Skrętniki mnie zachwyciły
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Skrętniki mnie zachwyciły
To świetnie, miło widzieć że roślinki poczuły już wiosnę
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- smykla
- 50p
- Od: 9 wrz 2007, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam problem przechować przez zimę ,cały czas fajnie rosną a zimą padają ,mam ciepło w pokojach ,czy one zimą wolą chłodniejsze pomieszczenia?
ewa
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
smykla - Ewa u mnie rosną cały rok w mieszkaniu , temperatura zimą to 23-24*C trochę je nawilżam nawilżaczem do powetrza. Ważne żeby zimą umiarkowanie podlewać no i stosować opryski bo grzyby czy bakterie i inne draństwa nie śpią.
- jola1
Moi faworyci cieszą oczy. Zdecydowanie zaczęły wzrost i produkcję pąków aż miło popatrzeć.
Jesienne niepowodzenia i choroby już za mną , jestem mądrzejsza o kolejne doświadczenie.
Czekam na nowe zakupy a trochę ich poczyniłam.
Jesienne niepowodzenia i choroby już za mną , jestem mądrzejsza o kolejne doświadczenie.
Czekam na nowe zakupy a trochę ich poczyniłam.
Jolu, piękny start! DEM-ki cudne
Powiedz Jolu, jakie wnioski po tym niepowodzeniu? Może i ja skorzystam z Twojego doświadczenia.
Moje roślinki dopiero zaczynają kwitnienie. Zimę przetrwały, choć kilka dolnych listków straciły... Suche i ciepłe pomieszczenia nie sprzyjają skrętnikom, ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Powiedz Jolu, jakie wnioski po tym niepowodzeniu? Może i ja skorzystam z Twojego doświadczenia.
Moje roślinki dopiero zaczynają kwitnienie. Zimę przetrwały, choć kilka dolnych listków straciły... Suche i ciepłe pomieszczenia nie sprzyjają skrętnikom, ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- jola1
Janeczko wniosek jest jeden kupować u zaufanych dostawców. Ja do tej pory nie mialam problemów ze skrętnikami ale skusiłam się na nowy zakup w Czechach u dziewczyny u której już kiedyś kupowałam no i okazało się to niewypałem, potem czytałam że nie tylko u mnie padały roślinki , ciężko powiedzieć czy inni też mieli z tego źródła ale na pewno były to roslinki kupione w Czechach.
Ja próbowalam dowiedzieć się co to za draństwo ale u nas w Polsce nie ma takiej możliwości żeby w jakimś laboratorium to zbadali i działamy trochę na ślepo, to co ocalilam zawdzięczam swojemu znajomemu ktory doradził mi użycie antybiotyku dla ludzi, w Polsce antybiotyki dla roślin nie są dopuszczone, i to pomogło.
Janeczko strata starych liści , dolnych, u skrętników jest sprawą naturalną. Zima to zdecydowanie zły czas dla naszych pupili ale ważne że teraz zaczynają nadrabiać zaległości.
Ja próbowalam dowiedzieć się co to za draństwo ale u nas w Polsce nie ma takiej możliwości żeby w jakimś laboratorium to zbadali i działamy trochę na ślepo, to co ocalilam zawdzięczam swojemu znajomemu ktory doradził mi użycie antybiotyku dla ludzi, w Polsce antybiotyki dla roślin nie są dopuszczone, i to pomogło.
Janeczko strata starych liści , dolnych, u skrętników jest sprawą naturalną. Zima to zdecydowanie zły czas dla naszych pupili ale ważne że teraz zaczynają nadrabiać zaległości.
Antybiotyki? Tak, pamiętam, pisałaś już kiedyś o tym. Ale nie stosowałam.
Trzymam kciuki Jolu, aby nigdy nie zdarzył się zainfekowany zakup.
Trzymam kciuki Jolu, aby nigdy nie zdarzył się zainfekowany zakup.
Z pozdrowieniami - Janka
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu pięknie ci kwitną skrętniki Masz rację z tym kupowaniem ze sprawdzonego źródła Ja kupiłam u Pana Piotra ,piękne sadzonki pięknie rosną i zaczynają kwitnąć
- jola1
W ogrodzie mokro więc więcej czasu dla skrętników.
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Piękne odmiany ,rzadko spotykane
Ten pastelowy pełny jest uroczy.
Pozdrawiam.
Ten pastelowy pełny jest uroczy.
Pozdrawiam.
- jola1
Mimo chłodu za oknem i coraz krótszego dnia nadal cieszą oczy kolorami.
Prześlicznie Ci kwitną!!! Moje prawie śpią ( trochę im zazdroszczę)
Przepiękna i przebogata kolekcja
Ja mam tylko 1 skrętnika i bardzo go lubię, niestety wymaga miejsca, liściory mają ponad 20cm długości. Twoje wyglądają na krótsze...
Ja mam tylko 1 skrętnika i bardzo go lubię, niestety wymaga miejsca, liściory mają ponad 20cm długości. Twoje wyglądają na krótsze...