Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

Ależ piękne powojniki ;:167
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś, jeżeli o mnie chodzi, to powojnikami możesz męczyć jeszcze długo. Takie widoki nigdy się nie znudzą :D
Kolekcja dzwonków imponująca. Nie masz problemu z ich niekontrolowanym przyrostem ?
Kiedyś, parę lat temu, też mnie naszło na kolekcję dzwonków i po dwóch sezonach ryłam w ziemi i wyciągałam kłącza. Zostały nieliczne, które nie rozrastają się w szaleńczym tempie :lol:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu no nie mam wyjścia, musze się pozachwycać no piękne liliowce, ślicznie się prezentują ;:138 no a clemki oczywiście cuuudne ;:oj ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

;:oj Ale pięknie ,kolorowo i cudnie u ciebie. Ja tak lubię. Bardzo lubię. ;:108
Powojnikowe widoki przepiękne.
Liliowciw masz też sporo i wszystkie piękne. Lilie. . ;:167
A tych dzwonków. Oj...chyba masz wszystkie jakie są.
Piękna kolekcja. ;:173
I te ostrozki imponujące. I dużo więcej masz tych odmian. ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu piękna kolekcja dzwonków , powojniki też bardzo lubię, pozostałe też mają swój urok i dopełniają całości, ale Clematisów u ciebie nic nie przebije... montuj kolejną ścianę skoro im tak dobrze Obrazek
Powiedz mi jaki to wiciokrzew ... szukam takiego o mocnym zapachu Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, ile kwiatów . Jak się ma byliny to cały czas coś kwitnie ;:138
Przepiękna kolekcja dzwonków. Wiciokrzew piękny, u mnie szybko przekwitł . Jest zaniedbany, wciśnięty w bluszcz :( Śliczne ostróżki , lilie ale klematisy biją wszystko. Pięknie rosną i są wspaniale wyeksponowane na jednej ścianie, super to wygląda ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu zemdlałam przy tych powojnikach i przy zapachu wiciokrzewu ;:306 ,no cóż za piękności i takie ilości ,ale się zbieram z kolan ,jak to dobrze,ze z takim dopingiem lecę zbierać kurdybanek na zimę ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:168 ,u mnie co chwilę pada deszczyk Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu piękny pokaz dzwonków :wink: Liliowce cudne, ten pierwszy Twój nn bardzo mi przypomina mojego z nazwą :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
nerina
50p
50p
Od: 28 sty 2013, o 18:51

Post »

Clematisy , och zatkało mnie ! U mnie walczę o ich istnienie. Tylko włoskie jakoś rosną. Zawsze nie dość że nie rosną "bogato", to jeszcze uwiąd przyplątuje się, mimo podlania nadmanganianem. Może zdradzisz sekrety uprawy?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu wolę zachwycać się kwieciem powojników niezawodnych, niż dwoma kwiatami rarytasów. ;:108 Dzwonki ładnie kwitną. ;:oj
Mój dalmatyński przesadzony na południową skarpę, do trochę cięższej gleby wegetuje, zamiast kwitnąć. ;:222
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Małgosiu, masz piękną kolekcję dzwonków. Ja w tym roku nabyłam skupionego w niebieskim kolorze. Wiciokrzewy bardzo mi się podobają, ale się ich boję bo za bardzo lubią je mszyce.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Alu ja żadnych roślin nie nakrywam :oops: Najpierw wydaje mi się za ciepło, a potem to mnie jest za zimno :;230 U mnie jasieniec rośnie na skalniaku, więc tam raczej sucho ma, zimuje u mnie bez problemu, ładnie się rozrasta, nie mam pojęcia dlaczego może ci zanikać ;:185 Tę jasną firletkę mam od zeszłego roku, zakwitła mi pierwszy raz, jednak mam nadzieję, że okaże się równie żywotna jak jej ciemniejsza siostra :wink: Dla towarzystwa dokupiłam im jeszcze białą.

Paulinko super że i do ciebie deszcz dotarł wreszcie ;:138 Z pewnością i ludzie i roślinki odetchnęły z ulgą. Wiewiórkę uwielbiam, więc nie chcę aby sobie poszła, a orzechów w ostatnich latach i tak nie było zbyt wiele, więc niech je na zdrowie :wink:

Kasiu dziękuję ;:196

Wiolu no niestety powojniki kończą swój główny spektakl, teraz będą zdobić już tylko pomponikami :wink: Większość dzwonków mam od początku istnienia ogrodu i jakoś nie zdominowały go całego :wink: Niektóre są tak urocze, że mogłyby się rozmnażać szybciej :lol: Jakoś od zawsze miałam do nich sentyment, do tego stopnia, ze nawet rozwary kupiłam, bo mają kwiaty w kształcie dzwonków :D Teraz też ciągle dokupuję nowe.

Mariusz bardzo dziękuję, niestety powojniki już nie kwitną tak spektakularnie ;:185

Aniu anabuko ja też lubię różnorodność roślin, bo wtedy nie ma przerw w kwitnieniu i ogród nigdy się nie nudzi :D Dzwonków niestety jeszcze wszystkich nie wyhaczyłam, nawet ostatnio widziałam takiego, którego jeszcze nie mam i pomyślałam, że koniecznie trzeba to nadrobić :;230

Ewuś ewarost powojniki dziękują za takie pochwały ;:180 Z wiciokrzewem niestety nie pomogę, rósł już, gdy kupiliśmy dom. Próbowałam go zidentyfikować, ale są tak do siebie podobne, że naprawdę nie jestem pewna.

Karolinko dziękuję. Przy bylinach jest chyba więcej pracy niż przy krzewach, ale swoje zalety też mają :D Mój jeden wiciokrzew też miejscówkę między bluszczami, ale nawet ta się nie poddaje :wink: Mam nadzieję, że reszta powojników posadzona na tej ścianie szybko nabierze sił i dołączy do kolegów...

c.d.n.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś powojniki aż urosły od tych pochwał :D Mam słabość do pachnących roślin, bo wtedy nie tylko wyglądem można się zachwycać, ale i zapachem ;:173 A wiciokrzew mam posadzony przy ścieżce, więc za każdym razem, gdy przechodzę zaczepia mnie zapachem :wink: Choć ostatnio ma konkurencję w liliach :lol: Deszczyk i u nie mógłby zawitać, bo znów sucho się zrobiło...

Aniu TROJA dziękuję ;:196 . A jaka to nazwa tego liliowca?

nerina witam serdecznie ;:7 Powojniki dziękują za komplementy ;:196 Uwiąd i u mnie się zdarza, ale tylko u wielkokwiatowych wcześniekwitnących. Włoskie jeszcze nigdy nie miały, wielkokwiatowe późnokwitnące jakoś też nie, ale tę grupę "odkryłam" stosunkowo niedawno, więc wielkiego doświadczenia z nimi nie mam. Sekrety uprawy mówisz? Chyba tylko takie - chcesz to rośnij, nie to nie, będzie miejsce na mniej kapryśne :;230 Naprawdę jakoś specjalnie się nimi nie przejmuję, sadzę w miejsce z drenażem, wiosną obcinam zgodnie z zaleceniami pana Marczyńskiego, z raz do roku podsypię nawozem, podleję w czasie suszy i tyle... Wczesnokwitnących kilka mi wypadło, dlatego teraz kupuję inne grupy. A jakie ty posiadasz?

Soniu też wyszłam z takiego założenia i teraz kupuję powojniki z tych mniej kapryśnych grup :wink: Dzwonka dalmatyńskiego akurat nie mam, więc nie pomogę ;:185

Ewuś Pashmina dziękuję. No niestety mszyce często atakują wiciokrzew, ale róże przecież też... więc ja pryskam go profilaktycznie Substralem 2w1 (przy okazji pryskania róż) i w tym roku w ogóle nie był zaatakowany przez te paskudy ;:163

-- 3 lip 2018, o 23:18 --

W ogrodzie jak zwykle sporo kwitnień, na dodatek te najulubieńsze: lilie, liliowce, pysznogłówki, zaczynają floksy, jeżówki? Skupię się tylko na niektórych:
liliowce
Arctic Snow
Obrazek

Custom Styled
Obrazek

Edge Ehead
Obrazek

Bonanza
Obrazek

Chopin
Obrazek

Moonlight Masquarade
Obrazek

Spiritual Corridor
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ach te zapachy ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zakwitają ostatnie spóźnialskie powojniki
Lady Betty Balfour
Obrazek

Viola kwitnie wyjątkowo długo
Obrazek

Purple Spider - chyba coś mu się lekko pomieszało ;:224
Obrazek

Pillu co roku startuje od zera, kwitnie dość obficie, ale pełnych kwiatów jeszcze u niego nie widziałam ;:185
Obrazek

Floksy ;:167
Obrazek

Obrazek

Flame Blue
Obrazek

I początek jeżówek
Obrazek

A nawet hortensji bukietowych :shock:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”