Nasze 1500m2 - cz. 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
I to jest to !
Piękne liliowce sporo masz innych niz moje.
Do tego przepiękne lilie.
I powojniki floksy . Same barwy kolorów w ogrodzie.
Jeszcze hortensje zaczynają i jezowki
Piękny czas.
Piękne liliowce sporo masz innych niz moje.
Do tego przepiękne lilie.
I powojniki floksy . Same barwy kolorów w ogrodzie.
Jeszcze hortensje zaczynają i jezowki
Piękny czas.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow, jaka piękna kolekcja liliowców , co za kolory , przepiękne Mój Pillu zginął, zresztą wiele mi zginęło bo nornice żrą , ale trudno. Ja je zwalczam , one przenoszą się w inne miejsca, potem znowu wracają i taka zabawa U mnie upał , rośliny podlewam a sama się roztapiam
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Liliowce, lilie, clematisy, floksy... ależ musi u ciebie pachnieć
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu piękny, to chyba z tych pająkowatych, okaz kolekcjonerki.
Majesty niestety jednoroczna, ale tak ładnie Ci wyrosła, że nasiona na pewno będą i za rok posiejesz znowu.
Majesty niestety jednoroczna, ale tak ładnie Ci wyrosła, że nasiona na pewno będą i za rok posiejesz znowu.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Super, jedne roślinki końcżą kwitnienie, drugie już się szykują na scenę.U mnie po powojnikach już tylko wspomnienie zostało....a tak na nie czekałam. Hortensje już zaczynają, będzie pięknie. Kusi mnie aby sie wybrać na wycieczkę do ogrodów Kapiasa. Ale chyba poczekam własnie na hortensjowo trawiasty spektakl....
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu anabuko liliowców jest tyle odmian, że każdy znajdzie coś dla siebie Oj tak, lipiec można powiedzieć, że jest czasem tych najbardziej okazałych kwiatów
Karolinko nornice to straszne wredoty U mnie tak zryły jedną rabatę, że ręce opadają.
Ewuniu ewarost pachnie, pachnie Nawet mój em, któremu daleko do mojego wyczucia zapachów z daleka wyczuł te pachnidła
Soniu liliowiec Bonanza chyba za tani był na "okaz kolekcjonerski" Ale ładny jest Troszkę szkoda, że Majesty jednoroczna, jednak jest tak ładna, że z pewnością gdy tylko da mi szansę to zbiorę nasionka i wysieję znowu
Olu no niestety tak to już jest z kwiatami - każą na siebie czekać cały rok, albo i dłużej, a potem czym prędzej przekwitają Na szczęście mają godnych następców aż do jesieni Ogród Kapiasów polecam, sama mam ochotę tam wrócić.
Karolinko nornice to straszne wredoty U mnie tak zryły jedną rabatę, że ręce opadają.
Ewuniu ewarost pachnie, pachnie Nawet mój em, któremu daleko do mojego wyczucia zapachów z daleka wyczuł te pachnidła
Soniu liliowiec Bonanza chyba za tani był na "okaz kolekcjonerski" Ale ładny jest Troszkę szkoda, że Majesty jednoroczna, jednak jest tak ładna, że z pewnością gdy tylko da mi szansę to zbiorę nasionka i wysieję znowu
Olu no niestety tak to już jest z kwiatami - każą na siebie czekać cały rok, albo i dłużej, a potem czym prędzej przekwitają Na szczęście mają godnych następców aż do jesieni Ogród Kapiasów polecam, sama mam ochotę tam wrócić.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Siedzę sobie przed laptopem, wybieram zdjęcia, a zza okien dochodzi do mnie najpiękniejszy dźwięk na świecie - odgłos padającego deszczu
Kolejne pelargonie:
Blue Wonder
Przybywa floksów
Purple Bicolor
Lilii nigdy nie mam dość
Mister Job
Purple Prince
Liliowców też ciągle mi mało
Chopin
Flava
Jan Paweł II
I mój ulubiony obecnie zakątek, nie sposób go przeoczyć, bo już z daleka przyciąga zapachem
Pierwszy dzielżan
I hibiskus
Za to ostatni dzwonek (chyba, bo tyle ich mam że już nawet nie pamiętam, czy wszystkie kwitły )
Kremowy biały
Jeżówki się dopiero rozkręcają
doppeldecker
Róże nieśmiało zaczynają powtarzać kwitnienie
Powojnik bylinowy Cassandra ? nie wierzyłam, że powojniki pachną dopóki nie powąchałam
Mahonia przystroiła się w korale
Zawsze mnie zastanawia szybkość z jaką motyle dowiadują się o mojej budlei, ledwo jedna kiść kiedyś zakwitła, a już ją obsiadły. Radary jakieś mają czy co?
I kilka kwitnień z całej ?reszty?
Jednak nie samymi kwiatami człowiek żyje ? na ząb też się coś znajdzie. Moim marzeniem jest, żeby przez cały sezon mieć coś do podjadania: najpierw były truskawki, potem wiśnie, teraz śliwki
Tych szybko nie zabraknie, bo w tym roku urodzaj przewyższył nasze najśmielsze życzenia
A już pojawiają się malinki
Potem będą wczesne jabłka, w różnym czasie dojrzewające winogrona, słonecznik i późne jabłka. Dosadziłam też dwie odmiany borówki, ale pewnie trzeba będzie poczekać z łasuchowaniem
A teraz z innej beczki ? czyli zdjęcia kurek mojego brata. Czyż nie są urocze?
czubatki
Ta cała czarna to silka, jest milutka w dotyku niczym króliczek
A tu kochin olbrzymi, tu jeszcze mały, ale dorosłe mają superowo obrośnięte portki
I całkiem zwykłe kaczuszki, jednak są tak urocze, że nie mogłam się oprzeć
Kolejne pelargonie:
Blue Wonder
Przybywa floksów
Purple Bicolor
Lilii nigdy nie mam dość
Mister Job
Purple Prince
Liliowców też ciągle mi mało
Chopin
Flava
Jan Paweł II
I mój ulubiony obecnie zakątek, nie sposób go przeoczyć, bo już z daleka przyciąga zapachem
Pierwszy dzielżan
I hibiskus
Za to ostatni dzwonek (chyba, bo tyle ich mam że już nawet nie pamiętam, czy wszystkie kwitły )
Kremowy biały
Jeżówki się dopiero rozkręcają
doppeldecker
Róże nieśmiało zaczynają powtarzać kwitnienie
Powojnik bylinowy Cassandra ? nie wierzyłam, że powojniki pachną dopóki nie powąchałam
Mahonia przystroiła się w korale
Zawsze mnie zastanawia szybkość z jaką motyle dowiadują się o mojej budlei, ledwo jedna kiść kiedyś zakwitła, a już ją obsiadły. Radary jakieś mają czy co?
I kilka kwitnień z całej ?reszty?
Jednak nie samymi kwiatami człowiek żyje ? na ząb też się coś znajdzie. Moim marzeniem jest, żeby przez cały sezon mieć coś do podjadania: najpierw były truskawki, potem wiśnie, teraz śliwki
Tych szybko nie zabraknie, bo w tym roku urodzaj przewyższył nasze najśmielsze życzenia
A już pojawiają się malinki
Potem będą wczesne jabłka, w różnym czasie dojrzewające winogrona, słonecznik i późne jabłka. Dosadziłam też dwie odmiany borówki, ale pewnie trzeba będzie poczekać z łasuchowaniem
A teraz z innej beczki ? czyli zdjęcia kurek mojego brata. Czyż nie są urocze?
czubatki
Ta cała czarna to silka, jest milutka w dotyku niczym króliczek
A tu kochin olbrzymi, tu jeszcze mały, ale dorosłe mają superowo obrośnięte portki
I całkiem zwykłe kaczuszki, jednak są tak urocze, że nie mogłam się oprzeć
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O matko jakie tu masz dziwne, ciekawe i ładne te kurki Małgosiu
Gdzieś słyszałam, że one są drugie ?
I kaczuszki. Fajnie.swoje jajka masz. Ja takie i jednej pani zawsze kupuję .
Ja lilii też ciągle nie mam dosyć . Dobrze,że one wszędzie się zmieszczą.
Twoje bardzo ładne .I dużo widzę masz tych pachnących. to tam tylko wąchać i być
Dużo masz pięknych odmian i liliowców. tylko te już wszędzie nie da się upchnąć.
Dzwoneczki piękne.Lawendy. . Ja jeszcze swojej nie przyjęłam. A to już czas.
Nawet myślę ,żeby ja z poprzedniego miejsca przesadzić
No tam jest mało widoczna.
Inne kwitnienia też urokliwe.
Gdzieś słyszałam, że one są drugie ?
I kaczuszki. Fajnie.swoje jajka masz. Ja takie i jednej pani zawsze kupuję .
Ja lilii też ciągle nie mam dosyć . Dobrze,że one wszędzie się zmieszczą.
Twoje bardzo ładne .I dużo widzę masz tych pachnących. to tam tylko wąchać i być
Dużo masz pięknych odmian i liliowców. tylko te już wszędzie nie da się upchnąć.
Dzwoneczki piękne.Lawendy. . Ja jeszcze swojej nie przyjęłam. A to już czas.
Nawet myślę ,żeby ja z poprzedniego miejsca przesadzić
No tam jest mało widoczna.
Inne kwitnienia też urokliwe.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Gosia ale fajne masz te kurki i kaczusie takie dorodne.
Zapach lilii poczułam przez monitor masz tego ogromną kolekcję a do tego liliowce, też całkiem sporo.
Owoców w tym roku będzie pod dostatkiem, żeby tylko wichury konarów nie połamały - u mnie tak się kiedyś zdarzyło.
Powojnik Piilu,pełnymi kwiatami kwitnie na samym początku, nie przycinaj go wcale, to Ci wtedy tak zakwitnie.
A Viola bardzo szybko całą ścianę zawojuje a jej kwitnienie nie ma końca. Świetny powojnik.
U mnie powtarzają botaniczne Atragene, coś się biedakom poprzestawiało, czyżby wcześniejszą zimę czuły.
Pozdrowienia zostawiam, życząc na przemian z deszczykiem.
Zapach lilii poczułam przez monitor masz tego ogromną kolekcję a do tego liliowce, też całkiem sporo.
Owoców w tym roku będzie pod dostatkiem, żeby tylko wichury konarów nie połamały - u mnie tak się kiedyś zdarzyło.
Powojnik Piilu,pełnymi kwiatami kwitnie na samym początku, nie przycinaj go wcale, to Ci wtedy tak zakwitnie.
A Viola bardzo szybko całą ścianę zawojuje a jej kwitnienie nie ma końca. Świetny powojnik.
U mnie powtarzają botaniczne Atragene, coś się biedakom poprzestawiało, czyżby wcześniejszą zimę czuły.
Pozdrowienia zostawiam, życząc na przemian z deszczykiem.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Małgosiu, Ty coś kitujesz Z bajek dobrze pamiętam, że małe kaczuszki są żółciutkie, a Te bratowe jakieś łaciate Kurki prześmieszne, czubki bardziej wyglądają jak puchowe czapy Czy one spod tych czap cokolwiek widzą?
Ja już chyba nie pamiętam jaki dźwięk wydaje padający deszcz. W tamtym roku nadmiar, w tym niedostatek. Nie mogłoby być po równo?
Niektóre z Twoich pelargonii bardziej przypominają kwiatami maleńkie różyczki Śliczne są.
Lilie, liliowce- same cuda pokazujesz. Mi też ich nigdy dość, szczególnie tych pierwszych. Patrząc na Twoje już wiem jakie powinnam sobie dokupić. Brakuje mi jakiś jasnych i chyba na takie zwrócę większą uwagę
Pozdrawiam
Ja już chyba nie pamiętam jaki dźwięk wydaje padający deszcz. W tamtym roku nadmiar, w tym niedostatek. Nie mogłoby być po równo?
Niektóre z Twoich pelargonii bardziej przypominają kwiatami maleńkie różyczki Śliczne są.
Lilie, liliowce- same cuda pokazujesz. Mi też ich nigdy dość, szczególnie tych pierwszych. Patrząc na Twoje już wiem jakie powinnam sobie dokupić. Brakuje mi jakiś jasnych i chyba na takie zwrócę większą uwagę
Pozdrawiam
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ale masz wspaniałe lilie i liliowce Pelargonie super odmiany Twoja lawenda z długimi kłosami,znasz może odmianę?
Śliwka ma ogrom owoców,moja na wiosnę została wykopana,całkiem uschła Trzeba porozglądać się za nowym drzewkiem.
Kurka silka ale puszek miły
Pozdrawiam miło
Śliwka ma ogrom owoców,moja na wiosnę została wykopana,całkiem uschła Trzeba porozglądać się za nowym drzewkiem.
Kurka silka ale puszek miły
Pozdrawiam miło
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Małgosiu kwitnień u Ciebie masa Jak zobaczyłem te kurki to pomyślałem, że hmm nie widziałem ich wcześniej u Ciebie hehe, no ale widzę, że to brata jednak ma ich troszkę i bardzo ciekawe okazy Ty widzę kolekcjonujesz kwiatki a brat kurki hehe
A co do kącika liliowo-liliowcowego, to już wyobrażam sobie jaki tam zapaszek panuje
A co do kącika liliowo-liliowcowego, to już wyobrażam sobie jaki tam zapaszek panuje
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kaczuszki wcale nie są zwykłe , bo są cudne a już kurki , szok, piękne , puchate ...sliczne . Uważam ,ze my jesteśmy złaknieni takich domowych zwierząt, bo teraz to już mało gdzie są
A Ty masz śliczne odmiany pelargoni, liliowce , no i moje ulubione floksy. Takiego <cieńkiego> nie mam , za to ten z białym oczkiem jest chyba najładniejszy , też mam , chociaż nie wiem skąd , myślałam ,że się zapylił . Ale skoro i Ty masz to musiałam kupić w ub. r.
Roża , która pokazałaś pierwszą cudna, taka romantyczna
A Ty masz śliczne odmiany pelargoni, liliowce , no i moje ulubione floksy. Takiego <cieńkiego> nie mam , za to ten z białym oczkiem jest chyba najładniejszy , też mam , chociaż nie wiem skąd , myślałam ,że się zapylił . Ale skoro i Ty masz to musiałam kupić w ub. r.
Roża , która pokazałaś pierwszą cudna, taka romantyczna