Moja działeczka ROD zielony domek
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka ROD zielony domek
Witam
Aniu nie ma czego ja bym wolała słoneczko i podlewanie.
Maju zgłosiłam to, ale czy coś się ruszy w tej sprawie bardzo w to wątpię właścicielem jest człowiek który przebywa w domu opieki a działką nikt się nie zajmuje.
Już u mnie koniec remontów, na ten rok oczywiście okna zrobione aneks kuchenny jest, prąd już jest i bałagan tez jest . Na działce codziennie pada, burze przechodzą wieczorami i siedzieć tam się nie chce. Wczoraj czekając na kuzynki zięcia posadziłam sobie hibiskusa, Jaśmina pachnącego, i forsycje, ale nie wiem czy hibiskusa sadzić po jednym patyczku czy można dać więcej. Jeśli macie je u siebie będę wdzięczna za radę.
Zakwitły mi dziwaczki, które mam pierwszy raz, ale nie ostatni bardzo mi się spodobały.
Musze się wam pochwalić bo byłam zaskoczona ile mi wziął za prąd w altanie, a zrobił dużo, W pokoju z aneksem kuchennym mam teraz jeden kontrakt podwójny na tv tam gdzie będzie stała komoda z ubraniami, jeden kontakt podwójny na kuchenkę i czajnik i jeden przy drzwiach, skąd biorę prąd do kosiarki. Zrobione mam oświetlenie na tarasie dzięki, któremu mam widno na działce wieczorem. Oprócz tego mam zrobione w drugim pomieszczeniu, tez w altanie , ale wejście jest od tyłu altany, które służy mi miedzy innymi do przebierania się i z stamtąd mam wejście na strych. Zrobił mi tam kontakt na lodówkę nowe oświetlenie do lampy i kontakt na strychu gdzie teraz wystarczy dać lampkę i jest widno. Do tej pory po zmroku nie mogłam iść na strych bo było ciemno mimo że są tam okna. Za trzy dni pracy chciał 250 zł dałam mu 300 zł bo dodatkowo wymienił mi lampy stare na nowe co sobie kupiłam.
Teraz najlepiej widać jeden z rodziny w zeszłym roku chciał zedrzeć skórę ze mnie jak by tylko dał radę, a drugi zrobi za parę groszy. Człowiek człowiekowi nie równy.
Widzę u was, że już cebulowe kupujecie ja jadę jutro na zakupy bo w domu mam braki przez ten remont na działce i będę miała okazje zajrzeć do biedry, a że zapłaciłam mniej za prąd niż miałam przeznaczone i trochu grosza zostało to na cebulowe jak znalazł. No i nie tylko cebulowe dziś zrobiłam również zamówienie na kilka kwiatuszków nie mogłam się oprzeć.
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego wieczoru.
Aniu nie ma czego ja bym wolała słoneczko i podlewanie.
Maju zgłosiłam to, ale czy coś się ruszy w tej sprawie bardzo w to wątpię właścicielem jest człowiek który przebywa w domu opieki a działką nikt się nie zajmuje.
Już u mnie koniec remontów, na ten rok oczywiście okna zrobione aneks kuchenny jest, prąd już jest i bałagan tez jest . Na działce codziennie pada, burze przechodzą wieczorami i siedzieć tam się nie chce. Wczoraj czekając na kuzynki zięcia posadziłam sobie hibiskusa, Jaśmina pachnącego, i forsycje, ale nie wiem czy hibiskusa sadzić po jednym patyczku czy można dać więcej. Jeśli macie je u siebie będę wdzięczna za radę.
Zakwitły mi dziwaczki, które mam pierwszy raz, ale nie ostatni bardzo mi się spodobały.
Musze się wam pochwalić bo byłam zaskoczona ile mi wziął za prąd w altanie, a zrobił dużo, W pokoju z aneksem kuchennym mam teraz jeden kontrakt podwójny na tv tam gdzie będzie stała komoda z ubraniami, jeden kontakt podwójny na kuchenkę i czajnik i jeden przy drzwiach, skąd biorę prąd do kosiarki. Zrobione mam oświetlenie na tarasie dzięki, któremu mam widno na działce wieczorem. Oprócz tego mam zrobione w drugim pomieszczeniu, tez w altanie , ale wejście jest od tyłu altany, które służy mi miedzy innymi do przebierania się i z stamtąd mam wejście na strych. Zrobił mi tam kontakt na lodówkę nowe oświetlenie do lampy i kontakt na strychu gdzie teraz wystarczy dać lampkę i jest widno. Do tej pory po zmroku nie mogłam iść na strych bo było ciemno mimo że są tam okna. Za trzy dni pracy chciał 250 zł dałam mu 300 zł bo dodatkowo wymienił mi lampy stare na nowe co sobie kupiłam.
Teraz najlepiej widać jeden z rodziny w zeszłym roku chciał zedrzeć skórę ze mnie jak by tylko dał radę, a drugi zrobi za parę groszy. Człowiek człowiekowi nie równy.
Widzę u was, że już cebulowe kupujecie ja jadę jutro na zakupy bo w domu mam braki przez ten remont na działce i będę miała okazje zajrzeć do biedry, a że zapłaciłam mniej za prąd niż miałam przeznaczone i trochu grosza zostało to na cebulowe jak znalazł. No i nie tylko cebulowe dziś zrobiłam również zamówienie na kilka kwiatuszków nie mogłam się oprzeć.
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego wieczoru.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Łooo,Ty tam chyba będziesz mieszkac ,bo przystosowanie jak w domu
Miło czytać takie dobre wieści,faktycznie tanio wziął,a jeszcze jak porządnie zrobił to rewelacja. Czasem przyjdzie jakiś partacz,posiedzi,kawę wypije i chce za to wynagrodzenie prawie roczne.. Takich niestety teraz pełno.
No może być problem z tym zgłaszaniem ,bo nikomu się działać nie chce,problem kto ma odpady wziać i to zrobić,a jeszcze jakby tak kto wyskoczył z pretensjami to już całkiem klops.
Miło czytać takie dobre wieści,faktycznie tanio wziął,a jeszcze jak porządnie zrobił to rewelacja. Czasem przyjdzie jakiś partacz,posiedzi,kawę wypije i chce za to wynagrodzenie prawie roczne.. Takich niestety teraz pełno.
No może być problem z tym zgłaszaniem ,bo nikomu się działać nie chce,problem kto ma odpady wziać i to zrobić,a jeszcze jakby tak kto wyskoczył z pretensjami to już całkiem klops.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To fajnie ,że masz prąd. Cywilizacja elektryczna to super rzecz .
I i nawet ognisko będzie oświetlone. Super.
Tego drona to co zazdroszczę. A da się coś pokazać ??
Fajne te dziwaczki.Kwiaty podobne to floksu.Tylko floksikowych więcej.
I i nawet ognisko będzie oświetlone. Super.
Tego drona to co zazdroszczę. A da się coś pokazać ??
Fajne te dziwaczki.Kwiaty podobne to floksu.Tylko floksikowych więcej.
- Alicja125
Witam cieplutko u mnie prawdziwe lato temperatury 28 w cieniu, ale podobno tylko do piątku i ma się to zmienić. U mnie na działeczce prace postępują do przodu, jutro jeszcze kawałek dachu zostało do zrobienia, daszek z tyłu altany no i przy kominie potem tylko malowanie dachu i będzie ok. Mogę powiedzieć, że plany na ten rok zrealizowałam w 100 procentach z czego jestem zadowolona teraz już powolutku układam plan na przyszły rok, ale na pewno nie będą tak obciążać finansowo jak w tym roku.
Dostałam ostatnio zdjęcia mojej działeczki teraz widać ja w całości
Muszę się wam pochwalić, sadzonki już kupione i posadzone i nawet zakwitły
Maju mieszkać może nie będę, ale mam zamiar spędzać tam weekendy bo nie chce się wracać do domku.
Aniu filmik też już mam ślicznie to wygląda te okolice lasy super wyszło jak zięć obrobi to pokaże.
Małgosiu jeszcze daleko mi to tego co bym chciała osiągnąć. Ja też przykładam uwagę żeby było ładnie za to mój mąż podobnie jak Twój, ale faceci tak mają nie dbają o szczegóły liczy się dla nich to co musi być bo jest niezbędne, Ale i tak ich kochamy
Dostałam ostatnio zdjęcia mojej działeczki teraz widać ja w całości
Muszę się wam pochwalić, sadzonki już kupione i posadzone i nawet zakwitły
Maju mieszkać może nie będę, ale mam zamiar spędzać tam weekendy bo nie chce się wracać do domku.
Aniu filmik też już mam ślicznie to wygląda te okolice lasy super wyszło jak zięć obrobi to pokaże.
Małgosiu jeszcze daleko mi to tego co bym chciała osiągnąć. Ja też przykładam uwagę żeby było ładnie za to mój mąż podobnie jak Twój, ale faceci tak mają nie dbają o szczegóły liczy się dla nich to co musi być bo jest niezbędne, Ale i tak ich kochamy
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1
Fajne takie zdjątka z góry.Szkoda,że ja takich nie ma.
Jeżowki piękne.I ja od lata mam Green Jewel.Tak inna i piękna
Jeżowki piękne.I ja od lata mam Green Jewel.Tak inna i piękna
-
- 50p
- Od: 25 sie 2014, o 14:49
Rozumiem ,że chcesz nocować na działce. Ja choć mam do domu tylko 5 km.to jak tylko mam wolne zostaję, bo na działce zwykła bułka z pomidorem smakuje lepiej, a najlepszy budzik (czytaj ptaszki) budzi .Tam dzień zawsze jest lepszy.
- Alicja125
Witam was serdecznie. Byłam dziś na działce skosiłam trawkę bo była już za duża i dokończyliśmy już dach teraz zostało tylko malowanie więc zastanawiam się nad kolorem. Tak po pracy siedzieliśmy robiliśmy grilla jak nagle zadzwonił do mnie lekarz od mojego pieska. Bo w poniedziałek byłam z nim na szczepieniu przeciw wściekliźnie, a że jest taki jakiś ospały zrobiłam mu badania. Nie spodziewałam się telefonu od niego, a tym bardziej takiej wiadomości mój piesek ma postępującą niewydolność nerek dowiedziałam się że trzeba będzie spróbować go leczyć a przede wszystkim dieta żeby móc cieszyć się jeszcze jakiś czas swoim psiakiem. Nogi mi się ugięły i nic mi się nie chce zwłaszcza jak patrzyłam na mojego Boryska jak biega po działce. odechciało mi się wszystkiego wolałam jechać do domu To mój kochany piesek.
Chciałabym aby był ze mną jak najdłużej te 15 lat to tak mało, ale i chciałabym, żeby się nie męczył zobaczymy co mi powie jutro weterynarz już nie mogę się doczekać martwię się o niego.
Aniu ta jeżówka Green Jewel jest jedna w swoim rodzaju u mnie kto przyjdzie to ją ogląda.
beacik78 Witam Cię Ja za dziecka każde wakacje spędzałam u babci na wsi i czas na działce przypomina mi tamte wspaniałe chwile. Masz racje tam smakuje wszystko lepiej i chce się żyć.
Chciałabym aby był ze mną jak najdłużej te 15 lat to tak mało, ale i chciałabym, żeby się nie męczył zobaczymy co mi powie jutro weterynarz już nie mogę się doczekać martwię się o niego.
Aniu ta jeżówka Green Jewel jest jedna w swoim rodzaju u mnie kto przyjdzie to ją ogląda.
beacik78 Witam Cię Ja za dziecka każde wakacje spędzałam u babci na wsi i czas na działce przypomina mi tamte wspaniałe chwile. Masz racje tam smakuje wszystko lepiej i chce się żyć.
Pozdrawiam Alicja
Alu , bardzo mi przykro z powodu pieska. Mam nadzieję, że jednak wszystko skończy się dobrze.
Działka wygląda świetnie tak z powietrza , ktoś dronem zdjęcia robił. Też bym tak chciała.
Działka wygląda świetnie tak z powietrza , ktoś dronem zdjęcia robił. Też bym tak chciała.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu trzymam kciuki,by Twój przyjaciel wyzdrowiał Jaki sympatyczny ma pyszczek i białasek z niego.
Zdjęcia z góry fajnie pokazują obrazowo Twoją działkę,dobry pomysł
Pozdrawiam serdecznie
Zdjęcia z góry fajnie pokazują obrazowo Twoją działkę,dobry pomysł
Pozdrawiam serdecznie
- Foxowa
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Świetne zdjęcia z lotu ptaka. Teraz dopiero widać ile masz wolnej przestrzeni i jak ładnie to zagospodarowane.
Nie wiem jak mogłam przegapić fakt,że masz pieska.
Straszna informacja,ale dobrze że lekarz zadzwonił i nie jesteście w nieświadomości. Dieta i leki są w stanie zniwelować dolegliwości w miarę skutecznie i zwierzak żyje normalnie w komforcie. Często nawet po nich tego nie widać,trzeba tylko pilnować diety i gł?wnie siebie i rodzinki źeby nikt nie namieszał podrzucaniem smakołyk?w ze stołu itd.
Piesek jest w pięknym wieku,dobrze wygląda. Nie łam się,bo pies wyczuwa takie rzeczy i teź się robi osowiały. Cieszcie się sobą jak najdłuźej.
Nie wiem jak mogłam przegapić fakt,że masz pieska.
Straszna informacja,ale dobrze że lekarz zadzwonił i nie jesteście w nieświadomości. Dieta i leki są w stanie zniwelować dolegliwości w miarę skutecznie i zwierzak żyje normalnie w komforcie. Często nawet po nich tego nie widać,trzeba tylko pilnować diety i gł?wnie siebie i rodzinki źeby nikt nie namieszał podrzucaniem smakołyk?w ze stołu itd.
Piesek jest w pięknym wieku,dobrze wygląda. Nie łam się,bo pies wyczuwa takie rzeczy i teź się robi osowiały. Cieszcie się sobą jak najdłuźej.
- Alicja125
Witam wszystkich Jesień już nadeszła w domku grzeją kaloryfery na polu zimno i wychodzić się nie chce zwłaszcza, że w około panuje grypa, która i mnie dopadła. Mój psiunio dostał dietę teraz co miesiąc musi chodzić na badania jak na razie trochu lepiej, ale nie do końca ma słaby apetyt nie chce jeść za bardzo tylko jak idzie na działkę to merda ogonkiem wygląda na to, że jemu tez działka służy. U mnie prace na działce trochu stanęły w miejscu ale liczę że wyjdzie słoneczko lub przynajmniej nie będzie padać i wezmę się za jesienne porządki. Zastanawiam się czy obcinać jeżówki przy ziemi i irysy czy zostawić tak do wiosny trochu boję się choroby grzybowej jak nie obetnę, a wy jak robicie??
Z altanką cały czas jeszcze robimy zostało mi malowanie dachu, które czeka na pogodę i dalej skrobanie ścian jak nie będzie mrozów to może będziemy gipsować o ile wcześniej nie zakręcą wody.
Ostatnie zdjęcia jakie zrobiłam na działce jak była jeszcze piękna ciepła pogoda
pierwiosnki też zrobiły mi niespodziane i zakwitły
Następne zdjęcia to już będzie polska złota jesień i zima, a na takie muszę poczekać do przyszłego roku
Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa trzymajcie kciuki za psiunię bo bardzo mi jej żal ja mam nadzieje, że będzie dobrze bo musi
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego słonecznego dnia
Z altanką cały czas jeszcze robimy zostało mi malowanie dachu, które czeka na pogodę i dalej skrobanie ścian jak nie będzie mrozów to może będziemy gipsować o ile wcześniej nie zakręcą wody.
Ostatnie zdjęcia jakie zrobiłam na działce jak była jeszcze piękna ciepła pogoda
pierwiosnki też zrobiły mi niespodziane i zakwitły
Następne zdjęcia to już będzie polska złota jesień i zima, a na takie muszę poczekać do przyszłego roku
Dziękuję wam dziewczyny za miłe słowa trzymajcie kciuki za psiunię bo bardzo mi jej żal ja mam nadzieje, że będzie dobrze bo musi
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego słonecznego dnia
Pozdrawiam Alicja
- anabuko1
Alu
Róże masz wciąż piękne
Jezowki pięknie się trzy maja. U mnie ze 2 też jeszcze fason trzyma.
Marcinki ,Floksy, piękne.
To kwiat tuberozy ? Przepiękny . I ponoć oblednie pachnie? ?
Pozdrawiam cieplutko I kolejne zdjęcia jesienne proszę. Zimowe jeszcze nie !!
Róże masz wciąż piękne
Jezowki pięknie się trzy maja. U mnie ze 2 też jeszcze fason trzyma.
Marcinki ,Floksy, piękne.
To kwiat tuberozy ? Przepiękny . I ponoć oblednie pachnie? ?
Pozdrawiam cieplutko I kolejne zdjęcia jesienne proszę. Zimowe jeszcze nie !!
- Alicja125
Witaj Aniu
Tak to kwiat tuberozy posadziłam 3 kolory w tym roku na próbę i udało się wszystkie zakwitły dwie już przekwitnięte, a ta jedna jeszcze kwitnie. Zapach faktycznie mają przepiękny warto je sadzić ciekawa jestem co będzie z cebulką jak wykopie. Zdjęcia jesienne na pewno będą, a zimy to ja też nie za bardzo . Pozdrawiam Życzę spokojnej dobrej nocki
Tak to kwiat tuberozy posadziłam 3 kolory w tym roku na próbę i udało się wszystkie zakwitły dwie już przekwitnięte, a ta jedna jeszcze kwitnie. Zapach faktycznie mają przepiękny warto je sadzić ciekawa jestem co będzie z cebulką jak wykopie. Zdjęcia jesienne na pewno będą, a zimy to ja też nie za bardzo . Pozdrawiam Życzę spokojnej dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja