Mój ogród pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym

Post »

:wit Witaj Julianie. Przyszłam z rewizytą, i powiem, że jestem w dużym szoku ;:oj .Jak sobie pomyślę, że nasz prawie czternastolatek tylko siedzi przed komputerem,to wierzyć mi się nie chce że Ty grzebiesz się w ziemi ;:196. Przez ciebie myślę o arbuzach-one serio rosły bez osłony? Niech ogród dalej sprawia Ci dużo radości ;:215
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Julian a kiedy sadziłeś te póżne arbuzy; czy to jakaś specjalna póżna odmiana? Hosta pachnąca jest super!
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Witaj Kasiu :wit Kilka dni temu skończyłem 15 lat, więc jestem trochę starszy od Twojego syna :D Szczerze mówiąc, to nie ciągnie mnie do informatyki, komputera ;:185 Coś tam umiem zrobić, ale jestem głównie na forum ;:168 Za to uwielbiam ogród, przyrodę i wszystko co z nią związane. Arbuzy naprawdę rosły bez osłony, bo na początku chciałem posadzić kukurydzę i słoneczniki po obwodzie pola, ale jakoś czas zleciał i nic nie posiałem. Rosły na czarnej włókninie, więc miały cieplej, a ja nie musiałem wyrywać zielska ;:333 Spróbuj uprawy arbuzów, warto. Taki arbuz jest cudowny w smaku. Na AWN wyślę nasiona, więc możesz zamówić ;:173

Igalo Witam! Wszystkie arbuzy siałem chyba 14 lub 15 kwietnia, a wysadziłem chyba pod koniec maja/ na początku czerwca. Trzeba sprawdzić jaka jest pogoda, bo musi być dość ciepło, aby rozsada od razu zaczęła rosnąć :) Nie miałem specjalnych późnych odmian, bo one prawie cały czas kwitną, więc owoce są w różnych terminach ;:215 Też bardzo lubię tą hostę! Ma piękne liście, które świetnie nadają się do bukietów :D

Teraz dalsza część zdjęć ;:108
Tym razem z drugiego wyjazdu nad Bałtyk :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julianie bardzo ładnie podsumowałeś sezon! i uśmiechnęłam się na Twoje słowa, że nie bawi Cię informatyka (jak ostatnio każdego młodego człowieka) tylko kochasz ogród i przyrodę :D Życzę Ci żebyś robił w życiu to co przynosi Ci radość, a po arbuzach widać że masz do tego rękę. Widzę Cię jako hodowcę ekologicznej żywności ;:333 Świetne te stare zardzewiałe maszyny i widzę też piecyki tzw kozy, o której marzę żeby wstawić sobie do ogrodu :D To był świetny rok dla winogron, było ich mnóstwo i przepyszne.
Na koniec szum morza za który Ci dziękuję, bo kocham nasze morze ;:167
Życzę Ci wszystkiego dobrego z okazji niedawnych urodzin i niech Ci się szczęści ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Julianie wszystkiego najlepszego z okazji niedawnych Urodzin. Niech Ci się spełnią marzenia, ale tylko te, które dadzą Ci szczęście.
Wielkie ;:138 za to, że nie ulegasz temu elektronicznemu szaleństwu. Podziwiam i szanuję ludzi, którzy potrafią rozwijać swoją indywidualność, kroczyć innymi drogami realizując swoje pasje, marzenia, ambicje. Najważniejsze być sobą i dobrze się z tym czuć, czego Ci życzę ;:168
A ja widzę w Tobie potencjał hodowcy roślin (podobnie jak Marysia - Maska) i jak już będziesz miał te swoje ekouprawy to zapisuję się w kolejce jako odbiorca.

:wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

:wit w marcu i ja skończę 15- ście lat... ale to szybko minęło :( Morze przecudne ;:167 Z niecierpliwością czekam na wiosnę, bo na pewno będzie u Ciebie kolorowo ;:3
Też masz może w 8 klasie tak dużo nauki?? :cry: , czy tylko ja tak mam?? :?
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu znalazłem trochę czasu ;:oj
Mario Dziękuję za tak przemiłe słowa ;:168 Aż się ciepło na sercu robi, jak ktoś tak chwali ;:131 Szczerze mówiąc, to wolę iść do jakiegoś sklepu gdzie są rośliny i wszystko co związane z ogrodem, niż chodzić po wielkich sklepach z elektroniką ;:224 Mam nadzieję, że Twoje życzenia się spełnią, zrobię wszystko co w mojej mocy, aby tak się stało ;:167 Któż wie w jaką dziedzinę mnie zaprowadzi życie? Na pewno będzie to związane z roślinami, ogrodem, przyrodą. Jakoś nie wyobrażam sobie, aby siedzieć 8 godzin w biurze przed komputerem ;:124 Też kocham nasze morze :D
Dziękuję za życzenia i ja życzę, abyś znalazła taki piecyk i spełniła swoje marzenie ;:168

Beatko I Tobie dziękuję z całego serca za tak piękne życzenia i pochwały ;:167 Lubię siebie i swoje zainteresowania. Sam wyznaczam sobie cele i próbuję je realizować. Staram się nie poddawać! Bo życie prędzej, czy później nauczy mnie tego, że trzeba dążyć do celu. Chcę być sobą, bo jak tak patrzy się na dzisiejsze społeczeństwo, to wiele ludzi jest do siebie tak podobnych charakterami i zainteresowaniami, że czasami można kogoś z kimś pomylić ;:185 ;:306 Jedna osoba idzie w ślad drugiej. Podążają tą samą ścieżką. Ekouprawę to trudno może być stworzyć, bo czasami muszę wykonać oprysk, ale to już jest takie prawie "eko" ;:306 Szkoda, że nie mieszkacie bliżej ;:168
Pozdrawiam

Maćku To jesteś ode mnie trochę młodszy :wink: Ja też już nie mogę się doczekać wiosny, tego zapachu ziemi, kwiatów, ciepłych promieni słońca śpiewu ptaków ;:3 Jak ja uwielbiam Wiosnę! Planuję wysiać dużo kwiatów i ogólnie roślin, powiększyć ogród warzywny, bo chcę go całkowicie w przyszłości przenieść w inne miejsce. Może wykopię sobie oczko wodne 8-) Ale to wszystko plany. Ogólnie to ostatnio policzyłem i spisałem wszystkie odmiany i gatunki nasion jakie mam i wyszło mi ponad 100 rodzajów ;:306 A chciałbym jeszcze co nieco domówić. Też niestety mam trochę nauki, najgorsze są te zadania domowe. Teraz to mogą być, ale jak zacznie się czas wysiewów? Nie wiem jak to przetrwam, ale trzeba dać radę! Teraz to już pójdzie z górki. Zaraz egzaminy i potem koniec roku. Do jakiej szkoły się wybierasz?
Pozdrawiam
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś w końcu piątek :tan Mam trochę czasu, więc dziś wstawię kolejne zdjęcia z lata i jesieni. Dziś byłem sprawdzić jak na ogrodzie i już widać oznaki wiosny! Wychodzą już cebulowe, nawet lilie! Było dzisiaj dość ciepło bo nawet 9 stopni :D

Obrazek

Moja cudowna miniaturowa róża :D
Obrazek

Byłem dzisiaj w piwnicy zobaczyć jak mają się karpy moich dalii i jestem trochę załamany (nie przeglądałem wszystkiego) część trochę spleśniała, jedna karpa na pewno jest zgniła ;:145 Sam nie wiem gdzie je przechowywać, w pomieszczeniu rok wcześniej wyschły, teraz w piwnicy zapleśniały. Wydaje mi się, że nie zmarzły, tylko nie wysuszyłem ich dobrze przed włożeniem do kartonu ;:124 Mam nadzieję, że chociaż połowa przetrwa, bo do wysadzania jeszcze trochę ponad 2 miesiące.
Obrazek
Te z nasion.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te z przeceny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dalie kwitły w zeszłym roku bardzo długo, ostatnie wykorzystałem do wiązanki na 1 listopada ;:131

Tę rabatę stworzyłem wiosną i bardzo mi się podoba ;:215 W tym roku posieję więcej starców, maruny i szałwii błyszczącej :D
Obrazek

Te kamienie pod donicami miały być kiedyś usunięte, ale niech już leżą ;:131 Przynajmniej mam gdzie postawić donice :D
Obrazek

Na razie koniec ;:224
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julianie maruna wysieje Ci się sama. Kamienie to ozdoba w naszym ogrodzie i na pewno nie należy ich usuwać, bo można różnie je zastosować. Ja też szukam oznak wiosny, ale u mnie śnieg...a tam gdzie go nie ma nic nie widać...no może z wyjątkiem pączków ciemierników :D Miłego weekendu ;:168
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj zerkałem w wątek frezjowy, bo nie pamiętam od ilu lat już je mam, a tam nasza dysputa o temperaturach. :) Postaram się zaglądać częściej, bo jest na popatrzeć.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą :wit
Marysiu Wiem, że maruna bardzo łatwo się sieje :D Przeszła nawet w zarośla sąsiada za płotem ;:306 Ale dosieję ją, bo nie wiem czy siewki będą miały pełne kwiaty jak ta odmiana. Zresztą bardzo ją lubię ;:333 Nie usunę tych kamieni, bo zresztą nie miałbym jak ich ruszyć ;:185 To są takie dwa bloki granitowe, które były przy wejściach do domu, było ich kiedyś więcej, ale tata gdzieś je oddał ;:124 No trudno się mówi, zostały przynajmniej dwa. Oznak wiosny jest u mnie coraz więcej! Dziś tak pięknie śpiewały ptaki, a w folii było już z 15 stopni ;:oj

Drako Pochwal się swoim imieniem :wink: Witam w moim ogrodzie :wit Frezje chyba sobie odpuszczę ;:185 Już drugi rok nie zakwitły mi, nie wiem co jest nie tak ;:222 Zawsze kwitło mi ich więcej, a teraz pojedyncze sztuki. Zobaczę, czy nie wpadną mi jakieś cebulki w ręce, jeśli nie to posadzę te swoje i będzie co będzie :roll:

Kolejna porcja zdjęć :D
Obrazek

Uwielbiam mieczyki w każdej odmianie ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kocham zapach słoneczników i pola porośnięte tymi roślinami ;:333
Obrazek

Na zakończenie trochę leszczyńskiego sportu, który uwielbiam i co roku obserwuję poczynania zawodników :D Zdjęcia z XXVII Balonowego Pucharu Leszna :tan W tym roku będzie już 28 edycja i w dodatku Balonowe Mistrzostwa Polski w Lesznie :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ;:3
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W realu nazywają mnie Wojtek, nieczęsto spotykam imiennika ale to zwykle ja kończę jako "ten drugi W.". :lol: A że do Draka się przyzwyczaiłem dawno to nie ma dla mnie różnicy.

Szybkie pytanie, wiesz może co to za dalia kaktusowa pomarańczowa z poprzedniego postu? Bardzo podobną miałem po Babci, miałem bo nie widziałem jej już drugi rok kwitnącej.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wojtku/Drako więc będę do Ciebie zwracał się zamiennie :) Co do dalii to jest to odmiana "Garden Princess". Kupiłem ją w Biedronce, więc możesz się za nią w tym roku rozejrzeć, chociaż na opakowaniu wygląda bardziej na jaśniejszą, wpadającą w żółty kolor. Mam nadzieję, że przetrwa zimę w piwnicy i znów ją zobaczę ;:173
Awatar użytkownika
Pizza
500p
500p
Od: 28 mar 2018, o 11:21

Post »

Cześć, wpisuję się i witam. :wit Robisz piękne zdjęcia, podziwiam - zwłaszcza że sama pod tym względem dopiero raczkuję.
W sumie jesteś niewiele młodszy ode mnie... przy czym poukładany chyba o wiele bardziej. Śliczne rabatki!
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Julianie, szybko polazuj nam jakieś zdjęcia. Może coś Ci już kwitnie w ogrodzie? :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”