Zielono mi... !cz.1
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj !
Dalczego ja tu wcześniej nie wpadłem... , przepieknie u ciebie w domku i na balkoniku , tak przytulnie.. . Wszystkie piekne masz roslinki i bardzo oryginalne doniczki ! A to cuuuuuuudo :
Dalczego ja tu wcześniej nie wpadłem... , przepieknie u ciebie w domku i na balkoniku , tak przytulnie.. . Wszystkie piekne masz roslinki i bardzo oryginalne doniczki ! A to cuuuuuuudo :
Ja miałem jedna vandę.. , ale bardzo źle się nią opiekowałem i padła.. , zabieram się do kupna drugiej , kilka osób na forum mówiło mi jak dobrze ja uprawiac , ale bardzo bym chciał się dowiedziec jak ty uprawiasz , jak w lecie , jak w zimie.. , bo wlecie jest ciepło i chyba korzenie bardziej wysychaja i trzeba częściej kąpać ? Ja tez widziałem w Leroy Merlin , ale bez wazonów po 110 zł.... , wisiały nad oczkiem... , nie było do nich wazonów... Możesz zdradzić ile kosztowała... ? Będe bardzo wdzieczny za informacje . Pozwól jeszcze , że pozachwycam się twoimi roslinkami :P Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Tulipanku Arturze , Bebeszku ,Ewuniu
Dziękuję za miłe odwiedziny.
Co zaś się tyczy Vandy to kupiłam ją w LM , latem ,zaraz po zakończonej w Szczecinie Wystawie Storczyków ,gdzie była eksponatem i razem z tym wazonem kosztowała ,jak się nie mylę 110zł.
Latem kąpałam ją częściej ,a także stosowałam zraszanie. Na dno wazonu wlewam wodę,
ale tak ,aby korzenie jej nie sięgały ,a miała odpowiednią wilgotność powietrza.
Teraz wiadomo,kąpię dużo rzadziej ,po prostu obserwuję kolor korzeni,jak są mocno srebrzyste
to do wiaderka z wodą.Stosuję tylko wodę demineralizowaną z 1/3 zalecanej dawki nawozu do Storczyków. Staram się nie dotykać korzeni bo podobno źle to znoszą .Po kąpieli Vandy wodę zużywam do innych storczyków ,a także podlewam paproć i Anturium.
Wodę kupuję w Carrfourze (tam za 5 litrów płacą niecałe 3zł).
Teraz kiedy jest mało światła ustawiłam ją tak, aby miała go jak najwięcej ,na tyle ,na ile jest to możliwe. To chyba wszystko. Vanda ma się dobrze ,wyszcza nowe listki, ale jak na razie u mnie nie kwitła.
Dziękuję za miłe odwiedziny.
Co zaś się tyczy Vandy to kupiłam ją w LM , latem ,zaraz po zakończonej w Szczecinie Wystawie Storczyków ,gdzie była eksponatem i razem z tym wazonem kosztowała ,jak się nie mylę 110zł.
Latem kąpałam ją częściej ,a także stosowałam zraszanie. Na dno wazonu wlewam wodę,
ale tak ,aby korzenie jej nie sięgały ,a miała odpowiednią wilgotność powietrza.
Teraz wiadomo,kąpię dużo rzadziej ,po prostu obserwuję kolor korzeni,jak są mocno srebrzyste
to do wiaderka z wodą.Stosuję tylko wodę demineralizowaną z 1/3 zalecanej dawki nawozu do Storczyków. Staram się nie dotykać korzeni bo podobno źle to znoszą .Po kąpieli Vandy wodę zużywam do innych storczyków ,a także podlewam paproć i Anturium.
Wodę kupuję w Carrfourze (tam za 5 litrów płacą niecałe 3zł).
Teraz kiedy jest mało światła ustawiłam ją tak, aby miała go jak najwięcej ,na tyle ,na ile jest to możliwe. To chyba wszystko. Vanda ma się dobrze ,wyszcza nowe listki, ale jak na razie u mnie nie kwitła.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Dziękuję Ci bardzo Jagódko , bardzo mi pomogłaś ! Trzymam kciuki , żeby zanowu zakwitła ! Ja tez widziałem w LM , ale w wiszących koszyczkach bez wazonu... Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
No właśnie bardzo gęściutkie - a teraz słoneczka mało ....ja na swoje anturium chucham i dmucham, a słoneczka nie mogę mu przychylićanoli pisze: anturium takie gęściutkie - super. Anturium lubi miejsce słoneczne?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt: