Moje storczyki od północy
Dorotko ,niestety nie udała mi się jeszcze ta sztukadewuka pisze:No to już wiem teraz, którego giganta wtedy kupiłaś. Piękny.
A czy, któreś cymbidum kwitnie u Ciebie ponownie?
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie Dorelo. ;:21
Kibicuję Tobie i Twoim storczykom.Twoje powodzenie w hodowli dało mi nadzieję,że i mnie się powiedzie, bo nabrałam strasznego apetytu na storczyki.
Mieszkam w starym domu gdzie jest duża wilgotność,podobnie jak u Ciebie. Dysponuję tak jak Ty tylko płnocnym parapetem. Przyznaję miałam duże opory przed wprowadzeniem tych roślin do mojego domu.
Chciałam się upewnić czy okno ,ktore cały czas pokazujesz jest tym samym oknem pólnocnym. Ciekawa jestem jakie temperatury zapewniasz storczykom.
Zwróciłam uwagę, że przy kolejnych zakupach nie zwracasz uwagi na to nieszczęsne nasze pólnocne okno. Chcialabym się skupić powiedzmy na 2-3 rodzajach orchidei.
Narobilaś mi zresztą strasznej ochoty na cambrie
W tej chwili ekserymentuję z ludizją, Paphioped., Miltonią i dendrobium.
Zobaczę jak w moich warunkach będą rosly te konkretne storczyki.
Strasznie sie cieszę z Twojego powodzenia w uprawie, bo to jenocześnie moja nadzieja.
Pozdrawiam.
Kibicuję Tobie i Twoim storczykom.Twoje powodzenie w hodowli dało mi nadzieję,że i mnie się powiedzie, bo nabrałam strasznego apetytu na storczyki.
Mieszkam w starym domu gdzie jest duża wilgotność,podobnie jak u Ciebie. Dysponuję tak jak Ty tylko płnocnym parapetem. Przyznaję miałam duże opory przed wprowadzeniem tych roślin do mojego domu.
Chciałam się upewnić czy okno ,ktore cały czas pokazujesz jest tym samym oknem pólnocnym. Ciekawa jestem jakie temperatury zapewniasz storczykom.
Zwróciłam uwagę, że przy kolejnych zakupach nie zwracasz uwagi na to nieszczęsne nasze pólnocne okno. Chcialabym się skupić powiedzmy na 2-3 rodzajach orchidei.
Narobilaś mi zresztą strasznej ochoty na cambrie
W tej chwili ekserymentuję z ludizją, Paphioped., Miltonią i dendrobium.
Zobaczę jak w moich warunkach będą rosly te konkretne storczyki.
Strasznie sie cieszę z Twojego powodzenia w uprawie, bo to jenocześnie moja nadzieja.
Pozdrawiam.
Witam po dłuższej nieobecnosci i życzę wszystkim w nowym roku dużo fantastycznych kwitnień
Na troszkę Was opuściłam,ale już jestem
na początek pokażę co robiłam jak mnie nie było
nauka od podstaw frywolitki i czytania schematów-trochę mi to zajęło
teraz co u moich storczyków
i na koniec jak może być pięknie,choć mroźno
Chcę także podziękować za serduszko nie spodziewałam się,ale bardzo mi miło
Na troszkę Was opuściłam,ale już jestem
na początek pokażę co robiłam jak mnie nie było
nauka od podstaw frywolitki i czytania schematów-trochę mi to zajęło
teraz co u moich storczyków
i na koniec jak może być pięknie,choć mroźno
Chcę także podziękować za serduszko nie spodziewałam się,ale bardzo mi miło
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorelko, ależ cudeńka porobiłaś zdolniacha z Ciebie, pogratulować
U storczyków ruch aż miło, widzę że i sabotek się szykuje do kwitnienia, nie mogę doczekać się fotek
A zimowe krajobrazy zapierają dech
U storczyków ruch aż miło, widzę że i sabotek się szykuje do kwitnienia, nie mogę doczekać się fotek
A zimowe krajobrazy zapierają dech
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dorelko - frywolitkowe robótki cudne - zawsze chciałam się nauczyć, ale nigdy czasu...albo chęci nie starczało. Ale patrząc na Twoje dzieła, zastanawiam się poważnie czy na przyszły rok takich bombek nie spróbować zrobić (możesz mi zdradzić skąd miałaś wzór?).
Co do storczyków - to u mnie podobny zestaw szykuje się do kwitnienia - niezmordowane Miltonidium wypuszcza kolejny pęd, falek bardzo podobny do Twojego ma pąki, a i jeden wyprzedażowy sabotek ma pączek
A krajobrazy po prostu bajkowe :P
Co do storczyków - to u mnie podobny zestaw szykuje się do kwitnienia - niezmordowane Miltonidium wypuszcza kolejny pęd, falek bardzo podobny do Twojego ma pąki, a i jeden wyprzedażowy sabotek ma pączek
A krajobrazy po prostu bajkowe :P
Witajcie dziewczynki
dzięki za pochwały,ale dopiero się uczę i nie zawsze wszystko mi wychodzi,na naszym forum są prawdziwe mistrzynie popatrzcie tutaj post ewkapaw
Madziu wzorek z głowy tak jakoś samo wyszło metodą prób i błędów
a na forum dużo można odgapić
dla chętnych kurs frywolitkitui tu na filmiku
dzięki za pochwały,ale dopiero się uczę i nie zawsze wszystko mi wychodzi,na naszym forum są prawdziwe mistrzynie popatrzcie tutaj post ewkapaw
Madziu wzorek z głowy tak jakoś samo wyszło metodą prób i błędów
a na forum dużo można odgapić
dla chętnych kurs frywolitkitui tu na filmiku
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dzięki Dorelko za linki Nawet nie wiedziałam, że na naszym forum tyle jest utalentowanych osób. Kiedyś też coś tam dziergałam, szydełkowałam, haftowałam krzyżykami, ale potem mi się "zaniechciało". Ale znów nabrałam ochoty, żeby coś porobić po obejrzeniu tych wszystkich śliczności. A pora (długie zimowe wieczory) bardzo odpowiednia ku temu...