Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

A Mariuszowi znowu nie po drodze na swoją działeczkę ;:306
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz, tu się nauczyłam aby nie poddawać się wysiewom. To co warte jest zachodu to trzeba próbować rok w rok, nawet jak się wcześniej nie udawało. Nawet jak wyjdzie tylko jedna roślinka z całej paczki to potem już masz swoje nasiona i wtedy jest gwarantowane, że rośliny będą jak malowane i to w dużej ilości.
Ja nie mam warunków parapetowych ale i tak znajdę miejsce na takie rośliny, które posiać w domu warto.
;:3
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Noooo kolego! Muszę przyznać, że lilie powalają z nóg. Wyobrażam sobie jak pachnącą masz działkę w lipcu.
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne te lilije, czy to drzewiaste?
Z daleka wołają, żeby je podziwiać :tan
Mariusz chyba zapadł w sen zimowy ale już powoli wiosna się skrada, więc na pewno się pojawi ;:215
:wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mariusz cieszę się, że sprawa z meblami zakończyła się pozytywnie i taki fajny prezent na święta dostałeś ;:333
Miło się czyta również, że poczyniłeś już pierwsze zakupy w tym roku i że taka energia bije z twoich postów. Pokazem lilii wywołałeś u mnie uśmiech, za co ci dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj, Mariuszu :wit

Lilie to masz wypasione, musiało pachnieć na kilometr, tym bardziej, że część z nich to chyba orientalne?
Upychaj rośliny, a jak braknie miejsca, to trzeba będzie znowu uszczuplać trawniczek :D
Też mnie zainteresował temat piwonii, skąd je kupujesz. Chociaż ja przecież nie mam miejsca i nic nie kupuję ;:306

Do wiosny już niedaleko, pora już wychodzić z niedźwiedziej jamy :D
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit
W związku z przywołaniem mnie do porządku, znów postanowiłem coś naskrobać u siebie :) Od wczoraj pogoda sprzyjająca, słonko świeci, niestety człowiek w pracy siedzi i nie można nic na działce zrobić.
Wczoraj jeszcze łóżko nowe przywieźli więc do wieczora je skręcałem ;:224 a, że musiałem sam to zrobić to trochę się zeszło.
Na działeczkę zajrzałem w tygodniu, ale w sumie dużych zmian nie ma, oczywiście wiosna się budzi, krokusy wychodzą, moja Eden Rose nie zrzuca w ogóle liści, będzie trzeba chyba jej wszystkie obciąć :shock: miejmy tylko nadzieję, że już dużych mrozów nie będzie.
W życiu jak to w życiu, trochę problemów. Coś ostatnio mnie kolano pobolewa, ja nie wiem człowiek się starzeje chyba hihi. Dodatkowo babcia też podupadła na zdrowiu, no ale nie ma co się dziwić ma 96 lat (97 skończy w maju) więc wymaga już praktycznie opieki coraz więcej (do tej pory mieszkała sama i sobie radziła) więc też staram się odciążyć trochę mamę i tak to wszystko wygląda, że na nic później czasu nie ma. Choć nie powiem nie mogę narzekać, bo jak czasami czytam co Wy macie na głowie i oprócz tego wszystkiego jeszcze co robicie itd., to jestem pełen podziwu!
Drzewka miałem pobielić i przyciąć, ale nie wiem kiedy uda mi się to zrobić, bo luty dość napięty hihi, co rusz jakaś impreza urodzinowa, a to inne rodzinne sprawy i nie ma kiedy.
Zdjęcia wspominkowe wrzucę później.

Ewelino[ewelkacha88] z liliami to ja już przesadziłem, zamówiłem chyba jakoś 50 sztuk z 3 sklepów :;230 nie wiem gdzie ja je posadzę, ale to było silniejsze ode mnie.

Jadziu[JAKUCH] fakt widoczki i cieszą oko i nos hihi, lilie to naprawdę piękne kwiaty.

Iwonka[iwona0042] sadź, sadź będą cieszyć oko :) wszak teraz tyle odmian, że do wyboru do koloru :) oczywiście skorzystam z Twojej propozycji i chętnie przyjmę do siebie gęsie szyjki :D

Wiolu[tulipanka] piwonię kupuję w PeonyMax w sumie już kilka razy zamawiałem, odmianowo zgodne i kwitną następnego roku po posadzeniu :) w tym roku dodatkowo jeszcze zakupię z FB od jednej osoby i będę mógł porównać.

Danusiu[danuta z] uuu musisz poszukać może gdzieś w internecie nasionek, kwiatki już mówisz upatrzone, to bardzo dobrze :)

Dorotko[dorcia7] co fakt to fakt, w sezonie pewnie jeszcze mniej czasu będzie, ale wiosną ma się więcej energii i chęci do życia, to może uda się pisać cyklicznie :)

Marysiu[Maska]
czekamy, czekamy u mnie już taki przedsmak wiosny, słonko świeci i ciepełko czuć.

Sabinko[nifredil] dziękuję za uznanie dla moich lilii :oops: zazwyczaj wybieram te które mi w oko wpadną i nie ma dla mnie znaczenia kolorystyka czy będzie pasować czy nie hihi.

Beatko[Beaby] dziękuję, dziękuję ;:196 ja w tym roku niestety poddałem się i wysiewów nie będzie, może za rok kto wie :) najlepiej jakby można siać do gruntu i samo by wschodziło :;230

Pestko mam nadzieję, że zdrówko wróci do normy i z ręką tez wszystko będzie dobrze po rehabilitacji. Trzeba być dobrej myśli.

Beatko[Bazyla] dzięki no ja już u siebie dzisiaj czuję przedsmak wiosny hihi.

Gosiu[Margo2] ja swoich lilii nie traktuję jak rarytasy hihi, dla mnie to zwykłe, które wpadły w oko :) ale takie z marketów też mam ;:108

Aniu[anabuko1] i bardzo dobrze im więcej lilii tym ogród piękniejszy.

Ewo[ewaidc1198] cieszę się, że dzięki mnie zawita u Ciebie więcej lilii, to są naprawdę piękne kwiaty!

Marto[koziorożec] to prawda, ja już się mogę doczekać tegorocznych kwitnień! No i oczywiście podziwiania Waszych ogrodów, tyle co w nich inspiracji to nigdzie człowiek nie znajdzie!

Izo[tu.ja] dziękuję, faktycznie pachną wspaniale.

Danusiu[Danka65] te wysokie to drzewiaste, ogólnie u mnie jeden wielki mix, jestem jestem, jakoś mi tak ciężko u siebie się zebrać :oops: aż wstyd pisać takie rzeczy hihi.

Małgosiu[clem3] cieszę się bardzo, że moje lilie wywołały uśmiech na Twojej twarzy :tan

Aniu[Minnie] tak orientalne również wśród nich są i faktycznie zapach unosi się w wielu miejscach działki hihi upycham te moje maleństwa i wszystko inne ale miejsce się kończy, a miała być sama rekreacja na początku hihi, piwonie kupuję w PeonyMax, droższe ale dorodne ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariuszu :wit . Chciałabym trzymać się tak dobrze w wieku prawie 97 lat jak Twoja babcia . Skoro do tej pory radziła sobie sama to na prawdę okaz zdrowia ;:108 . Nic tylko się cieszyć ;:215 . Lilie jednym słowem Cię wciągnęły ale nie martw się to tylko cebule na pewno gdzieś upchniesz :;230 . Ja kupiłam w 2 sklepach ale na więcej się już nie rzucę ;:224 . Najbardziej mnie wkurza jak przy sadzeniu niszczę inne , które są pod spodem ;:223 . Dlatego trzeba będzie poczekać aż tamte zaczną się budzić ;:131 . Wiosna powolutku powolutku zbliża się do nas . Niech tylko luty zleci . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu powiało optymizmem jak napisałeś o swojej babci...każdy by tak chciał :D :tan
Czekamy na zdjęcia wspomnieniowe, a na razie baw się na imprezach, bo jak przyjdzie wiosna to będziesz ubabrany w ziemi ...ale zadowolony :D Ja też jeszcze nie pobieliłam drzew i nawet ich nie przycięłam :oops: Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie wstawię kilka zdjęć wspomnieniowych :) tym razem będą to piwonie :)

Ewelinko[ewelkacha88] co prawda, to prawda, ja też tak mam czasami, że sadzą nową i trach uszkadzam inną, która rośnie w tym miejscu :oops:

Marysiu[Maska] cieszę się, że nie tylko ja mam takie opóźnienia hihi zawsze to raźniej we dwoje :) :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj masz już piękną kolekcję piwonii , chyba czekasz z niecierpliwością na maj na ich piękne kwitnienie , ja również nie mogę się już doczekać wiosny ;:3
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Mariusz , piękna i duża kolekcja piwonii ;:oj . Ta ciemnobordowa śliczna , najbardziej podoba mi się ta na 7 zdjęciu.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mariusz jakie piekne masz piwonie ;:167 , żółta, 4 czy piąta, bo to chyba ta sama, kolejna ta ciemna, ach zresztą wszystkie śliczne są ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”