Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 7
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 7
Tego Cubana Pepper od Błażeja też gdzieś mam, zapomniałam o nim, muszę dzisiaj sprawdzić.
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, mam w tym sezonie Black Pepper, jak sądzę, to ta sama odmiana co Cuban Pepper Black, powinaś być z niej zadowolona.
W ubiegłym sezonie odwiedziliśmy ogród znajomej Forumki, Terenii Teniak, ta to dopiero jest maniaczką pomidorową, mało jej na forum, bo jak ktoś ma wysadzonych 460 odmian, to nie ma czasu na forumowe ploteczki.
Nawet trochę zamieszania było, bo niektóre " królowe pomidorowe" poczuły się zdetronizowane, gdy Kasia Mymysterry puściła na forum zdjęcia jej plantacji.
Z tych odwiedzin przywiozłam sobie kilkanaście odmian pomidorów, Black Pepper to jedna z najsmaczniejszych odmian, jakie próbowałam, w tym sezonie mam kilka krzaków w tunelu i w gruncie.
Tak wyglądał ten pomidorek przed konsumcją.
Pozdrawiam Irena
W ubiegłym sezonie odwiedziliśmy ogród znajomej Forumki, Terenii Teniak, ta to dopiero jest maniaczką pomidorową, mało jej na forum, bo jak ktoś ma wysadzonych 460 odmian, to nie ma czasu na forumowe ploteczki.
Nawet trochę zamieszania było, bo niektóre " królowe pomidorowe" poczuły się zdetronizowane, gdy Kasia Mymysterry puściła na forum zdjęcia jej plantacji.
Z tych odwiedzin przywiozłam sobie kilkanaście odmian pomidorów, Black Pepper to jedna z najsmaczniejszych odmian, jakie próbowałam, w tym sezonie mam kilka krzaków w tunelu i w gruncie.
Tak wyglądał ten pomidorek przed konsumcją.
Pozdrawiam Irena
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Irenko, szykuj dla mnie nasionka .
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
460 szt odmian ...masakra .Chyba bym nei dała rady logistyczne Super wygląda ten pomidor i opis równi obiecujący
Kalo ,ja też będę zbierać nasiona
Rzepka daj linka do zdjęcia plantacji Teniak...
Kalo ,ja też będę zbierać nasiona
Rzepka daj linka do zdjęcia plantacji Teniak...
Piękny okaz Irenko, jak na Królową Pomidorową koronowaną ( z czego nawet fotorelacja na Fo była ) przystało.
Może mi choć w połowie tak piękny urośnie?
Link do koronacji też by się przydał.
Może mi choć w połowie tak piękny urośnie?
Link do koronacji też by się przydał.
- Rzepka
Janusz, z nasionkami nie ma problemu, dostaniesz, ale może spróbujesz owoca u Kasi, na kolejnym spotkaniu forumowym, rzadko się zdarza był pomidor był smaczny, plenny i bezproblemowy.
Asiu, to nie na nasze możliwości, nasionka z całego świata i wciąż nowe odmiany, do tego trzeba mieć kawał ziemi, wiedzę i dużo pracy im trzeba poświęcić, a to nie tylko pomidory, są jeszcze arbuzy, papryki, melony.....
Elu widziałam Twoje pomidorki, są nadzwyczaj udane, więc na pewno Black Pepper też się uda.
Pozdrawiam Irena
Asiu, to nie na nasze możliwości, nasionka z całego świata i wciąż nowe odmiany, do tego trzeba mieć kawał ziemi, wiedzę i dużo pracy im trzeba poświęcić, a to nie tylko pomidory, są jeszcze arbuzy, papryki, melony.....
Elu widziałam Twoje pomidorki, są nadzwyczaj udane, więc na pewno Black Pepper też się uda.
Pozdrawiam Irena
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko jeśli byś miała nadmiar nasionek i chciała sie podzielić to mozesz mnie wpisać na listę oczekujących .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- Rzepka
Tereniu
Nie ma sprawy, tylko jesienią mi przypomnij.
Pozdrawiam Irena
Nie ma sprawy, tylko jesienią mi przypomnij.
Pozdrawiam Irena
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O kurcze, a ja tego Kubińskiego w folię wsadziłam , na razie wiąże przyzwoicie. Mam 5 krzaczków więc może coś zjem
Z drugiej strony dobrze, że nie w gruncie bo dzisiejsza wichura ( deszczu nie ma tylko wieje tak, ze drzewa chyli ku ziemi ) trochę mi poturbowała krzaków.
Z drugiej strony dobrze, że nie w gruncie bo dzisiejsza wichura ( deszczu nie ma tylko wieje tak, ze drzewa chyli ku ziemi ) trochę mi poturbowała krzaków.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Asia Cieszę się że nasionka dobrze skiełkowały. Powiem szczerze że bardzo podoba mi się jego kształt. Pytamie czy rozdałem wszystkie nasiona tej odmiany.
Mam nadzieje, że Ela u Ciebie rośnie równie ładnie.
Jak zobaczyłem jakie to mięcho u Irenki to już bankowo muszą być conajmniej dwa krzaki w przyszłym sezonie. Obym tylko nie zapomniał o nim.
Niestety pogoda się mocno zepsuła, takie ochłodzenie z minuty na minute nie może być za dobre dla pomidorów. W dodatku nawałnica dała im popalić. Wieczorem zrobiłem pomidorkom oprysk mieszany z Asahi sl.
Mam nadzieje, że Ela u Ciebie rośnie równie ładnie.
Jak zobaczyłem jakie to mięcho u Irenki to już bankowo muszą być conajmniej dwa krzaki w przyszłym sezonie. Obym tylko nie zapomniał o nim.
Niestety pogoda się mocno zepsuła, takie ochłodzenie z minuty na minute nie może być za dobre dla pomidorów. W dodatku nawałnica dała im popalić. Wieczorem zrobiłem pomidorkom oprysk mieszany z Asahi sl.
Błażej, przypomnimy Ci, a o materiał się nie klopocz, mam go ja i Justyna.
U mnie ten pomidor ma dopiero małe owoce bo sadzone na polu z dużym opóźnieniem względem innych.
Zimna noc za nami, o 6.00 było 8C
U mnie ten pomidor ma dopiero małe owoce bo sadzone na polu z dużym opóźnieniem względem innych.
Zimna noc za nami, o 6.00 było 8C