Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10
Oj tak Lucynko, wiem to, wiesz sama, że ja albo z nasion, albo z patyczków mam większość roślin, to wtedy najbardziej cieszy jak się udaje 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko a jednak jak pisałaś białe jest piękne i miłe dla oka...tylko musi mieć zieloną oprawę
U mnie wyłażą jakieś siewki z omłotów heliotropowych i kto wie może też będę miała własne heliotropy?
Dobrej niedzieli

U mnie wyłażą jakieś siewki z omłotów heliotropowych i kto wie może też będę miała własne heliotropy?
Dobrej niedzieli

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To dobrze, że mnie przystopowałaś, bo już miałam iść do garażu i ją posiać. Poczekam do lutego.
Codziennie podchodzę do moich zasiewów, muszę odkryć folię, delikatnie spryskać, jak na razie cisza. Dobre jest jedynie to, że słoneczka dziś zagląda do okien, może jak dostaną światełka to coś ruszy.
Biel kwiatuszków bardzo urokliwa
Codziennie podchodzę do moich zasiewów, muszę odkryć folię, delikatnie spryskać, jak na razie cisza. Dobre jest jedynie to, że słoneczka dziś zagląda do okien, może jak dostaną światełka to coś ruszy.
Biel kwiatuszków bardzo urokliwa

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko kolejna porcja pięknych wiosennych obrazków dla poprawienia nastroju
Szczególnie, że wiele z nich jest w tonacji niebieskiej, którą w kwiatach bardzo lubię (w odróżnieniu od materii nieożywionej). Ale i ta biała serduszka przepiękna.
W domku widzę, że powolutku, powolutku, ale do przodu idą prace adaptacyjne. Fajnie mieć już wizję spania na działce.
Podziwiam wysiewy i życzę samych udanych.
Smutno z powodu choroby koteka, ale cieszę się, że już coraz lepiej. A foch, jak każdy foch prędzej czy później minie
Już zaglądam na PW i serdecznie pozdrawiam

W domku widzę, że powolutku, powolutku, ale do przodu idą prace adaptacyjne. Fajnie mieć już wizję spania na działce.
Podziwiam wysiewy i życzę samych udanych.
Smutno z powodu choroby koteka, ale cieszę się, że już coraz lepiej. A foch, jak każdy foch prędzej czy później minie

Już zaglądam na PW i serdecznie pozdrawiam

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Straszliwie leniwa ta moja niedziela. Nie wiem, co się ze mną porobiło, czy to może pogoda tak mnie zdołowała, że kompletnie nic mi się nie chce. Ale nie wolno rąk załamywać, trzeba się uśmiechać. Jutro będzie lepiej.

Iwonko0042 - mnie też najbardziej cieszą te roślinki, które sama wyhodowałam od nasionka bądź z patyczka.

Marysiu [Maska] - powiem tak: w zasadzie każdy kolorowy, nie tylko biały, kwiatek pozbawiony zielonej oprawy jest jakby niewykończony.

Trzymam więc kciuki za Twoje heliotropy.

Dorotko [korzo_m] - kochana, gdybyś widziała moje wycieczki do kuwetek z siewkami.....

Za każdym podejściem wydaje mi się, że roślinki już powinny przyrosnąć, a one jakoś stoją w miejscu.

U mnie wczoraj słonko na chwil kilka zajrzało, dzisiaj ani na momencik nie pokazało swojego złocistego oblicza.

Dzień był szary, smutny nawet pomimo bieli za oknami.

Beatko [Bazyla] - gdzieś nam zniknęłaś na kilkanaście dni, ale ważne, że nie zakopałaś się w swojej zimowej gawrze aż do wiosny. Witaj.

Spania na działce już się nie mogę doczekać,

Miśka tak mi dziękowała za ratowanie zdrowia tabletkami, że całą rękę mam podrapaną i pogryzioną.

Dziękuję w imieniu moich podopiecznych parapetówek

Wiosno! Wołam: WIOSNO!!!

Dobrego, pogodnego i zdrowego tygodnia wszystkim.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witaj Lucynko no i cóż tu napisać mam
...hołub te swoje sieweczki ...niech Ci się darzą!
Wiosna na Twoich obrazkach na wyciągnięcie ręki...Ale mimo to dajmy sobie na wstrzymanie!
Miłego tygodnia i niech
przyświeca Tobie i Twoim siewkom!

Miłego tygodnia i niech

Lucynko Ty już widzę całkowicie w wiosennych klimatach. Ja nawet jeszcze nie pomyślałam o wysiewach. U mnie zima w pełni. Wczoraj jeszcze porządnie sypało i mroziło. Dopiero jutro ma się ocieplić. Po pierwsze muszę bulwy begonii wyjąć z piasku i posadzić do ziemi bo w ubiegłym roku zapomniałam i w czerwcu zaczęły wychodzić z ziemi
.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to Lucynko próbuj w ziemniaku, dasz znać jak się powiodło
, ja kiedyś jeszcze w gazetach próbowałam, też udało się całkiem dobrze, wiesz tak w ogóle to nie wszystkie róże dają się tak rozmnożyć, więc i tak nie ze wszystkimi się to udaje
Dobrego tygodnia Lucynko 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No proszę jaka charakterna Misia!
Lucynko ja też zwolniłam bieg, ale gdzie tu się spieszyć jak do wiosny coraz dalej
Za oknem sypie śnieg...wielkie płaty oznaczają zimę a nie wiosnę
Takich widoków chcę jak pokazałaś...mam dość śniegu!
Zdrówka i radości z sieweczek na cały tydzień

Lucynko ja też zwolniłam bieg, ale gdzie tu się spieszyć jak do wiosny coraz dalej

Takich widoków chcę jak pokazałaś...mam dość śniegu!
Zdrówka i radości z sieweczek na cały tydzień

-
- 100p
- Od: 18 mar 2012, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynko wołaj wiosnę, my Ci pomagamy

Pozdrawiam, Danka
Miejsce , w którym serce się raduje
Miejsce , w którym serce się raduje
Witaj Lucynko .
Pięknie kolorowo aż się zatęskniło za wiosną , a za oknem zima trzyma w najlepsze . Mnie również korci żeby wysiewać , ale wiem ze jeszcze za wcześnie na szaleństwa . Pozdrawiam
Pięknie kolorowo aż się zatęskniło za wiosną , a za oknem zima trzyma w najlepsze . Mnie również korci żeby wysiewać , ale wiem ze jeszcze za wcześnie na szaleństwa . Pozdrawiam

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Lucynko też mam wiosenne fotki, ale roślinki podglądane w twoim ogródku sprawiają wrażenie takich rozrośniętych
Oprócz heliotropu nic nie wysiewam bo od 19 lutego idę znowu na kilka dni do szpitala... tym razem w Krakowie na klinikę UJ, bo mam nadzieję na leczenie biologiczne - trzymaj kciuki żeby mi się udało 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Kolejny nieładny pogodowo dzień za mną. Nie czuję się komfortowo, gdy za oknami szaroburo, brakuje mi motywacji do aktywności, a bez niej marazm ogarnia ciało i ducha. Zupełnie jak Pijak z "Małego Księcia", który pije, żeby zapomnieć, że pije.
Maryniu - staram się jak mogę, dzięki czemu na tę chwilę siewki jeszcze żyją.

Wiosna zbliża się... Co prawda na razie małymi kroczkami, ale przecież w końcu kiedyś przyśpieszy i buchnie kolorami jak zawsze.

Dziękuję i wzajemnie

Jagusiu - czy w wiosennych... polemizowałabym, ale siewki owszem rosną sobie powolutku. Ruszą po przepikowaniu.

Za chwilę luty, a więc czas sadzenia begonii, by wcześniej zakwitły i długo cieszyły oczy.

Iwonko0042 - mam nadzieję ukorzenić jedną z moich pnących różyczek, która nie tylko bogato kwitnie, ale też powtarza.

Dziękuję i życzę

Marysiu [Maska] - ej! Co Ty do mnie mówisz?!

Ciesz się, że Twoje roślinki mają pierzynkę, która im nóżki grzeje.

Radości z sieweczek Tobie również życzę. Byłam, widziałam, podziwiałam.

Danusiu [Danka65] - wołajmy więc zgodnym chórem, to może nas usłyszy i wysłucha....

Asiu [DzonaK] - cieszy mnie Twoja obecność, bo to oznacza poprawę sytuacji.

Zdążysz jeszcze wysiać i wyhodować roślinki. Masz jeszcze cały luty i większą część marca.
Trzymaj się, kochana.

Ewuniu [ewarost] - mój heliotrop już domaga się pikowania, ale mam nadzieję, że do piątego lutego wytrzyma.
Kochana oczywiście, że będę trzymała kciuki i nie tylko to, wspieram Ciebie i kilka jeszcze innych osób w sposób bardziej pewny.

Wydaje się, że takiej gamy odcieni koloru niebieskiego nie znajdziemy w żadnej innej porze roku, tylko WIOSNĄ!

Pozdrawiam. Lucyna
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Lucynko
. Głowa do góry niedługo wiosna
. Ja już odliczam dni
a niebieskości faktycznie to w takim wydaniu tylko wiosną i późną wiosną . Oczywiście plus młoda zieleń
. Już nie mogę doczekać się maja . U mnie dzisiaj przez część dnia było słoneczko więc Tobie na jutro zamawiam
. Pozdrawiam
.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Lucynko, prześliczna jest ta pasiasta biało niebieska prymula, cudna.
A z floksem szydlastym robię eksperyment - mam go w małej doniczce od poprzedniej wiosny - ciekawa jestem czy zakwitnie w tym roku. Czy przetrzyma tak zimę? Jeśli tak to dosadzam do innych doniczek też, bo jest ozdobny cały rok.
A z floksem szydlastym robię eksperyment - mam go w małej doniczce od poprzedniej wiosny - ciekawa jestem czy zakwitnie w tym roku. Czy przetrzyma tak zimę? Jeśli tak to dosadzam do innych doniczek też, bo jest ozdobny cały rok.