Identyfikacja nasion
Re: Co to za nasiona? Identyfikacja
Wygląda, że strzał trafiony dziękuję za pomoc.
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Identyfikacja nasion
Jesienią zebrałam od sąsiadki jakieś pnącze. Nasiona nieduże czarne, lekko płaskie. Były we włochatej otoczce, coś jak clematisy.
Nie dokładnie pamiętam samo pnącze, ale chyba kwitła na biało. No i raczej wieloletnie, bo sąsiadka przycina i na wiosnę dorasta.
Zdjęcia nasion zrobię jak potrzeba, tym czasem czy komuś coś przychodzi do głowy?
Nie dokładnie pamiętam samo pnącze, ale chyba kwitła na biało. No i raczej wieloletnie, bo sąsiadka przycina i na wiosnę dorasta.
Zdjęcia nasion zrobię jak potrzeba, tym czasem czy komuś coś przychodzi do głowy?
Re: Co to za nasiona? Proszę o pomoc.
Iglicznia trójcierniowa
Re: Prośba o identyfikację nasion
To może być płomień Afryki - Delonix regia.
Re: Prośba o identyfikację nasion
Bardzo dziękuję za odpowiedź
- WacekJ
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 16:11
Poszukując "prawdziwego" aloesu (aloes zwyczajny ) kupiłem nasiona w Grecji (7,20 euro z przesyłką) ale przysłali mi nasiona z Kyrgistanu (opisane po chińsku ) ale Chińczyk sprzedaje nasiona aloe vera za 0,50$ więc sprytny Grek na mnie zarobił . Nie będzie sprawy jeżeli nasiona są aloesu zwyczajnego a nie aloe vera var chinensis ( taki mam) czy agawy . Może ktoś wie jak wyglądają nasiona aloesu i mnie pocieszy lub zmartwi - fotka poniżej .
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poproszę o pomoc w identyfikacji. Przywiozłam toto z Maroka kilka lat temu, ale kompletnie zapomniałam pod jakim drzewem znalazłam. W środku grzechoczą czarne nasiona.
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
- WacekJ
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 16:11
Re: Aloes / Aloe
Kupiłem nasiona aloesu - Aloes zwyczajny (Aloe vera) z Grecji (za 7 euro) bo chciałem mieć nasiona z basenu morza śródziemnego ale okazało się że sprytny Grek kupił je od Chińczyka (za 0,5 $) a ten zlecił wysłanie Kirgizowi nic to , przyjechały i wykiełkowały . Ktoś może potwierdzić że to co wyrosło to jest to co chciałem bo na pewno jest to to co kupiłem .
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Aloes / Aloe
Wygląda na jakieś zboże lub jakąś trawę.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta