Moja działeczka :) cz2.
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działeczka :) cz2.
Witajcie
Dawno mnie nie było ale spokojnie wszystko jest OK Po prostu staram się korzystać ile się da z ostatnich dni wakacji i lata Coraz bliżej jesieni. Dni coraz krótsze ..... i kolejny sezon niemal za nami Życie..... Ale cieszę się z tego sezonu. Suchego bardzo ale i bardzo ciepłego
Pierwszy raz byłem również na dniach ogrodnika czy jak to woli dożynkach w moich ogrodach I było super. Super imprezka i super niespodzianka Muszę się pochwalić Odebrałem dwa dyplomy. Jeden za rok 2017 i drugi za ten rok Oto one
To jeszcze bardziej mobilizuje mnie do ciężkiej pracy
Na działce wszystko rośnie. Mam wrażenie ,że teraz lepiej bo upały ustały
Oto fotki z ostatnich dni :
POZDRAWIAM !!!
Dawno mnie nie było ale spokojnie wszystko jest OK Po prostu staram się korzystać ile się da z ostatnich dni wakacji i lata Coraz bliżej jesieni. Dni coraz krótsze ..... i kolejny sezon niemal za nami Życie..... Ale cieszę się z tego sezonu. Suchego bardzo ale i bardzo ciepłego
Pierwszy raz byłem również na dniach ogrodnika czy jak to woli dożynkach w moich ogrodach I było super. Super imprezka i super niespodzianka Muszę się pochwalić Odebrałem dwa dyplomy. Jeden za rok 2017 i drugi za ten rok Oto one
To jeszcze bardziej mobilizuje mnie do ciężkiej pracy
Na działce wszystko rośnie. Mam wrażenie ,że teraz lepiej bo upały ustały
Oto fotki z ostatnich dni :
POZDRAWIAM !!!
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Piotrze na początku to przyjmij moje gratulacje. Takie dyplomy to marzenie nie jednej osoby. Plony tegoroczne pięknie dopisały u mnie jabłek nie było, ale śliwki aronie i porzeczki dopisały i tez porobione. Z czasem to ciężko ja Cie rozumie u mnie tez, bo działka wnuczek i dom. sporo pracy.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- buum
- Kontakt:
Alicja125
Alicja sezon minie będzie czas na forum
Jutro rano jadę na działkę. Trzeba trawę skosić, podlać, jakieś tradycyjnie porządki. Już nie długo zaczną się liście sypać sporymi ilościami....To najgorsze. Nie lubię grabić Ale życie
Dzięki za gratulacje
W tym roku sporo malinek mam. I powiem szczerze, że pierwszy raz sprzedałem coś z działki i zarobiłem $$$
Kupiłem węża 3/4 cala i zraszacz. Teraz ciśnienie z pompy jest znacznie lepsze. Chciałem ocieplić altankę styropianem...chciałem Ale popsuł się alternator w aucie i 390zł poszło na to. Ale kolejne malinki sprzedaje. Mam sporo zamówień więc wszystko jeszcze jest możliwe
Poza malinkami wysyp jabłek, gruszek, itd. Ogólnie bardzo udany rok mimo wielkiej suszy !!!
Alicja sezon minie będzie czas na forum
Jutro rano jadę na działkę. Trzeba trawę skosić, podlać, jakieś tradycyjnie porządki. Już nie długo zaczną się liście sypać sporymi ilościami....To najgorsze. Nie lubię grabić Ale życie
Dzięki za gratulacje
W tym roku sporo malinek mam. I powiem szczerze, że pierwszy raz sprzedałem coś z działki i zarobiłem $$$
Kupiłem węża 3/4 cala i zraszacz. Teraz ciśnienie z pompy jest znacznie lepsze. Chciałem ocieplić altankę styropianem...chciałem Ale popsuł się alternator w aucie i 390zł poszło na to. Ale kolejne malinki sprzedaje. Mam sporo zamówień więc wszystko jeszcze jest możliwe
Poza malinkami wysyp jabłek, gruszek, itd. Ogólnie bardzo udany rok mimo wielkiej suszy !!!
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Nonono gratulacje Piotrku
to daje ogromnego kopa!
fajnie,że udaje Ci się sprzedawać owoce,obustronne korzyści
to daje ogromnego kopa!
fajnie,że udaje Ci się sprzedawać owoce,obustronne korzyści
- Alicja125
Witaj Piotrze ja też zamierzam ocieplać altankę ale w tym roku poszły mi pieniążki na remont wnętrza, okna, dach i prąd który był bardzo pilny bo na kablach aluminiowych nie mogło być. Na przyszły rok została mi ubikacja co do tej pory jest prowizorka, reszta remontu altany w środku drugi pokój oraz jak finanse pozwolą strych ocieplenie i przeróbka na sypialnie. Plany mam spore zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam Alicja
- buum
- Kontakt:
Foxowa
Dziękuje Ja co roku mam takiego kopa do działania Kocham robić na działce
Maju mam tyle zamówień ,że musiałem ogłoszenie wycofać |Obecnie realizuje zamówienie na 15kg. A mam kolejne 2-3 takie w sumie
Owoców w tym roku ..... nie tylko malin. I super. Jest co jeść
Skrzynki gotowe na zrywanie gruszek i jabłek. Oczywiście sporą cześć rozdam i rozdaje po rodzinie. Sam nie zjem a gdyby miało się popsuć to grzech. Żona robi soki z jabłek na wyciskarce i pijemy na bieżąco
Alicja125
I super Alicja Ja muszę ocieplić najpierw by później robić wnętrze. Zobaczymy czy w tym roku ocieplę... Bardzo chciałbym ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Plany muszą być by je realizować
Dziękuje Ja co roku mam takiego kopa do działania Kocham robić na działce
Maju mam tyle zamówień ,że musiałem ogłoszenie wycofać |Obecnie realizuje zamówienie na 15kg. A mam kolejne 2-3 takie w sumie
Owoców w tym roku ..... nie tylko malin. I super. Jest co jeść
Skrzynki gotowe na zrywanie gruszek i jabłek. Oczywiście sporą cześć rozdam i rozdaje po rodzinie. Sam nie zjem a gdyby miało się popsuć to grzech. Żona robi soki z jabłek na wyciskarce i pijemy na bieżąco
Alicja125
I super Alicja Ja muszę ocieplić najpierw by później robić wnętrze. Zobaczymy czy w tym roku ocieplę... Bardzo chciałbym ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Plany muszą być by je realizować
- Alicja125
Oj tak plany i kasa musi być
Pozdrawiam Alicja
- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
Działkę masz przepiękną, nic dziwnego że dostajesz nagrody. Owoce też u Ciebie niesamowicie obrodziły, gałęzie aż uginają się od nich.
Widać wyniki Twojej pracy.
Widać wyniki Twojej pracy.
- buum
- Kontakt:
Alicja125
Haha u mnie podobnie Alicja Powoli do przodu, małymi kroczkami.
ed04
Dzięki Jak się robi coś z pasją to muszą być tego efekty Działka to mój drugi dom
W środę chyba wezmę wolne i spędzę dzień na działce. Trzeba będzie porządnie podlać znowu, zerwać malinki i chyba gruszki oraz jabłka. I dzień zleci na to
Haha u mnie podobnie Alicja Powoli do przodu, małymi kroczkami.
ed04
Dzięki Jak się robi coś z pasją to muszą być tego efekty Działka to mój drugi dom
W środę chyba wezmę wolne i spędzę dzień na działce. Trzeba będzie porządnie podlać znowu, zerwać malinki i chyba gruszki oraz jabłka. I dzień zleci na to
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Piotr gratulację, jak to miło jak ktoś docenia wysiłek i serce, które wkładasz w działkę.
Owoców pełne kosze, róże kwitną na całego, widać, że roślinki podlewane, u mnie nie ma co podziwiać
Owoców pełne kosze, róże kwitną na całego, widać, że roślinki podlewane, u mnie nie ma co podziwiać
- buum
- Kontakt:
maniolek
Dzięki Mariusz.
Jak u Ciebie nie ma co podziwiać ??!! Przestań !!! Masz śliczną działkę. U mnie mega dużo do zrobienia by była piękna działka. Ale kurcze co byśmy robili gdyby wszystko było na tip top zrobione Ja nie lubię nudy
Jestem zadowolony z zakupu węża. Niby tylko 3/4 cala a miałem 1/2 ale jest spora różnica. Ilość wody która płynie wężem widać gołym okiem. Więc susza mi już nie straszna Na szczęście Mariusz upały ustały i słoneczko już tak nie pali roślinek
Dzięki Mariusz.
Jak u Ciebie nie ma co podziwiać ??!! Przestań !!! Masz śliczną działkę. U mnie mega dużo do zrobienia by była piękna działka. Ale kurcze co byśmy robili gdyby wszystko było na tip top zrobione Ja nie lubię nudy
Jestem zadowolony z zakupu węża. Niby tylko 3/4 cala a miałem 1/2 ale jest spora różnica. Ilość wody która płynie wężem widać gołym okiem. Więc susza mi już nie straszna Na szczęście Mariusz upały ustały i słoneczko już tak nie pali roślinek
- buum
- Kontakt:
Hejka
Piękny dzień za mną. Wolne dziś wziąłem
Postanowiłem dziś spędzić prawie cały dzień gdzie|??? !!! NA DZIAŁCE
Dzieci odwiozłem do szkoły, zrobiłem zakupki i pojechałem na działkę Cudna pogoda i cudnie na działce było. Zlałem ją mega porządnie !!! Z czego jestem bardzo zadowolony. Z nieba padać nie chce więc wężem trzeba nadrobić
Powiem Wam,że fajnie teraz wszystko rośnie. Upały ustały ale susza niestety nie. Ale to akurat jakoś można ratować. Pompa dziś działała około 8h non stop. I taka pogoda jak dziś ( słoneczko i +24st w cieniu--rewelacja) może być wg mnie do końca września
Oprócz podlewania było zrywanie.
Oberwałem malinki:
Z jednego drzewa oberwałem dziś gruszki ( połowę porozwoziłem po rodzinie):
Czeka mnie w sobotę chyba zrywanie winogrona
Oto chryzantema wielokwiatowa kupiona u nas na forum i mój piesio :
I kilka innych fotek z dziś :
POZDRAWIAM !!!
Piękny dzień za mną. Wolne dziś wziąłem
Postanowiłem dziś spędzić prawie cały dzień gdzie|??? !!! NA DZIAŁCE
Dzieci odwiozłem do szkoły, zrobiłem zakupki i pojechałem na działkę Cudna pogoda i cudnie na działce było. Zlałem ją mega porządnie !!! Z czego jestem bardzo zadowolony. Z nieba padać nie chce więc wężem trzeba nadrobić
Powiem Wam,że fajnie teraz wszystko rośnie. Upały ustały ale susza niestety nie. Ale to akurat jakoś można ratować. Pompa dziś działała około 8h non stop. I taka pogoda jak dziś ( słoneczko i +24st w cieniu--rewelacja) może być wg mnie do końca września
Oprócz podlewania było zrywanie.
Oberwałem malinki:
Z jednego drzewa oberwałem dziś gruszki ( połowę porozwoziłem po rodzinie):
Czeka mnie w sobotę chyba zrywanie winogrona
Oto chryzantema wielokwiatowa kupiona u nas na forum i mój piesio :
I kilka innych fotek z dziś :
POZDRAWIAM !!!
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Piotruś, ogromne GRATULACJE to prawdziwa satysfakcja, gdy inni doceniają naszą pracę!!!! Tak trzymaj
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena