Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
-
- 200p
- Od: 26 gru 2011, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
Tylko, że siewki to z reguły kępki po kilka szt. w jednej komórce. Bardziej się opłaca.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z lawendą to rzeczywiscie bardzo opłaca się kupić gotowe siewki bo geste i można pobawić się w rozdzielanie wtedy nie wychodzi drogo. Ale poradzcie mi jak sadzić gożdzika pachnącego żeby ładnie mi rósł, całe zalecenia jakie podłoże, kiedy nawozić i takie tam. Będę wdzięczna
U mnie rośnie tak jak wszystko inne co go otacza, a otaczają go truskawki i surfinie więc temperaturę ma w granicach 16 stopni w nocy.Wydaje mi się że to optymalne ponieważ jak ma za ciepło to wyrasta robi się wiotki i leżący. Raczej lubi nawozy. nie przycinam go ponieważ jak go tłem to też miał tendencje do kładzenia się.stokrotka12345 pisze:Z lawendą to rzeczywiscie bardzo opłaca się kupić gotowe siewki bo geste i można pobawić się w rozdzielanie wtedy nie wychodzi drogo. Ale poradzcie mi jak sadzić gożdzika pachnącego żeby ładnie mi rósł, całe zalecenia jakie podłoże, kiedy nawozić i takie tam. Będę wdzięczna
U mnie dzisiaj pierwsze większe dostawy ale patrząc na konkurencje to mam wrażenie ze zaspałem w tym roku
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
Przy obecnej pogodzie też wydaje mi się że późno , przy -20 sadzić też niedobrze. Zaczynam w poniedziałek , na początku sądzę sam . Kupiłem starą doniczkarkę Javo i myślę że sam wszystko posadzę.
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
W tym roku dałam do pieca z bylinami.
Koło 10 tys sadzonek.
To mój 3 rok działania w ogrodnictwie
Koło 10 tys sadzonek.
To mój 3 rok działania w ogrodnictwie
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
Daj spokój 5 tydzień to jest w sam raz nie będzie taki fajny rok jak poprzedni że 12 kwietnia sprzedawaliśmy pelargonie. Ja zaczynam tez w poniedzialek to 6 tydzien. Jak bedzie zimno to I tak nam da w kosc bo opal drogi.
- drakka
- 500p
Też tak myślę, że wiosna będzie szybko
To że teraz jest prawie że wiosennie nie znaczy że tak samo będzie w marcu kwietniu. Słońca u mnie jak na lekarstwo dzisiaj pierwsze dłuższe słońece od 3 tyg
- drakka
- 500p
W najbliższych dniach u mnie ma być +10 stopni, potem zjazd na -9.. jakiś totalny obłęd.
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
Z pogodą bywa różnie , taki kwiecień jak w ubiegłym roku byłby super. Na accuweather.com pogodę w marcu i kwietniu pokazują wporządku. A jak będzie?
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Ja sezon zaczynam jak zwykle 8 tydzień, sporo nowości zamówiłem zobaczymy czy beda okej. Z pogoda bedzie kiepsko moza byc tak ze rabatówka sie zbiegnie z balkonówką niestety...
Dajcie jakiś pomysł na podwieszeniu ekranu energetycznego,dwie mewy druty poprzeczne .
Damian
drut poprzeczny centralny a po bokach miedzy przesłaniami listwy drewniane i takerem chwytasz do tego. jak chcesz to mogę Ci zdjęcia jutro zrobić.juna0 pisze:Dajcie jakiś pomysł na podwieszeniu ekranu energetycznego,dwie mewy druty poprzeczne .