Canna - Paciorecznik cz.8
- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.8
Moje siewki już ładnie rosną, zobaczymy co to z nich będzie.
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No no no Kacper, super Ci rosną. I nawet z ciemnym liściem Ci się trafił.
Wieczorem zaglądając do moich kiełkujących (ścieranych) okazało się, że wszystkie mają kiełki
Jednym słowem lepiej poświęcić na ścieranie chwilę czasu, niż zalać wrzątkiem, gdyż wyniki mówią same za siebie
A teraz to już do doniczek i czekać cóż za piękności nam wyrosną
Wieczorem zaglądając do moich kiełkujących (ścieranych) okazało się, że wszystkie mają kiełki
Jednym słowem lepiej poświęcić na ścieranie chwilę czasu, niż zalać wrzątkiem, gdyż wyniki mówią same za siebie
A teraz to już do doniczek i czekać cóż za piękności nam wyrosną
Pozdrawiam Danuśka
-
- 100p
- Od: 22 paź 2017, o 18:46
Mam pytanie jakiego koloru kwiaty mogą mieć canny z ciemnym liściem?
-
- 50p
- Od: 30 sie 2017, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja spotkałem się z takimi kolorami:czerwony.pomarańczowy,różowy i taki łosoś/pomarańcz.
- anida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Oglądam te Wasze piękne siewki i aż żałuję, że nie zebrałam nasion ze swoich czerwonych zwyklaków. Miałabym teraz nad czym skakać. Za rok się poprawię.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Witam!
Chciałabym posadzić kannę w donicy. Mam pytanie odnośnie tego jak dużą donicę muszę kupić i ile kłączy w niej posadzić? Nie wiem czy z 1 kłącza wyjdzie tylko 1 łodyga czy ten kwiat rozrasta się też na boki? Chciałabym, żeby było na bogato
Wiem już, że na zewnątrz powinnam wystawić po 15 maja. Czy w domu mogę już zacząć uprawę?
Mnie podoba się Alaska
Chciałabym posadzić kannę w donicy. Mam pytanie odnośnie tego jak dużą donicę muszę kupić i ile kłączy w niej posadzić? Nie wiem czy z 1 kłącza wyjdzie tylko 1 łodyga czy ten kwiat rozrasta się też na boki? Chciałabym, żeby było na bogato
Wiem już, że na zewnątrz powinnam wystawić po 15 maja. Czy w domu mogę już zacząć uprawę?
Mnie podoba się Alaska
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Witaj doloreska ! ja dołączam się do Twojego pytania, bo sama wciąż pytam Jak już podzielicie Iwonko te kłącza na takie piekne sadzoneczki to co dalej z nmi? Wsadasz ich wiele do donicy , czy robisz to pojedynczo z myślą o rozmnożeniu . Dostałam od siostry męża dwie spore karpy , oczyściłam , podzieliłam na takie jak Twoje i nie wiem co robić dalej ? Te , które Janusz pokazywał na początku widać , że ,,pomnożone" z myslą o chętnych . A jak ja chcę mieć tylko ładnie to co z takimi sadzonkami zrobić? po trzy , cztery do jednej donicy , czy tylko oczyścić i z powrotem sadzisz je razem ? Przepraszam, że ja Cię tak teraz zamęczam pytaniami . Czy ogólnie Was , ktokolwiek zechce mi odpowiedzieć
- rosliny
- 200p
Jedno kłącze wypuści kilka łodyg.
Ja w ubiegłym roku moje canny na starcie wsadziłam po jednym kłączu do donic po chryzantemach. Kiedy je podpędziłam przesadziłam je do miejsc docelowych w moim przypadku były to wiadra 12l, gdyż taki miałam na nie pomysł ... na koniec sezonu miałam pełne wiadra cann
Ja w ubiegłym roku moje canny na starcie wsadziłam po jednym kłączu do donic po chryzantemach. Kiedy je podpędziłam przesadziłam je do miejsc docelowych w moim przypadku były to wiadra 12l, gdyż taki miałam na nie pomysł ... na koniec sezonu miałam pełne wiadra cann
Pozdrawiam Danuśka
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
ok Danuśka, dzięki za odpowiedź , a ładnie Ci kwitły w tych wiadrach , w sensie , że obficie ?
- rosliny
- 200p
Oj tak kwitły pięknie Nawet z nasionek miałam dwie sztuki, które kwitły do przymrozków.
Pozdrawiam Danuśka
- pull
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2012, o 20:39
Kłącza pacioreczników najlepiej sadzić na początku marca. Ale kwiecień to też dobry termin.
Wcześniejsze sadzenie i doświetlanie nie ma racjonalnych przesłanek.
W marcu jest wystarczająco dużo światła, żeby rośliny prawidłowo się rozwijały.
Zawsze w tym czasie ustawiam kilka (3-5) doniczek w pokoju blisko okna , by poczuć powiew nadchodzącej wiosny.
Wcześniejsze sadzenie i doświetlanie nie ma racjonalnych przesłanek.
W marcu jest wystarczająco dużo światła, żeby rośliny prawidłowo się rozwijały.
Zawsze w tym czasie ustawiam kilka (3-5) doniczek w pokoju blisko okna , by poczuć powiew nadchodzącej wiosny.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Kochani wybaczcie, że tym razem tak króciutko.
Ja jak podzielę(jeszcze nie zaczęłam) to sadzę pojedynczo do ok.3 litrowych doniczek (te mniejsze odmiany można do mniejszych),
w maju przesadzam do ok.20 litrowych donic podsypując suszonym obornikiem bydlęcym albo daję do gruntu również podsypując obornikiem.
Ja jak podzielę(jeszcze nie zaczęłam) to sadzę pojedynczo do ok.3 litrowych doniczek (te mniejsze odmiany można do mniejszych),
w maju przesadzam do ok.20 litrowych donic podsypując suszonym obornikiem bydlęcym albo daję do gruntu również podsypując obornikiem.