Rośliny alpejskie - nasze prezentacje
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Niestety, tak tak się zdarza, i to często, z Fotosikiem, jak się ma darmowe konto.ktoś pisze:Miały być jeszcze dwa zdjęcia , ale fotosik się zbiesił
I jeszcze jedna prośba, jak dodajesz przed fotką podpis, to po napisaniu go kliknij w Enter wtedy wklejając kod do fotosika fotka będzie pod podpisem, a nie obok niego. (Nazwa (Enter)i (Spacja) oznacza jedynie kliknięcie w ten klawisz).(Tak było)
A tak wygląda po zmianie.
Lub numerując fotki, a nazwę rośliny pisząc pod fotkami. Wtedy fotografie będą w rzędach, co zabiera mniej powierzchni w poście, a wiąże się to z przewijaniem strony. Można to zrobić np. tak:
Wpisujesz 1.(spacja)kod do fotki(spacja)2.(spacja)kod do fotki(spacja)3.(spacja)itd., aż wstawisz 4 fotografie w jednym rzędzie. Teraz klikasz dwa razy Enter i w ten sam sposób wpisujesz drugi rząd fotek. Wygląda to tak zredagowaniu postu:(Enter)(Enter)5.(spacja)(kod do fotki(spacja)itd. do 8. (Enter)
(Enter)
1. 2. 3. 4. (Enter)
(Enter)
5. 6. 7. 8. (Enter)
(Enter)
1. Androsace carnea ssp. brigantiaca- Naradka krwista 'brigantiaca'
2. Soldanella carpatica - Urdzik Karpacki, Jaślinek
3. Anemonella thalictroides - Zawilczyk
4. Aethionema oppositifoliu - Skrzydlinka naprzeciwlistna
5. Androsace carnea ssp. brigantiaca- Naradka krwista 'brigantiaca'
6. Soldanella carpatica - Urdzik Karpacki, Jaślinek
7. Anemonella thalictroides - Zawilczyk
8. Aethionema oppositifoliu - Skrzydlinka naprzeciwlistna(Enter)
(Enter)
ps. Pozwoliłem sobie dodać polskie nazwy, i powoli wstawiam roślinki do Przewodnika roślin skalnych.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
-
- Kontakt:
Czy mogę mieć prośbę, do osób hodujących roślinki skalne, o uzupełnienie opisów w TYM wątku, post Wysłany: Wto 06 Sty 2009 01:32.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
-
- Kontakt:
Danusiu, czy znasz może odmianę tego Pantofelnika? Czy to jest Calceolaria biflora pantofelnik dwukwiatowy, wysokość max 10 cm, a może jedna z trzech odmian heterozyjnych Calceolaria 'Yellow Pita Petit' pantofelnik ''Yellow Pita Petit', wys. ok 25 - 30 cm.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 088#622088
Pomyślałam, że może ktoś będzie zainteresowany wymianą rojników.
Może trochę szybko, ale ja już czuje wiosnę.
Przez to forum sezon się tak szybko nie kończy
Pomyślałam, że może ktoś będzie zainteresowany wymianą rojników.
Może trochę szybko, ale ja już czuje wiosnę.
Przez to forum sezon się tak szybko nie kończy
- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Najprawdopodobniej to jest biflora , ale nie napisałam , bo nie byłam pewna. Osiągnął wysokość do 10 cm i w dodatku nasiał mi się
Wiecej zdjęć i opisów roślin skalnych dodam w tym roku , ponieważ zeszłoroczne zdjęcia niechcąco skasowałam ( to ta nieumiejętność obsługi komputera ) , a były tam naprawdę ciekawe egzemplarze . Dodam jeszcze ,że mam nadzieję ,że mi skalnice nie wymarzną , bo u nas najpierw był mróz , a potem popadał śnieg .
Wiecej zdjęć i opisów roślin skalnych dodam w tym roku , ponieważ zeszłoroczne zdjęcia niechcąco skasowałam ( to ta nieumiejętność obsługi komputera ) , a były tam naprawdę ciekawe egzemplarze . Dodam jeszcze ,że mam nadzieję ,że mi skalnice nie wymarzną , bo u nas najpierw był mróz , a potem popadał śnieg .
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ta goryczka nie jest biała .Wcześniej porą jesienną pokazywałam goryczkę o lekkim błękicie to ta sama.Niestety nie znam jej nazwy.Już miałam pewne podejrzenia co do nazwy kiedy zakwitła jesienią i kwitnie dalej,więc już sama nie wiem co mam o niej myślećktoś pisze:Moje niektóre skalnice również mają piękne paczki i niedługo zakwitną . Miejmy nadzieję ,ze zbyt dużych mrozów już nie będzie .
Ta biała goryczka jest śliczna , czy to acaulis ? Zamierzam kupić , Marzenko , u Ciebie kilka ciekawych goryczek i koniecznie tą białą . Kiedy mogę się zgłosić ?
Jeszcze jej nie dzieliłam,będę poczyniała próby w tym sezonie.Nasion też nie zebrałam bo jesień była zbyt deszczowa .Czekałam ,aż podeschną i wówczas spadł snieg
Pozdrawiam Marzena