Witajcie

.
Upały nie dają za wygraną . Wiem, że u mnie jest "stosunkowo" chłodniej niż w innych regionach kraju więc nie narzekam

. Mimo wszystko z niecierpliwością czekam na temperatury w okolicach 20 stopni . W ogrodzie nic specjalnego nie robię, nawet trawy nie wykosiłam . Na szczęście nie zając więc nie ucieknie

. Dzisiaj zabrałam się za przygotowanie miejsc pod kosaćce, które zamówiłam z dziewczynami z czeskiej szkółki. Jednak po 5 minutach cała zlana potem stwierdziłam, że jednak trzeba z tym poczekać . Szkoda się męczyć w taki upał a do września jeszcze kawałek.
Hanna.
Aniu Stephanie Baronin jest dostępna w Floribundzie ale też u Hyżych. Raczej nie ma problemu z jej dostępnością. Ja właśnie domówiłam sobie jeszcze jedną bo jest urocza

. Róże jakoś sobie radzą . Nie jest najgorzej ale mogłoby być lepiej

. Pozdrawiam .
Basiu no nie wiem, może daj jej szansę ?? Moja jest od zeszłego roku więc jeszcze młoda

. W każdym razie jestem zadowolona na tyle, że w tym roku również kupiłam . Rosną sobie dwie i widzę, że jedna i druga świetnie sobie radzą. Co prawda wolałabym żeby była niższa ale taka też mi pasuje. Muszę tylko zrobić małe roszady na rabacie bo za małe odstępy zostawiłam między bylinami i Pastellami właśnie. Pozdrawiam

.
Stephanie.
Giardina.
Małgosiu-PEPSI z tego co pamiętam to te zielone jeżówki do końca są zielone

. Czas tak szybko leci, że z malutkiego szczeniaka Cola zamieniła się w sporego pieska. Pozdrawiam

.
mat23 witaj

. Dziękuję za miłe słowa

. Mieczyki bardzo rzadko sadzę ale tego roku coś mnie skusiło. Kolor jest bardzo ładny i żałuję, że tak krótko kwitną. Pozdrawiam

.
Kurfurstin Sophie.
Soniu zajęło mi to trochę więcej niż dwa lata

. Mniej więcej w 2015 roku zaczęłam tworzyć coś w rodzaju rabat bo wcześniej to tylko coś próbowałam w trawie sadzić

. Dziękuję za takie treściwe opisanie mi tego ukorzeniania. Właśnie bałam się przyginać pędy bo mogłyby pęknąć. Założyłam dwie doniczki na dwa długie pędy i zobaczymy co z tego będzie. Trzymaj kciuki, na pewno się przyda. Pozdrawiam

.
Jeżówka Avalanche.
Ewo może Pastella to tylko u mnie tak ma ?? Pashminy mam dwie i na razie są zdrowe . Czekam właśnie aż otworzą swoje kwiaty bo pąków jest sporo na tych młodzikach. Pozdrawiam

.
Kocimiętka Blue Dragon ma wielkie kwiaty.
Baronesse w szałwiach .
Agnieszko Sonia ciut się pomyliła bo ogród tworzę od 2015 roku. Wcześniej coś tam sadziłam ale raczej bez jakiejkolwiek wiedzy. Fioletowe mieczyki rzeczywiście mają cudny kolor i tylko szkoda, że tak krótko kwitną. No ale nie można mieć przecież wszystkiego . Pozdrawiam

.
Tegoroczna Laguna.
Małgosiu-clem u mnie od kilku dni nie pada a to spora zmiana bo wcześniej praktycznie codziennie lało

. Hortensje dostały sporo wody i cudnie rosną tego roku. Mimo suchej wiosny dały radę

. To na prawdę bezproblemowe rośliny i warto je mieć . Pozdrawiam

.
Nadchodzi jesień.
Stephanie .
Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę.