Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Oj tak Lucynko, wiem to, wiesz sama, że ja albo z nasion, albo z patyczków mam większość roślin, to wtedy najbardziej cieszy jak się udaje ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko a jednak jak pisałaś białe jest piękne i miłe dla oka...tylko musi mieć zieloną oprawę :;230
U mnie wyłażą jakieś siewki z omłotów heliotropowych i kto wie może też będę miała własne heliotropy?
Dobrej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To dobrze, że mnie przystopowałaś, bo już miałam iść do garażu i ją posiać. Poczekam do lutego.
Codziennie podchodzę do moich zasiewów, muszę odkryć folię, delikatnie spryskać, jak na razie cisza. Dobre jest jedynie to, że słoneczka dziś zagląda do okien, może jak dostaną światełka to coś ruszy.
Biel kwiatuszków bardzo urokliwa ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko kolejna porcja pięknych wiosennych obrazków dla poprawienia nastroju ;:138 Szczególnie, że wiele z nich jest w tonacji niebieskiej, którą w kwiatach bardzo lubię (w odróżnieniu od materii nieożywionej). Ale i ta biała serduszka przepiękna.

W domku widzę, że powolutku, powolutku, ale do przodu idą prace adaptacyjne. Fajnie mieć już wizję spania na działce.

Podziwiam wysiewy i życzę samych udanych.

Smutno z powodu choroby koteka, ale cieszę się, że już coraz lepiej. A foch, jak każdy foch prędzej czy później minie :wink:

Już zaglądam na PW i serdecznie pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Straszliwie leniwa ta moja niedziela. Nie wiem, co się ze mną porobiło, czy to może pogoda tak mnie zdołowała, że kompletnie nic mi się nie chce. Ale nie wolno rąk załamywać, trzeba się uśmiechać. Jutro będzie lepiej. ;:138

Iwonko0042 - mnie też najbardziej cieszą te roślinki, które sama wyhodowałam od nasionka bądź z patyczka. :tan Tylko różyczek z patyczków nie dałam rady . Spróbuję w ziemniaku, może się uda.... ;:218

Marysiu [Maska] - powiem tak: w zasadzie każdy kolorowy, nie tylko biały, kwiatek pozbawiony zielonej oprawy jest jakby niewykończony. ;:131 No może poza małym portrecikiem, ale na portreciku to i biały samą bielą jest uroczy. ;:303
Trzymam więc kciuki za Twoje heliotropy. ;:333 Niech rosną i sprawiają Ci coraz więcej radości. ;:215

Dorotko [korzo_m] - kochana, gdybyś widziała moje wycieczki do kuwetek z siewkami..... ;:306
Za każdym podejściem wydaje mi się, że roślinki już powinny przyrosnąć, a one jakoś stoją w miejscu. :roll:
U mnie wczoraj słonko na chwil kilka zajrzało, dzisiaj ani na momencik nie pokazało swojego złocistego oblicza. ;:222
Dzień był szary, smutny nawet pomimo bieli za oknami. ;:222

Beatko [Bazyla] - gdzieś nam zniknęłaś na kilkanaście dni, ale ważne, że nie zakopałaś się w swojej zimowej gawrze aż do wiosny. Witaj. :wit
Spania na działce już się nie mogę doczekać, :oops: nawet bardziej niż wiosennych kwiatków. ;:224
Miśka tak mi dziękowała za ratowanie zdrowia tabletkami, że całą rękę mam podrapaną i pogryzioną. ;:145 Ale co tam! Najważniejsze, by ona wydobrzała. :tan
Dziękuję w imieniu moich podopiecznych parapetówek ;:180 i wzajemnie cieplutko pozdrawiam. ;:196

Wiosno! Wołam: WIOSNO!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego, pogodnego i zdrowego tygodnia wszystkim. ;:33 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Lucynko no i cóż tu napisać mam :lol: ...hołub te swoje sieweczki ...niech Ci się darzą! ;:63 Wiosna na Twoich obrazkach na wyciągnięcie ręki...Ale mimo to dajmy sobie na wstrzymanie! :D
Miłego tygodnia i niech ;:3 przyświeca Tobie i Twoim siewkom! ;:196 ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
jagusia111

Post »

Lucynko Ty już widzę całkowicie w wiosennych klimatach. Ja nawet jeszcze nie pomyślałam o wysiewach. U mnie zima w pełni. Wczoraj jeszcze porządnie sypało i mroziło. Dopiero jutro ma się ocieplić. Po pierwsze muszę bulwy begonii wyjąć z piasku i posadzić do ziemi bo w ubiegłym roku zapomniałam i w czerwcu zaczęły wychodzić z ziemi ;:306 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to Lucynko próbuj w ziemniaku, dasz znać jak się powiodło ;:215 , ja kiedyś jeszcze w gazetach próbowałam, też udało się całkiem dobrze, wiesz tak w ogóle to nie wszystkie róże dają się tak rozmnożyć, więc i tak nie ze wszystkimi się to udaje ;:108 Dobrego tygodnia Lucynko ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No proszę jaka charakterna Misia! :;230
Lucynko ja też zwolniłam bieg, ale gdzie tu się spieszyć jak do wiosny coraz dalej :uszy Za oknem sypie śnieg...wielkie płaty oznaczają zimę a nie wiosnę :wink:
Takich widoków chcę jak pokazałaś...mam dość śniegu!
Zdrówka i radości z sieweczek na cały tydzień ;:196 ;:196 ;:196
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko wołaj wiosnę, my Ci pomagamy ;:303 ;:303 ;:303
:wit ;:3
DzonaK

Post »

Witaj Lucynko .
Pięknie kolorowo aż się zatęskniło za wiosną , a za oknem zima trzyma w najlepsze . Mnie również korci żeby wysiewać , ale wiem ze jeszcze za wcześnie na szaleństwa . Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko też mam wiosenne fotki, ale roślinki podglądane w twoim ogródku sprawiają wrażenie takich rozrośniętych ;:333 Oprócz heliotropu nic nie wysiewam bo od 19 lutego idę znowu na kilka dni do szpitala... tym razem w Krakowie na klinikę UJ, bo mam nadzieję na leczenie biologiczne - trzymaj kciuki żeby mi się udało ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Kolejny nieładny pogodowo dzień za mną. Nie czuję się komfortowo, gdy za oknami szaroburo, brakuje mi motywacji do aktywności, a bez niej marazm ogarnia ciało i ducha. Zupełnie jak Pijak z "Małego Księcia", który pije, żeby zapomnieć, że pije.

Maryniu - staram się jak mogę, dzięki czemu na tę chwilę siewki jeszcze żyją. ;:7
Wiosna zbliża się... Co prawda na razie małymi kroczkami, ale przecież w końcu kiedyś przyśpieszy i buchnie kolorami jak zawsze. :tan
Dziękuję i wzajemnie ;:3 życzę. ;:196

Jagusiu - czy w wiosennych... polemizowałabym, ale siewki owszem rosną sobie powolutku. Ruszą po przepikowaniu. ;:333 Mam nadzieję.
Za chwilę luty, a więc czas sadzenia begonii, by wcześniej zakwitły i długo cieszyły oczy. ;:108

Iwonko0042 - mam nadzieję ukorzenić jedną z moich pnących różyczek, która nie tylko bogato kwitnie, ale też powtarza. ;:303
Dziękuję i życzę ;:3

Marysiu [Maska] - ej! Co Ty do mnie mówisz?! ;:oj Do wiosny coraz bliżej, a że teraz zimowo, to i prawidłowo. Sorry, ale taki mamy klimat. ;:224
Ciesz się, że Twoje roślinki mają pierzynkę, która im nóżki grzeje. ;:215 Chciałabym, by moje taką miały, bo na razie mają zaledwie cieniutką kołderkę. Na szczęście nie ma dużych mrozów.
Radości z sieweczek Tobie również życzę. Byłam, widziałam, podziwiałam. ;:63

Danusiu [Danka65] - wołajmy więc zgodnym chórem, to może nas usłyszy i wysłucha.... ;:218

Asiu [DzonaK] - cieszy mnie Twoja obecność, bo to oznacza poprawę sytuacji. ;:215
Zdążysz jeszcze wysiać i wyhodować roślinki. Masz jeszcze cały luty i większą część marca.
Trzymaj się, kochana. ;:79

Ewuniu [ewarost] - mój heliotrop już domaga się pikowania, ale mam nadzieję, że do piątego lutego wytrzyma.
Kochana oczywiście, że będę trzymała kciuki i nie tylko to, wspieram Ciebie i kilka jeszcze innych osób w sposób bardziej pewny. ;:118 Uda się, musi się udać. ;:97 ;:196

Wydaje się, że takiej gamy odcieni koloru niebieskiego nie znajdziemy w żadnej innej porze roku, tylko WIOSNĄ!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Głowa do góry niedługo wiosna :heja . Ja już odliczam dni :wink: a niebieskości faktycznie to w takim wydaniu tylko wiosną i późną wiosną . Oczywiście plus młoda zieleń ;:215 . Już nie mogę doczekać się maja . U mnie dzisiaj przez część dnia było słoneczko więc Tobie na jutro zamawiam ;:3 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, prześliczna jest ta pasiasta biało niebieska prymula, cudna.
A z floksem szydlastym robię eksperyment - mam go w małej doniczce od poprzedniej wiosny - ciekawa jestem czy zakwitnie w tym roku. Czy przetrzyma tak zimę? Jeśli tak to dosadzam do innych doniczek też, bo jest ozdobny cały rok.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”