To ja jeszcze raz pokażę moje Muscaty - tym razem krzaczek z innego miejsca. Kwitnie calkiem obficie,ale tylko męsko chyba. Zdjęcie ze wczoraj.

Raczej nie ... mam to samo z butternatami, a nawet gorzej bo coś kiepsko się zapylają, czy to standardowo, czy tez "rezerwowymi" z lodówki, zresztą może to szok temperaturowy jaki mieliśmy niedawno, kwiatki męskie "wariowały" otwierały się pod wieczór, z uśpionymi pręcikami jeszcze, praktycznie nic mi się z tego chłodnego okresu nie zapyliło. Sytuację ratują mi karowity i amazonki, które są tak niesamowicie plenne ze nawet jak mi co trzeci się zapyli to i tak wystarczy by rozwinąć po parę owoców na krzaczku.akacjowa pisze:U mnie kwitną same żeńskie kwiaty, brak kwitnących męskich. Czy to oznacza że dynie się nie zapylą I nie będzie owoców?
Chętnie bym to zrobił i częsciowo zrobiłem w jednym watku- niestety w wątku o zapylaniu jaki załozyłem tego już zrobić nie mogę, prosił bym odblokować ta możliwość na jakiś czas, wysłanie modowi Pmki to z tego co widzę jest raczej niewykonalne.... a na maila to nie bedę czekał az ktoś to przeczyta- kiedyś tam....nienajlepiej macie to zorganizowane pod tym względemKaRo pisze:Lumen - proszę umieszczać zdjęcia w rozmiarach dopuszczalnych regulaminem forum (§ 3.7)