Witam wszystkich

Jestem początkującym uczestnikiem forum, mam na imię Ewa i w tym roku postanowiłam założyć rabatki różane .W zeszłym kupiłam kilka sztuk róż aby zobaczyć jak pod moim okiem będą się rozwijać.
W marcu br kupiłam róże w kartonikach zarówno w simply , auchan , biedronce i aldi ok 35 szt. Sadzonki były różne jakościowo , posadziłam je do doniczek i trzymałam je w nieogrzewanym pomieszczeniu . Następnie od kwietnia w zależności od aury hartowałam je stopniowo na dworze. Pod koniec kwietnia wsadziłam do gruntu i sprawdzałam codziennie prognozę pogody aby w razie konieczności przykryć je kartonem.
Jako pierwsza rozwinęła się biała różyczka "Helga" kupiona w simply a następnie fioletowa pnąca kupiona w auchan (chyba jest to Indigoletta lub MAINZER FASTNACHT?).

Obecnie na pozostałych różach są pączki , dziś po południu zaczął najpierw padać gwałtownie deszcz z gradem a potem deszcz, mam nadzieję , że do rana nie narobi za dużo szkód. Postaram się pokazywać na bieżąco ( o ile czas pozwoli) rozwijające się róże.