Yara Mila Complex - Hydrocomplex
Yara Mila Complex - Hydrocomplex
Pytanie do tych co stosują Complex - ile kg na ar dajecie jednorazowo na trawnik? Dawka 5-6 kg to za każdym nawożeniem czy w sezonie? Strasznie dużo mi się wydaje.
Dorota
Yara Mila Complex
Ile gramów nawozu Yara Mila Hydrocomplex dawkować na tuje 1,20 m - 1,50m ?
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Yara Mila Complex
5kg na 100m kw. powierzchni.
tak, tylko ile to wyjdzie na jedną sztukę w/w rozmiarach/.
-
- 100p
- Od: 24 kwie 2010, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Średnia dawka to 50g/mb rośliny
Yara mila complex + wapno granulowane
Witam, nie wiem czy zrobiłem dobrze. Rozmieszałem worek nawozu yara z workiem wapna. w granulacie. Uprawiam truskawki na agrotkaninie z stąd problem z nawożeniem. Dlatego każdej sadzonce z osobna podsypuję szczyptę nawozu bezpośrednio pod korzeń. Skąd pomysł na wapno? Przyznaje nie robiłem analizy gleby i zauważyłem, że na polu pełno skrzypu polnego, co oznacza o zakwaszeniu. Ponadto przy zakładaniu plantacji w zeszłym roku nic nie wapnowałem. Pytanie, czy pomogłem, czy zaszkodziło truskawkom?? Wiadomo, że teraz nawożenie w tym okresie jest najważniejsze, ponieważ od tego zależy związanie pąków kwiatowych na drugi rok.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Yara Mila Complex - Hydrocomplex
Nie można mieszać takich nawozów z wapnem.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Polak mądry po szkodzie, co powinienem teraz zrobić?? Opinie są różne, jedni piszą że nie mieszać z obornikiem, drudzy piszą że mozna z nawozami sztucznymi a jaka jest prawda?
Re: Aeracja,wertykulacja.(Odnowa - renowacja trawnika)
Witam. Czy Nawóz HYDROCOMPLEX Yara Mila będzie dobry na renowacje trawnika ?
Nawóz to tylko jeden z elementów renowacji trawnika. Najpierw trzeba zadbać o właściwy stan gleby poprzez nacinanie/napowietrzanie, usuwanie filcu. Trzeba by było sprawdzić czy pH ziemi nie jest zbyt kwaśne, jeżeli trawnik nie był wapnowany to zapewne takiego zabiegu potrzebuje.
Sam HYDROCOMPLEX nadaje się na trawnik (chodź są pewnie lepsze nawozy) o ile nie stosujemy go późnym latem/jesienią.
Sam HYDROCOMPLEX nadaje się na trawnik (chodź są pewnie lepsze nawozy) o ile nie stosujemy go późnym latem/jesienią.
-
- 200p
- Od: 18 gru 2016, o 14:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam zamiar wynawozić w następnym tygodniu jabłonie, śliwy oraz porzeczki. Dobry moment czy trochę jeszcze za wcześnie. Chodzi głównie o straty azotu, oraz nie ma co pędzić za wcześnie wegetacji.
- Maciek13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy nawóz yara mila complex może być stosowany w uprawie warzyw? Nie jest szkodliwy?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 kwie 2020, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, pytanko do osób dajacych hydrocomplex pod drzewka iglaste, jakie porcje pod każde drzewko powinny być zaadoptowane? Można użyć tego nawozu dosłownie tylko pod drzewka?
Dzięki z góry za odpowiedź
Dzięki z góry za odpowiedź