Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

I to jest to !
Piękne liliowce sporo masz innych niz moje. ;:108
Do tego przepiękne lilie. ;:167
I powojniki floksy . Same barwy kolorów w ogrodzie.

Jeszcze hortensje zaczynają i jezowki ;:173
Piękny czas. :uszy
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, jaka piękna kolekcja liliowców , co za kolory , przepiękne ;:138 Mój Pillu zginął, zresztą wiele mi zginęło bo nornice żrą , ale trudno. Ja je zwalczam , one przenoszą się w inne miejsca, potem znowu wracają i taka zabawa :wink: U mnie upał , rośliny podlewam a sama się roztapiam ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Liliowce, lilie, clematisy, floksy... ależ musi u ciebie pachnieć ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu piękny, to chyba z tych pająkowatych, okaz kolekcjonerki. ;:oj

Obrazek

Majesty niestety jednoroczna, ale tak ładnie Ci wyrosła, że nasiona na pewno będą i za rok posiejesz znowu. ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Super, jedne roślinki końcżą kwitnienie, drugie już się szykują na scenę.U mnie po powojnikach już tylko wspomnienie zostało....a tak na nie czekałam. :? Hortensje już zaczynają, będzie pięknie. Kusi mnie aby sie wybrać na wycieczkę do ogrodów Kapiasa. Ale chyba poczekam własnie na hortensjowo trawiasty spektakl.... ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu anabuko liliowców jest tyle odmian, że każdy znajdzie coś dla siebie :D Oj tak, lipiec można powiedzieć, że jest czasem tych najbardziej okazałych kwiatów :wink:

Karolinko nornice to straszne wredoty :twisted: U mnie tak zryły jedną rabatę, że ręce opadają.

Ewuniu ewarost pachnie, pachnie ;:108 Nawet mój em, któremu daleko do mojego wyczucia zapachów z daleka wyczuł te pachnidła :lol:

Soniu liliowiec Bonanza chyba za tani był na "okaz kolekcjonerski" :wink: Ale ładny jest :D Troszkę szkoda, że Majesty jednoroczna, jednak jest tak ładna, że z pewnością gdy tylko da mi szansę to zbiorę nasionka i wysieję znowu ;:108

Olu no niestety tak to już jest z kwiatami - każą na siebie czekać cały rok, albo i dłużej, a potem czym prędzej przekwitają :( Na szczęście mają godnych następców aż do jesieni ;:173 Ogród Kapiasów polecam, sama mam ochotę tam wrócić.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Siedzę sobie przed laptopem, wybieram zdjęcia, a zza okien dochodzi do mnie najpiękniejszy dźwięk na świecie - odgłos padającego deszczu :heja

Kolejne pelargonie:
Blue Wonder
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przybywa floksów
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Purple Bicolor
Obrazek

Lilii nigdy nie mam dość ;:173
Obrazek

Obrazek

Mister Job
Obrazek

Purple Prince
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liliowców też ciągle mi mało :;230
Chopin
Obrazek

Flava
Obrazek

Jan Paweł II
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój ulubiony obecnie zakątek, nie sposób go przeoczyć, bo już z daleka przyciąga zapachem :D
Obrazek

Obrazek

Pierwszy dzielżan :shock:
Obrazek

I hibiskus
Obrazek

Za to ostatni dzwonek (chyba, bo tyle ich mam że już nawet nie pamiętam, czy wszystkie kwitły ;:224 )
Kremowy biały
Obrazek

Jeżówki się dopiero rozkręcają
Obrazek

Obrazek

doppeldecker
Obrazek

Róże nieśmiało zaczynają powtarzać kwitnienie ;:173
Obrazek

Obrazek

Powojnik bylinowy Cassandra ? nie wierzyłam, że powojniki pachną dopóki nie powąchałam :lol:
Obrazek

Mahonia przystroiła się w korale
Obrazek

Zawsze mnie zastanawia szybkość z jaką motyle dowiadują się o mojej budlei, ledwo jedna kiść kiedyś zakwitła, a już ją obsiadły. Radary jakieś mają czy co? :;230
Obrazek

I kilka kwitnień z całej ?reszty? :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jednak nie samymi kwiatami człowiek żyje ? na ząb też się coś znajdzie. Moim marzeniem jest, żeby przez cały sezon mieć coś do podjadania: najpierw były truskawki, potem wiśnie, teraz śliwki
Obrazek

Tych szybko nie zabraknie, bo w tym roku urodzaj przewyższył nasze najśmielsze życzenia
Obrazek

A już pojawiają się malinki :tan
Obrazek

Potem będą wczesne jabłka, w różnym czasie dojrzewające winogrona, słonecznik i późne jabłka. Dosadziłam też dwie odmiany borówki, ale pewnie trzeba będzie poczekać z łasuchowaniem :wink:

A teraz z innej beczki ? czyli zdjęcia kurek mojego brata. Czyż nie są urocze? ;:173
czubatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta cała czarna to silka, jest milutka w dotyku niczym króliczek :shock:
Obrazek

A tu kochin olbrzymi, tu jeszcze mały, ale dorosłe mają superowo obrośnięte portki ;:306
Obrazek

I całkiem zwykłe kaczuszki, jednak są tak urocze, że nie mogłam się oprzeć 8-)
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O matko jakie tu masz dziwne, ciekawe i ładne te kurki Małgosiu :wit
Gdzieś słyszałam, że one są drugie ?
I kaczuszki. Fajnie.swoje jajka masz. Ja takie i jednej pani zawsze kupuję .

Ja lilii też ciągle nie mam dosyć . Dobrze,że one wszędzie się zmieszczą.
Twoje bardzo ładne .I dużo widzę masz tych pachnących. to tam tylko wąchać i być
Dużo masz pięknych odmian i liliowców. ;:167 tylko te już wszędzie nie da się upchnąć. :wink:
Dzwoneczki piękne.Lawendy. . Ja jeszcze swojej nie przyjęłam. A to już czas. :roll:
Nawet myślę ,żeby ja z poprzedniego miejsca przesadzić
No tam jest mało widoczna.
Inne kwitnienia też urokliwe. ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosia ale fajne masz te kurki i kaczusie takie dorodne. ;:oj ;:215
Zapach lilii poczułam przez monitor :heja masz tego ogromną kolekcję a do tego liliowce, też całkiem sporo. ;:138 ;:63
Owoców w tym roku będzie pod dostatkiem, żeby tylko wichury konarów nie połamały - u mnie tak się kiedyś zdarzyło. ;:224
Powojnik Piilu,pełnymi kwiatami kwitnie na samym początku, nie przycinaj go wcale, to Ci wtedy tak zakwitnie.
A Viola bardzo szybko całą ścianę zawojuje a jej kwitnienie nie ma końca. Świetny powojnik. ;:433 ;:433
U mnie powtarzają botaniczne Atragene, coś się biedakom poprzestawiało, czyżby wcześniejszą zimę czuły. ;:202
;:196 Pozdrowienia zostawiam, życząc ;:3 na przemian z deszczykiem. ;:47
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Małgosiu, Ty coś kitujesz :wink: Z bajek dobrze pamiętam, że małe kaczuszki są żółciutkie, a Te bratowe jakieś łaciate :;230 Kurki prześmieszne, czubki bardziej wyglądają jak puchowe czapy ;:oj Czy one spod tych czap cokolwiek widzą?
Ja już chyba nie pamiętam jaki dźwięk wydaje padający deszcz. W tamtym roku nadmiar, w tym niedostatek. Nie mogłoby być po równo?
Niektóre z Twoich pelargonii bardziej przypominają kwiatami maleńkie różyczki :tan Śliczne są.
Lilie, liliowce- same cuda pokazujesz. Mi też ich nigdy dość, szczególnie tych pierwszych. Patrząc na Twoje już wiem jakie powinnam sobie dokupić. Brakuje mi jakiś jasnych i chyba na takie zwrócę większą uwagę ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu ale masz wspaniałe lilie i liliowce ;:215 Pelargonie super odmiany ;:333 Twoja lawenda z długimi kłosami,znasz może odmianę?
Śliwka ma ogrom owoców,moja na wiosnę została wykopana,całkiem uschła ;:222 Trzeba porozglądać się za nowym drzewkiem.
Kurka silka ale puszek miły ;:215

Pozdrawiam miło :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu kwitnień u Ciebie masa ;:63 Jak zobaczyłem te kurki to pomyślałem, że hmm nie widziałem ich wcześniej u Ciebie hehe, no ale widzę, że to brata jednak :) ma ich troszkę i bardzo ciekawe okazy ;:108 Ty widzę kolekcjonujesz kwiatki a brat kurki hehe ;:224
A co do kącika liliowo-liliowcowego, to już wyobrażam sobie jaki tam zapaszek panuje ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kaczuszki wcale nie są zwykłe , bo są cudne ;:63 a już kurki , szok, piękne , puchate ...sliczne . Uważam ,ze my jesteśmy złaknieni takich domowych zwierząt, bo teraz to już mało gdzie są ;:138
A Ty masz śliczne odmiany pelargoni, liliowce , no i moje ulubione floksy. Takiego <cieńkiego> nie mam , za to ten z białym oczkiem jest chyba najładniejszy , też mam , chociaż nie wiem skąd , myślałam ,że się zapylił . Ale skoro i Ty masz to musiałam kupić w ub. r.
Roża , która pokazałaś pierwszą cudna, taka romantyczna ;:138 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”