Witam wszystkich
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich
adamanna i storczyki - 2019 reaktywacja
Dawno nie zaglądałam do własnego storczykowego wątku, wszystko kurzem zarosło aż wstyd ale nadszedł nowy rok, a wraz z nim noworoczne postanowienia więc postanawiam tu nieco posprzątać a wszystko przez to że ostatnio naogladalam się na YouTube trochę głównie rosyjskich filmików o storczykach i jakoś zapomniana miłość do tych roślin wróciła.
Na przywitanie mam takie kwiaty na roślinie kupionej ostatnio na przecenie w obi za 5zl. Był całkiem wyciągnięty z doniczki i suchy ale po przesadzeniu i podlaniu nabrał chęci do życia
Tylko jak tu prowadzić dalej wątek jak połowa zdjęć zniknęła
Dawno nie zaglądałam do własnego storczykowego wątku, wszystko kurzem zarosło aż wstyd ale nadszedł nowy rok, a wraz z nim noworoczne postanowienia więc postanawiam tu nieco posprzątać a wszystko przez to że ostatnio naogladalam się na YouTube trochę głównie rosyjskich filmików o storczykach i jakoś zapomniana miłość do tych roślin wróciła.
Na przywitanie mam takie kwiaty na roślinie kupionej ostatnio na przecenie w obi za 5zl. Był całkiem wyciągnięty z doniczki i suchy ale po przesadzeniu i podlaniu nabrał chęci do życia
Tylko jak tu prowadzić dalej wątek jak połowa zdjęć zniknęła
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reaktywacja super. Pięknie wygląda ta Twoja bida odratowana od śmietnika.
Zdjęciami się nie przejmuj nadrobisz nowymi.
Czekamy niecierpliwie co tam jeszcze skrywasz.
Zdjęciami się nie przejmuj nadrobisz nowymi.
Czekamy niecierpliwie co tam jeszcze skrywasz.
- adamanna
- Kontakt:
Zrobię kilka fotek w dziennym świetle , bo jakieś pędziki się klują
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Wszelki Duch... Faktycznie lata świetlne Cię tu nie było
Cieszę się, że kolejny storczyk został uratowany przed niechybną śmiercią. Niestety czasem jak patrzę po tych marketach, to nie zastanawiam czy oni te kwiaty tam tak katują specjalnie? Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na ten pomysł, że rośliny też czują i cierpią... No zwierzęcia nikt by tak nie traktował a tu roślina umiera...
Cieszę się, że kolejny storczyk został uratowany przed niechybną śmiercią. Niestety czasem jak patrzę po tych marketach, to nie zastanawiam czy oni te kwiaty tam tak katują specjalnie? Ciekawe kiedy ktoś wpadnie na ten pomysł, że rośliny też czują i cierpią... No zwierzęcia nikt by tak nie traktował a tu roślina umiera...
Oo rosyjskie filmiki? Też bym zerkneła. Podaj linka albo co wpisać bo nie znam języka
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Witam
Zajrzałam tu do Ciebie z ciekawości i widzę, że ty tak, jak ja uwielbiasz klasykę zwykłych hybryd
Ta phalaenopsis na pierwszym zdjęciu ma bardzo oryginalną wrażkę.
Zajrzałam tu do Ciebie z ciekawości i widzę, że ty tak, jak ja uwielbiasz klasykę zwykłych hybryd
Ta phalaenopsis na pierwszym zdjęciu ma bardzo oryginalną wrażkę.
- Gandalfwhite
- Od: 18 lis 2018, o 08:43
- adamanna
- Kontakt:
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Hehe ja staram się omijać miejsce pokus dobrze że ja nie mam takiego sklepu po drodze do spożywczaka
- adamanna
- Kontakt:
Ja pewnie też bym ominęła , bo normalnie to jeżdżę w drugą stronę miasta na zakupy, ale małż coś z Obi potrzebował więc pretekst gotowy
Ilość mchu jaki wydarłam z tych malutkich doniczek był powalający w jednej nawet ze zwykłą ziemia pomieszany. Zobaczymy co z tego będzie na razie storczyki uwolnione, poobcinane chore korzonki rano posadzę w storczykowego podłoże, szanse na życie dostały co z tym zrobią ich wybór
Ilość mchu jaki wydarłam z tych malutkich doniczek był powalający w jednej nawet ze zwykłą ziemia pomieszany. Zobaczymy co z tego będzie na razie storczyki uwolnione, poobcinane chore korzonki rano posadzę w storczykowego podłoże, szanse na życie dostały co z tym zrobią ich wybór