Ogródek Gosi 17
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 17
Witaj . Trochę odmian kupiłam, głównie falbaniaste w błękitach np. Wintry Sky , Ascent of Angels ,Blue Rising i wiele innych. Poza tym też inne kolory ale te niebieskości podobają mi się najbardziej. Poczekamy i zobaczymy . Liczę na chociażby kilka kwiatków . Mam nadzieję, że forum przetrwa bo z chęcią zrobiłabym jeszcze takie zakupy w tej czeskiej szkółce z Forumkami. Ceny bardzo niskie i żal nie brać . Twój żywopłot robi swoje i o takim marzy mój eM . Może kiedyś się doczeka . Pokazałaś kolejnego cudnego iryska a ja coś podobnego też zamówiłam . Czekam na maj bo uwielbiam ten miesiąc . Pozdrawiam .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu śliczne powojniki i widzę w głębi ładny tamaryszek! prowadzisz go na drzewko?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bardzo podoba mi się ta kamienna ścieżka, świetna , powojnki, a szczególnie ten wielkie różowe kwiaty cudny, co mu dajesz jeść?
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Moje powojniki w tym roku nie zachwyciły, a dwa nawet dostały nakaz eksmisji. Na ich miejsce kupię jakieś pewniejsze, bo o te zabiegałam już od kilku lat i nic nie osiągnęłam. Twój Omoshiro jest niezawodny jak co roku. Nie skuszę się jednak na niego, bo u mnie wielkokwiatowe nie chcą rosnąć. Już mi tęskno za wiosną, za zapachem ziemi i kwiatów. Na szczęście mamy już z górki
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu Twoja ścieżka wygląda obłędnie to dobrze że mogę ja podziwiać na żywo
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Miałam bardzo miły weekend. Odwiedziły mnie 3 forumki, Chociaż bardzo mało aktywne na forum: Iza Tamaryszek, Jola April i Isia. Isia, odwiedza mnie częściej, bo mieszkamy niedaleko siebie, ale wizyta pozostałych dziewczyn to rzadkość. Tym bardziej się cieszę, ze mogłyśmy się spotkać.
Ewelinko, ciekawa jestem gdzie kupiłyście iryski. Podeślesz link?
Tuje, które kupiliśmy miały 10 cm. Na odpowiednią wysokość urosły w 5 lat. Na pewno się doczekacie.
Ja też uwielbiam maj. Czekamy razem
Marysiu, tak, tamaryszek jest prowadzony na drzewko, inaczej zająłby całą rabatę.
Niestety cały czas odrasta od dołu/.
Iwonko, Omoshiro dostaje normalny nawóz jak wszystko obok. Może trochę lepiej go karmę niż inne, bo on rośnie z Edenem, a wiadomo, róże dostają więcej jedzenia. Dodatkowo w nogi dostaje wiosną tabletki nadmanganianu potasu, kupuję w aptece.
Iwonko1, nie mam pojęcia dlaczego powojniki nie chcą u Ciebie rosnąć. Może masz kwaśniejszą glebę? Bo przecież przepięknie rosną Ci hortensje. Za to u mnie hortensje wegetują.
Posadziłam w tym roku kilka ogrodowych. Ciekawe jak przetrwają zimę.
Isiu, i tak rzadko mnie odwiedzasz.
To kolejny powojnik Jan Paweł II
Ewelinko, ciekawa jestem gdzie kupiłyście iryski. Podeślesz link?
Tuje, które kupiliśmy miały 10 cm. Na odpowiednią wysokość urosły w 5 lat. Na pewno się doczekacie.
Ja też uwielbiam maj. Czekamy razem
Marysiu, tak, tamaryszek jest prowadzony na drzewko, inaczej zająłby całą rabatę.
Niestety cały czas odrasta od dołu/.
Iwonko, Omoshiro dostaje normalny nawóz jak wszystko obok. Może trochę lepiej go karmę niż inne, bo on rośnie z Edenem, a wiadomo, róże dostają więcej jedzenia. Dodatkowo w nogi dostaje wiosną tabletki nadmanganianu potasu, kupuję w aptece.
Iwonko1, nie mam pojęcia dlaczego powojniki nie chcą u Ciebie rosnąć. Może masz kwaśniejszą glebę? Bo przecież przepięknie rosną Ci hortensje. Za to u mnie hortensje wegetują.
Posadziłam w tym roku kilka ogrodowych. Ciekawe jak przetrwają zimę.
Isiu, i tak rzadko mnie odwiedzasz.
To kolejny powojnik Jan Paweł II
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A no właśnie nadmanganian, to na wiosne, wcześniej o tym już czytałam, potem uleciało i tyle, mam kilka powojników, raczej tych zwykłych, ale tak na prawdę to tylko dwa mi co roku bezproblemowo kwitną, w tym roku spróbuję z nadmanganianem świetny garnek na ognisko, korzystacie z niego?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Wysłałam Ci PW z namiarami szkółki . Oj, chyba zapomniałaś o jednym zerze . Pewnie miałaś na myśli tuje o wysokości 100 cm ?? Zanim się obejrzymy będzie marzec a potem do maja szybko zleci . Pozdrawiam .
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Jak pięknie Małgosiu wygląda teren Twojego ogródka z tym pagórkiem przed tarasem i nierównościami. Zawsze mnie zastanawia czemu wiele osób za wszelką cenę usiłuje wyrównać na blat stołu powierzchnię swoich ogrodów. Takie góreczki dają wiele możliwości , są urocze, można w nie wkomponowywać schodki ( tak zresztą masz zrobione) i nadają niepowtarzalny charakter przestrzeni. Chciało by się tu przebywać bez przerwy, ciąg dalszy domu.....
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Mało aktywne, phi Ciągle podglądam i czytam
Dzięki za miłe spotkanie. Było bardzo przyjemnie, a jakie plany snute Już się martwię jak znajdę czas na ogród przy takich planach wyjazdowych
Musiałam trochę odespać a i w pracy Sajgon, bo szefowa na urlopie a robotę trzeba wykonać A myślałam, że już się uspokoi.
Buziak, do następnego
ps. Powojnik JP2 wymiata. Szkoda że u mnie powojniki stale łapie uwiąd mimo miliona środków zaradczych
Dzięki za miłe spotkanie. Było bardzo przyjemnie, a jakie plany snute Już się martwię jak znajdę czas na ogród przy takich planach wyjazdowych
Musiałam trochę odespać a i w pracy Sajgon, bo szefowa na urlopie a robotę trzeba wykonać A myślałam, że już się uspokoi.
Buziak, do następnego
ps. Powojnik JP2 wymiata. Szkoda że u mnie powojniki stale łapie uwiąd mimo miliona środków zaradczych
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Zawsze podziwialam te twoje schodki i wokół nich roślinność. Piękny widoczek Gosiu
Iryski masz śliczne.
Ja mam kilka i mi wystarczy
Pozdrawiam
Iryski masz śliczne.
Ja mam kilka i mi wystarczy
Pozdrawiam
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Małgosiu wspominki super moje czosnki bardzo ładnie się rozrastały, więc pewnie i Twoje się rozrosną! Clematisy wymiatają, masz sporo również irysów, hmm ładnie to wygląda ja w zeszłym roku zakupiłem sporo miniaturowych, ale chyba będę musiał sobie dokupić też wyższe
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Gosia, ależ się świetnie wszystko rozrosło przy tej zacienionej ścieżce Niesamowicie to wygląda i jeszcze ta różnorodność roślin. A do tego nienaganny trawnik. Warty jest każdej minutki twojej ciężkiej pracy
Gosia, jak ja ci zazdroszczę kaliny Tyle razy patrzyłam na jej zdjęcia na FO i nic. Dopiero ubiegłej wiosny zetknęłam się z tym pachnącym cudem powiedzmy "na żywo".. Od tamtej pory marzę żeby ją gdzieś wcisnąć.. Wcisnę.. daję słowo, choćby mnie Pan Mąż miał ścigać z łopatą..
Gosia, jak ja ci zazdroszczę kaliny Tyle razy patrzyłam na jej zdjęcia na FO i nic. Dopiero ubiegłej wiosny zetknęłam się z tym pachnącym cudem powiedzmy "na żywo".. Od tamtej pory marzę żeby ją gdzieś wcisnąć.. Wcisnę.. daję słowo, choćby mnie Pan Mąż miał ścigać z łopatą..