Oczko Magdy.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 cze 2013, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Oczko Magdy.
magda1975 napisz proszę jaka roślina jest na trzecim zdjęciu Twojego postu z dnia 17.05.2018 r.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 cze 2013, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Przywlokłem tą roślinę przy okazji pozyskania pałki wodnej (szerokolistnej). Teraz rosną razem w wiadrze pełnym wody ale coś mi strasznie obgryza liście tego Żabieńca. Rosną w wiadrze bo aktualnie czasu brak na dokończenie wykopu oczka wodnego... Co ciekawe pałka wodne pomimo braku gleby (tylko tyle jest co zostało na korzeniu przy wykopywaniu) rośnie całkiem zacnie i ma fajne pałki Ciekawi mnie czy kłącza się powiększą i będzie co dzielić. Nie udało mi się w internecie znaleźć wiarygodnych informacji na temat rozmnażania pałki wodnej z nasion. Ktoś ma jakieś w tym zakresie doświadczenia?
Piękne oczko tylko musi z czasem się woda poprawić .Polecam jak najwięcej roślin.A co do mojego oczka to wiele poprawiłabym jeszcze .Może z czasem.A za dobre słowo, dzięki.
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za dobre rady, a jakie rośliny są najbardziej wskazane?
na pewno rośliny cieniujące lustro wody(u mnie grzybienie),mam moczarkę kanadyjską ,rogatka ale są bardzo ekspansywne.Rośliny które cieniują wodę ograniczają rozwój glonów.
- Aiss
- 200p
- Od: 20 sty 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda, potężne te twoje oczko, u mnie nie ma tyle miejsca, przy takim oczku można poszaleć ... i lilie jakie piękne
Moja jeszcze malutka, ma dopiero dwa kwiatuszki. Planujesz jakiś wodospadzik ?
Moja jeszcze malutka, ma dopiero dwa kwiatuszki. Planujesz jakiś wodospadzik ?
Nieeeeeeeeeee, ja co do oczka to już nic nie planuję.
Tylko podziwiam.
Tylko podziwiam.
- Senior
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2017, o 01:25
Jak prezentuje się oczko teraz zimą? Stosujesz sztuczny przerębel i napowietrzanie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
W 2014 roku pisałaś że masz grążela. Czy masz go nadal? Jak się sprawuje taka potężna roślina w niewielkim w końcu oczku?