Zniszczenia domowe spowodowane przez insekty
Zniszczenia domowe spowodowane przez insekty
Dzisiaj zauważyłem że w moskitierze zostały zrobione dziury przez jakiś niezidentyfikowany insekt. Do tej pory wydawałoby mi sie że jest to niewiarygodne aby jakiś insekt pokonał moskitierę. Na załączonym zdjęciu widac lekko zawinięte brzegi podziurawionej moskitiery i w środku jakby pozostałosci kokonu. Poniżej tego jakies pół metra jest skupisko małych żółtawych kuleczek (jajeczka) Cóż to mogło być, pająk jakiś czy co ?
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zniszczenia domowe spowodowane przez insekty
Pająk raczej nie,ale materiał z dużą zgrabnością tną szerszenie,niekt?re chrabąszcze,świerszcze itp.
Jeśli moskitiera nie jest metalowa to jest przeszkodą dla komara,ale dla większych owad?w jest tylko kawałkiem szmatki.
U mnie z powodzeniem owady tną sobie materiały rzucone na kompost ,wyplatają nitki i noszą do gniazda. To dla nich nic trudnego.
Jeśli moskitiera nie jest metalowa to jest przeszkodą dla komara,ale dla większych owad?w jest tylko kawałkiem szmatki.
U mnie z powodzeniem owady tną sobie materiały rzucone na kompost ,wyplatają nitki i noszą do gniazda. To dla nich nic trudnego.
Podepnę się. Poczatkowo miałem insekty jako muszki w ogrodzie. Teraz przeszły mi do mieszkania. Nie wiem gdzie znalazły dziurę, ale zawaliły mi pół kuchni, powoli przechodzą do łazienki. Jak się ich wyzbyć?
-
- 100p
- Od: 17 sty 2011, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dokładne foto owadów bardzo by pomogło w celu ustalenia problemu.
Ciekawe czy takie zniszczenie kwalifikuje się pod odszkodowanie?