Moringa olejodajna(Moringa oleifera )- wymagania ,uprawa,choroby,szkodniki
-
- 50p
- Od: 13 cze 2018, o 16:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moringa Oleifera
Witam,
Właśnie dostałem sporo nasion (Moringa Oleifera) od znajomego i chcę je wysiać, znalazłem parę instrukcji na necie ale chcialem i tak się spytać czy ktoś ma jakiekolwie doświadczenie z tą rośliną?
Właśnie dostałem sporo nasion (Moringa Oleifera) od znajomego i chcę je wysiać, znalazłem parę instrukcji na necie ale chcialem i tak się spytać czy ktoś ma jakiekolwie doświadczenie z tą rośliną?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 lip 2018, o 21:36
Re: Moringa olejodajna(Moringa oleifera )- wymagania ,uprawa,choroby,szkodniki
Szukam wiadomości jaką ziemie trzeba zastosować dla moringi olefera
-
- 50p
Ja wczoraj posadziłem moje ziarenka w miksie compost i perlit w stosunku 1:1
Z tego co znalazłem na internecie to preferuje gleby neutralne do lekko kwaśnych, pH 6.3-7
Z tego co znalazłem na internecie to preferuje gleby neutralne do lekko kwaśnych, pH 6.3-7
Cześć,
Zainspirowana artykułem na temat właściwości liści moringa (tu link usunięto/mod.) , postanowiłam, że zajmę się uprawą, ale widzę, że nie będzie to takie łatwe.
Mam mnóstwo pytań i zastanawiam się - czy w jakiejś literaturze znajdę pełen opis uprawy, chorób, szkodników i wszystkiego co niezbędne? Póki co - przejrzałam wszystkie swoje książki, ale niestety o liściach moringa - ani jednej wzmianki. A może pisali o tym w jakimś czasopiśmie? Gdziekolwiek? Będę mega wdzięczna za naprowadzenie.
Pozdrawiam!
Zainspirowana artykułem na temat właściwości liści moringa (tu link usunięto/mod.) , postanowiłam, że zajmę się uprawą, ale widzę, że nie będzie to takie łatwe.
Mam mnóstwo pytań i zastanawiam się - czy w jakiejś literaturze znajdę pełen opis uprawy, chorób, szkodników i wszystkiego co niezbędne? Póki co - przejrzałam wszystkie swoje książki, ale niestety o liściach moringa - ani jednej wzmianki. A może pisali o tym w jakimś czasopiśmie? Gdziekolwiek? Będę mega wdzięczna za naprowadzenie.
Pozdrawiam!
Czy ktoś wie coś na temat liści moringa? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Ja jedynie znalazłam taki artykuł.
Ja jedynie znalazłam taki artykuł.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
Jeśli chodzi o moringę to przecieramy szlaki, w polskiej literaturze raczej się informacji nie uświadczy, internet to co innego. Z tego co zauważyłem w tym roku to nie lubi przelewania i to wybitnie, nie dziwota skoro uprawiają ją w suchszych rejonach świata. Korzenie ma rozbudowane.
-
- 50p
Niestety moje wszystkie sadzonki padły - ostała się tylko jedna ale też długiego życia jej nie wróżę.
Chyba trochę za zimno i mokro miały.
Może w przyszłym roku spróbuję jeszcze raz, na razie porażka.
Chyba trochę za zimno i mokro miały.
Może w przyszłym roku spróbuję jeszcze raz, na razie porażka.