo to oznacza, że warto trzymać się przyjętych zasad. Mam na myśli ogólny zarys ogrodu, który został wyznaczony na samym początku. Dzięki temu mam ład w nasadzeniach.
Scarborough Fair mam dopiero od wiosny. Jest posadzona do doniczki i zadołowana na rabacie. Chciałam sprawdzić jej kolor kwiatów. Podobają mi się jest subtelna, jak lubisz takie kwiaty, to pomyśl o niej.
Basiu dziękuję
Mariusz mi też się podobają, dziękuję
Ewunia, na pw.
Moni to jest Rosengräfin Marie Henriette. Jest piękna
Dorotka tak to jest nowa Austinka Scarborough Fair, ma bardzo urocze kwiatuszki, średniej wielkości zebrane w miotełki o różnej barwie od brzoskwiniowego zabarwienia do jasnego świetlistego różu.
Czyli ?Dama? będzie miała doborowe towarzystwo Lady i Crocus
Pati muszę sprostować ?

nie jestem pracoholikiem ogrodowym hahaha

, co najwyżej zwariowaną fanką róż.
Staram się tak prowadzić swój ogród żebym właśnie nie miała nadmiaru prac. Jestem w stanie poświęcić się tylko dla różyczek.
Tej pracy też w sezonie nie ma aż tak dużo.

Tylko jesienią jak przyjdą mi do głowy kolejne zmiany.
Hahaha? co sadzisz ?
Róża o którą pytasz, to Roserai du Chatelet.
Teresko późno zaczynają i dłużej kwitną. W tym sezonie mogę się nimi nacieszyć.

Też od tygodnia ścinam kwiaty, ale o dziwo następnego ranka pojawiają się nowe. Zaczynają też kwitnąć nowe odmiany. Kolory na rabacie zmieniają się z dnia na dzień.
Różyczka nn, to pomyłka, ja zamawiałam 100 Idees Jardin, a teraz jak się okazuje, to jakaś inna piękność. Napisałam do szkółki i czekam na podanie nazwy tej róży.
Z mojego podglądania tego pierwszego kwiatka wynika, że jest to chyba Nadine Xella-Ricci.

niech się przyśnią
Marc Schagall
Chippendale
The Ancient Mariner
Amelia Nothomb
Eden Rose