Ogród Biedronki641 cz.6
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Alu ile jeżówek. Piękne odmiany.. Hortensje tak rozrośnięte . Piękne liliowce i rudbekie. Faktycznie masz sporo niebieskości w ogrodzie. Wszystko jednak tak szybko zakwita; Ciekawe czy będziemy mielin szybko jesień czy wyjątkowo długie lato...
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niebieska hortensja wygląda zjawiskowo, ciekawe, czy moja się postara w tym roku.
Widzę, ze Twój floks Blue Paradise jest bardziej fioletowy, niż niebieski, mój tak samo.
Błękitny kolor uwidacznia się tylko w określonych warunkach, z rana i wieczorem.
Widzę, ze Twój floks Blue Paradise jest bardziej fioletowy, niż niebieski, mój tak samo.
Błękitny kolor uwidacznia się tylko w określonych warunkach, z rana i wieczorem.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu,dołączam sie do wszystkich ochów i achów.Przebiłam Cię tylko w tym,że już powyciągałam spore cebule zimowitów narośniętych w gniazdach i poprzesadzałam wzdłuż rabatki.Gdzieś widziałam jak tak kwitną rzędem i to był fajny widok.Ciekawe jak te nasze z jesiennego sadzenia,czy przetrwały.
Halina
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
To fajnie, że wypatrzyłam u ciebie ismeny w donicach, swoje upycham gdzie się tylko da na rabatach, a tak to w przyszłym roku zapełnię nimi pojemniki Cudne niebieskości Zwłaszcza hortensja Sama się też nabrałam na tego "jasieńca"
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Marta ja nie straszę.A Deinanthe ma kwiatuszki małe w stosunku do liści.
Gieniu u mnie już po liściach Zimowitów. Wszystko już było żółte i poobrywałam. Ciekawa jestem kiedy zakwitną. U mnie już w pakach zawilce jesienne.
Aniu jeżówka to Secret Romanse i była podpisana. Jeszcze nie jest w pełnym rozkwicie.
Olu dzięki. U mnie na pewno będzie wczesna jesień, bo zawsze wegetacje mam dużo wcześniej niż w innych rejonach.
Madziu mam ogrodowych 4 ale jak na razie jedna niebieska. Druga nadrabia ale jeszcze nie doszła do niebieskości. Po obserwuje jeszcze floksa. Jak dla mnie jest niebieski.Może troszkę przekłamuje aparat.
Halinko to będziesz miała cudny widok. Moje też się zagęściły i siedzą w kupie. A tamte to jeszcze wcześniej straciły liście. Później do nich zaglądnę czy w ogóle żyją i nie zgniły.
Małgosiu tym sposobem uprawiam wiele cebul nie zimujących krynki,amarcrinum, ismeny, kalie, zefiranty. tuberozy, arisemy. Nabrałaś się , bo Gilea Capitata jest bardzo podobna do Jasienca, tylko jednoroczna.
Zapraszam na dzisiejsze fotki .
Róże już przekwitły. Jedynie Papageno zaczyna.
Trochę żółci.
Oman wielki
Oman wąskolistny
Słoneczniczek szorstki
Zaczyna wiążówka
Marta ja nie straszę.A Deinanthe ma kwiatuszki małe w stosunku do liści.
Gieniu u mnie już po liściach Zimowitów. Wszystko już było żółte i poobrywałam. Ciekawa jestem kiedy zakwitną. U mnie już w pakach zawilce jesienne.
Aniu jeżówka to Secret Romanse i była podpisana. Jeszcze nie jest w pełnym rozkwicie.
Olu dzięki. U mnie na pewno będzie wczesna jesień, bo zawsze wegetacje mam dużo wcześniej niż w innych rejonach.
Madziu mam ogrodowych 4 ale jak na razie jedna niebieska. Druga nadrabia ale jeszcze nie doszła do niebieskości. Po obserwuje jeszcze floksa. Jak dla mnie jest niebieski.Może troszkę przekłamuje aparat.
Halinko to będziesz miała cudny widok. Moje też się zagęściły i siedzą w kupie. A tamte to jeszcze wcześniej straciły liście. Później do nich zaglądnę czy w ogóle żyją i nie zgniły.
Małgosiu tym sposobem uprawiam wiele cebul nie zimujących krynki,amarcrinum, ismeny, kalie, zefiranty. tuberozy, arisemy. Nabrałaś się , bo Gilea Capitata jest bardzo podobna do Jasienca, tylko jednoroczna.
Zapraszam na dzisiejsze fotki .
Róże już przekwitły. Jedynie Papageno zaczyna.
Trochę żółci.
Oman wielki
Oman wąskolistny
Słoneczniczek szorstki
Zaczyna wiążówka
-
- 100p
- Od: 27 maja 2018, o 10:53
Pokazałaś Alu kolejną piękną jeżówkę. Hortensje również masz cudowne.Tak pięknie rozrośnięte no i ten niebieski kolor
Pozdrawiam Agnieszka
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Alu, słodkiego, miłego lenistwa w dzisiejsze święto w pięknie kwitnącym ogrodzie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2014, o 15:11
Cześć, Alu!
Wszystkiego najlepszego! Radości i sukcesów w uprawie roślinek!
Ogród masz wspaniały.
PS. Korzystając z okazji, że się zalogowałam, mam do Ciebie gorącą prośbę - mogłabyś mi zebrać po kilka nasionek z białej trojeści i białego ostrogowca? Serdecznie pozdrawiam!
Wszystkiego najlepszego! Radości i sukcesów w uprawie roślinek!
Ogród masz wspaniały.
PS. Korzystając z okazji, że się zalogowałam, mam do Ciebie gorącą prośbę - mogłabyś mi zebrać po kilka nasionek z białej trojeści i białego ostrogowca? Serdecznie pozdrawiam!
Aleksandra
- Biedronka641
Witam.
Agusia czekam na kolejne jeżówki. Teraz zaczyna zwykła biała.
Marta dziękuję, po dwóch ciężkich nocach w pracy w końcu dziś odpoczywam.
Olu cześć.Dziękuje. A ogród nie jest wspaniały.Czeka mnie dużo pracy. Może na emeryturze sobie go wycackam. Okey.
Zakwitł mi pełnik nn
I kalie zaczynają.
Lilie słabo mi jeszcze kwitną. Zresztą ich ubyło.
Agusia czekam na kolejne jeżówki. Teraz zaczyna zwykła biała.
Marta dziękuję, po dwóch ciężkich nocach w pracy w końcu dziś odpoczywam.
Olu cześć.Dziękuje. A ogród nie jest wspaniały.Czeka mnie dużo pracy. Może na emeryturze sobie go wycackam. Okey.
Zakwitł mi pełnik nn
I kalie zaczynają.
Lilie słabo mi jeszcze kwitną. Zresztą ich ubyło.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przez lata straciłam kilkanaście odmianowych jeżówek już spasowałam z nim i nie kupuję ...ale chętnie oglądam u innych.. I kalie masz ..ja już zaniechałam ich uprawy ale to wdzięczne i łatwe w uprawie rośliny tylko zimować je trzeba w pomieszczeniu a mnie się coraz bardziej nie chce...
- Biedronka641
Kochani dziś labuje, bo nad moim ogrodem przeszła burza a potem deszczyk,wiec podlewanie mi odpadło.
Maryniu Ty nawet nie wiesz ile odmian jeżówek ja straciłam ale kupuje następne, bo kwitną długo.
A kalle uprawiam w doniczkach. Po zaschnięciu w nich zostają i bardzo dobrze się przechowują.
Goryczka dahurska.
Maryniu Ty nawet nie wiesz ile odmian jeżówek ja straciłam ale kupuje następne, bo kwitną długo.
A kalle uprawiam w doniczkach. Po zaschnięciu w nich zostają i bardzo dobrze się przechowują.
Goryczka dahurska.
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu ta Twoja niebieska hortensja wymiata Ja też u siebie widzę, że wszystko szybciej zakwita i krócej kwitnie, mam nadzieję, że jesienią choć chryzantemy będę nam ozdabiać ogrody bo reszta już skończy kwitnąć.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2014, o 15:11
Alu,
deszczu trochę zazdroszczę. U mnie jak na razie popadało zaledwie kilka minut. Stanowczo za krótko...
Ogród masz bardzo ładny z wielce ciekawymi roślinami. Dobry ogrodnik już tak ma, że nigdy nie będzie zadowolony z wyglądu swojego ogrodu, zawsze będzie coś chciał zmieniać. Na emeryturze też!
Za roślinki będę naprawdę wdzięczna. Bardzo Ci dziękuję!
A może masz w planie stworzenie różowej rabaty? Mam sporo różowych roślin, które mnie zarastają - tawułkę (b.ładna), pierwiosnki ząbkowane, niskiego przetacznika, chabra, bodziszka kantabryjskiego, liriope i jeszcze coś by się znalazło... Jeśli coś z tego Ci przypasuje, z wielką radością odstąpię.
Życzę Ci spokojnej nocy.
deszczu trochę zazdroszczę. U mnie jak na razie popadało zaledwie kilka minut. Stanowczo za krótko...
Ogród masz bardzo ładny z wielce ciekawymi roślinami. Dobry ogrodnik już tak ma, że nigdy nie będzie zadowolony z wyglądu swojego ogrodu, zawsze będzie coś chciał zmieniać. Na emeryturze też!
Za roślinki będę naprawdę wdzięczna. Bardzo Ci dziękuję!
A może masz w planie stworzenie różowej rabaty? Mam sporo różowych roślin, które mnie zarastają - tawułkę (b.ładna), pierwiosnki ząbkowane, niskiego przetacznika, chabra, bodziszka kantabryjskiego, liriope i jeszcze coś by się znalazło... Jeśli coś z tego Ci przypasuje, z wielką radością odstąpię.
Życzę Ci spokojnej nocy.
Aleksandra