Zieloni przyjaciele Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Beatko .
Masz rację, lepiej na wiosnę. Nie narazisz roślinek na niechybną śmierć, tak jak ja to zrobiłam
Masz rację, lepiej na wiosnę. Nie narazisz roślinek na niechybną śmierć, tak jak ja to zrobiłam
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu nolinka cudna, jakie ma wymagania?
Co do kordylinki, to ciapnęłabym ją. Może z korzeni coś odbije? A kawałek wierzchołka spróbowałbym ukorzenić, może się uda. Np. metodą woreczkową?
Co do kordylinki, to ciapnęłabym ją. Może z korzeni coś odbije? A kawałek wierzchołka spróbowałbym ukorzenić, może się uda. Np. metodą woreczkową?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- kati-1976
Ilonko czubeczek kordylinki klapnął sobie na bok i teraz nieciekawie zwisa . Chyba ją ;:5 ciapnę tuż przy podstawie i poczekam. Może odbije. A co to za metoda woreczkowa? Możesz mnie pouczyć?
Co do Nolinki, z tego co wyczytałam, lubi dużo światełka, W lecie na powietrzu. Nie można zbyt często podlewać, bo ma kaduks w którym gromadzi wodę. Lubi ciasne takie o centymetr szersze od pnia, doniczki. Gdy się o tych zasadach pamięta, to nie powinna stwarzać problemów
Co do Nolinki, z tego co wyczytałam, lubi dużo światełka, W lecie na powietrzu. Nie można zbyt często podlewać, bo ma kaduks w którym gromadzi wodę. Lubi ciasne takie o centymetr szersze od pnia, doniczki. Gdy się o tych zasadach pamięta, to nie powinna stwarzać problemów
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szkoda tj kordylinki. Któraś z dziewczyn pokazywała taką metodę ukorzeniania: szczepka z odrobina wody do woreczka foliowego, szczelnie zawiązane i powiesić nad grzejnik. Ale sama jeszcze nie próbowałam.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- kati-1976
Chyba widziałam ten pościk. Któraś dziewczyna ukorzeniała w ten sposób różyczkę,
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Wczoraj poprosiłam forumowiczkę, o której piszecie o porady w zakresie owej metody ukorzeniania. Jak odpisze, to dam znać. Chodzi o to:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 951#609951
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 951#609951
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- kati-1976
Sabinko tak szybko się wykluła? Niesamowite
Masz naprawdę cudowne łapki. Z resztą moje też są niezłe, bo przecież mocno trzymałam kciuka haha
Oczywiście, że chcę taką fotorelację u siebie, jeśli Ci czas pozwoli, bo przecież masz kolokwia(współczuję. Też przez to przechodziłam pare lat temu). Teraz ja będę swoje kciuki trzymać, za Twoje celujące zaliczenia ok?
Masz naprawdę cudowne łapki. Z resztą moje też są niezłe, bo przecież mocno trzymałam kciuka haha
Oczywiście, że chcę taką fotorelację u siebie, jeśli Ci czas pozwoli, bo przecież masz kolokwia(współczuję. Też przez to przechodziłam pare lat temu). Teraz ja będę swoje kciuki trzymać, za Twoje celujące zaliczenia ok?
- kati-1976
W związku z tym, że wszyscy pokazują oznaki wiosny na roślinkach, to i ja pokażę małe co nieco, żeby nie być gorsza.
Nie są to jednak kwiaty, bo z kwitnących teraz mam tylko azalię, która od września cały czas kwitnie. Straciła już prawie wszystkie liście, ale kwiaty i pąki jeszcze się trzymają .
A teraz oznaki wiosny
Nowe listki na roślinkach
Nie są to jednak kwiaty, bo z kwitnących teraz mam tylko azalię, która od września cały czas kwitnie. Straciła już prawie wszystkie liście, ale kwiaty i pąki jeszcze się trzymają .
A teraz oznaki wiosny
Nowe listki na roślinkach