Danusiu, wymianka floksa na różyczki mówisz

no jak trzeba to trzeba... u mnie floksy marniutkie, zawsze chorują tzn mają biały nalot na liściach. To chyba mączniak jakiś- kiepsko jeszcze jestem obeznana z tymi chorobami. Ale są przepiękne i cudnie pachną. Ja też chcę wprowadzić trochę zmian na działce. Kupiłam już 2 miskanty "KLEINE SILBERFEDER" i jakieś takie czerwone byliny ładne ale nazwy nie pamiętam. Planuję jeszcze kupić 2 miskanty tylko czerwone kłosy ''FERNER OSTEN'' aby wypełnić luki między iglakami przy alejce. Mam nadzieję że będą ładnie rosły na moim piaseczku-popiołku, ale dostaną oczywiście dobrej ziemi pod korzenie.
Niestety z żalem musieliśmy usunąć starą śliwkę renklodę bo spróchniała strasznie, a na pożegnanie obdarowała nas mnóstwem smacznych soczystych śliwek. No trudno się mówi, ale skorzystała na tym czerwona róża pnąca Sympatia i różowa Parade. Dostały dużo słońca:)
A teraz kilka fotek dzisiejszych
Witam Cię Joasiu, ja też "świeżak" na forum
Pierwszy raz w tym roku kupiłam w biedronce dalie i jestem zadowolona i mile zaskoczona pięknymi kwiatami.
Na wiosnę będę polowała na następne. Klematisy w tym roku też z biedronki mam prześliczne i trafiły mi się takie jakich nie miałam. Liczyłam się z tym, że mogą być inne odmiany niż na opakowaniu pokazane. Mnie się udało.
A co do cebul kwiatów to już właśnie pokazały się w sklepie różne cebulki, można kupować.
Zapraszam ponownie:)