Ogródkowo - powrót :)
Re: Ogródkowo - powrót :)
Dawno mnie nie było. Przyszłam się usprawiedliwić
U naszego Jasia zdiagnozowano autyzm i niedługo rozpoczynamy terapię. Jest jeszcze malutki - ma dwa lata, więc przed nami duże pole do manewru.
Sporo się działo.
Ogródek u mnie leży odłogiem, chociaż rabatka, która była obsadzona z roślin od Stasi, dziwaczkami od Kingi i pięknymi roślinkami od Lucynki i innymi od paru innych forumowiczów kwitła bardzo ładnie. Teraz zaczynają kwitnąć chryzantemy od Zibiego. Kwitną też aksamitki. Ogromne są w tym roku Może uda mi się zrobić zdjęcia jutro to pokażę.
Pozdrawiamy
U naszego Jasia zdiagnozowano autyzm i niedługo rozpoczynamy terapię. Jest jeszcze malutki - ma dwa lata, więc przed nami duże pole do manewru.
Sporo się działo.
Ogródek u mnie leży odłogiem, chociaż rabatka, która była obsadzona z roślin od Stasi, dziwaczkami od Kingi i pięknymi roślinkami od Lucynki i innymi od paru innych forumowiczów kwitła bardzo ładnie. Teraz zaczynają kwitnąć chryzantemy od Zibiego. Kwitną też aksamitki. Ogromne są w tym roku Może uda mi się zrobić zdjęcia jutro to pokażę.
Pozdrawiamy
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mondfa Jasio jest jeszcze malutki, więc cieszyć się że szybko go zdiagnozowaliście. Terapia czyni cuda. Mój syn ma Zespół Aspergera i wiem co to znaczy walczyć o dziecko. Moja koleżanka ma córkę z Autyzmem, więc temat mi całkowicie nie obcy. Trzymam kciuki i pamiętaj, że dzieci bardzo często z autyzmu wczesnodziecięcego wychodzą, tylko trzeba im pomóc. Rada ode mnie żeby szukać czy nie ma innych sprzeżonych dolegliwości. Kluczowe eeg mózgu i masę innych badań...
A ogród sobie poradzi i będzie dla Ciebie odprężeniem podczas Twojej walki
A ogród sobie poradzi i będzie dla Ciebie odprężeniem podczas Twojej walki
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Moniczko, Marta dobrze mówi - wczesna diagnoza to połowa sukcesu a Jasio to dzielny chłopak i na pewno z tego wyjdzie, dzięki Waszemu zaangażowaniu i wsparciu lekarzy rehabilitantów. Wyściskaj Go od babci Stasi.
Niech Wam ogród daje miłe chwile relaksu. Obsadziłaś go wytrzymałymi terminatorami, dlatego tak dobrze sobie radzi i zbytnio nie absorbuje Twojej uwagi. Trzymaj się ... dzielna z Ciebie kobieta i wspaniała matka.
Niech Wam ogród daje miłe chwile relaksu. Obsadziłaś go wytrzymałymi terminatorami, dlatego tak dobrze sobie radzi i zbytnio nie absorbuje Twojej uwagi. Trzymaj się ... dzielna z Ciebie kobieta i wspaniała matka.
Marta to w genach dziedziczymy. Także już wiem o co chodzi z ta kolekcja storczyków u Ciebie ja sama zaczęłam dostrzegać u siebie całą masę różnych cech ze spektrum tez tak masz?
a tak serio, to dziękuje Ci bardzo za słowa otuchy i rady. Na pewno skorzystam!!!!
Stasiu dziękuję Ci również bardzo serdecznie za wsparcie!!!! masz racje, Janek dzielny chłopak - da radę
a tak serio, to dziękuje Ci bardzo za słowa otuchy i rady. Na pewno skorzystam!!!!
Stasiu dziękuję Ci również bardzo serdecznie za wsparcie!!!! masz racje, Janek dzielny chłopak - da radę
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Moniko też tak mam. Obserwuje obce dzieci i widzę cechy spektrum, rozmawiam z dorosłymi ludźmi i widzę spektrum. Mój mąż, szwagier, teściu ma ZA. Oczywiście nie zdiagnozowani a cechy ZA stają się nietypowymi cechami osobowości człowieka. Prawie u każdego można czegoś się doszukać, gdyż ludzie są różni. Cóż to jest ta neurotypowiść? Cechy wpisujsce się w jakieś standardy? A kto je stworzył? Kto stwierdził co jest normą a co już nie Nie ma czegoś takiego jak norma!!! I to Moniko zapamiętaj i tym się kieruj.
Czy ja u siebie widzę spectrum? Oczywiście każdemu polecam test AQ, który pokazuje ile jest w nas z autysty. Teraz Moniko spójrz na drugie słowo w temacie mojego storczykowego wątku "... fiksacje...". To nie pasja czy hobby to jest coś więcej, bo na pograniczu zaburzenia
Życzę Ci wytrwałość, ale teraz dla odprężenia weź wyjdź do swojego ogrodu i się odpręż wyrwij parę chwastów i skop tyłek paru rabatką
Jak będziesz mieć jakieś pytania to wal śmiało na PW
Czy ja u siebie widzę spectrum? Oczywiście każdemu polecam test AQ, który pokazuje ile jest w nas z autysty. Teraz Moniko spójrz na drugie słowo w temacie mojego storczykowego wątku "... fiksacje...". To nie pasja czy hobby to jest coś więcej, bo na pograniczu zaburzenia
Życzę Ci wytrwałość, ale teraz dla odprężenia weź wyjdź do swojego ogrodu i się odpręż wyrwij parę chwastów i skop tyłek paru rabatką
Jak będziesz mieć jakieś pytania to wal śmiało na PW