Dzisiaj mój trawnik wygląda tak:

Pierwsze koszenie już było. Czy teraz można po następnym koszeniu nawozu użyć do trawnika? Albo nawozu do pozbycia się chwastów?
Nie wiem jaka to jest mieszanka ale jeśli były w niej kostrzewy/wiechliny to one dopiero zaczną kiełkować. To co wzeszło do tej pory to pewnie życica i u mnie też bardzo nieregularnie wschodziła, więc radzę jeszcze poczekać i pamiętać o podlewaniu rano i wieczorem jeśli jest u was tak sucho jak u mnie. Jeśli po 1/2 koszeniu będzie widać jeszcze jakieś puste place to wtedy można śmiało dosiewać tą samą mieszanką co wcześniej.jordan23mk pisze: Dzisiaj mija dokładnie 14 dni od wysiewu nasion.
Na chwilę obecną stan jak na zdjeciach.
Za bardzo nie wiem jak poradzić sobie z tymi łysymi platami? I jak zagescic trawę?
Czy dosiewac teraz? Czy jednak czekać i dosiac po pierwszym koszeniu?
Ja bym jeszcze dodał wybronowanie chwastów trwałych, poziomowanie i wałowanie. Teraz na jesieni i potem jeszcze raz po zimie.Docelowe wysianie trawy na przyszłą jesień po zakończeniu wszystkich prac ziemnych, .liberta1 pisze:Zakładam trawnik na starym i mam z tym problem. .......
Plan mam taki.
1 .Roundap na całość. I wygrabienie wszystkiego
2. Glebogryzarka 2 razy w w jedną i w poprzek żeby wszystko ze sobą wymieszać, wyrównam sciągając ziemię w zagłębienie i jeszcze raz przekopię.
3. Nasypie ziemi z kompostownika, myślę że będzie warstwa 3-4 cm .
4. Wysiew trawy zgodnie z zasadami sztuki.
Jak to oceniacie?