Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Mariuszu Twoja działka wygląda na przygotowaną do wiosny, a Twoje zabutelkowane zapasy zachęcaja w sumie do imprezowania. Czy winko robiłeś z wlasnych, działkowych winogron ? Tak bardziej na słodko czy wytrawnie. ? Masz jakiś dobry przepis ?
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariusz, wiosna nadejdzie z pewnością, nie wiadomo tylko kiedy ;)
Ale miejmy nadzieję, że już pójdzie po prostej i nie będzie hecy rzędu nagła zima w kwietniu. Ocieplenie u wielu ogrodników zrobiło efekt przebudzenia, zaczęły się wysiewy, pierwsze prace, a tu nagle zaczęło straszyć. Nie mówię juz o roślinkach, niektóre puszczają młode liście czy nawet kwiaty.
Oj robisz smaka tym winkiem.
To jakieś "firmowe" czy na potrzeby własne?
Takie domowe winka są świetne, kolezanka w tamtym roku zaczęła w temacie szaleć i mnie uraczyła takimi buteleczkami, że jak jednego wieczora dosiadłam tak wypiłam wszystko, bo nie mogłam wyhamować . Smak niesamowity, rześkość, świeżość, a co jedno to lepsze.
A gdzie Ty te winogrona masz? Nie zwróciłam jakoś uwagi na Twojej działce na to. Za to przykuł moja uwagę ten pięknie zagospodarowany odcięty fragment z jukami. Świetny efekt.
Ale miejmy nadzieję, że już pójdzie po prostej i nie będzie hecy rzędu nagła zima w kwietniu. Ocieplenie u wielu ogrodników zrobiło efekt przebudzenia, zaczęły się wysiewy, pierwsze prace, a tu nagle zaczęło straszyć. Nie mówię juz o roślinkach, niektóre puszczają młode liście czy nawet kwiaty.
Oj robisz smaka tym winkiem.
To jakieś "firmowe" czy na potrzeby własne?
Takie domowe winka są świetne, kolezanka w tamtym roku zaczęła w temacie szaleć i mnie uraczyła takimi buteleczkami, że jak jednego wieczora dosiadłam tak wypiłam wszystko, bo nie mogłam wyhamować . Smak niesamowity, rześkość, świeżość, a co jedno to lepsze.
A gdzie Ty te winogrona masz? Nie zwróciłam jakoś uwagi na Twojej działce na to. Za to przykuł moja uwagę ten pięknie zagospodarowany odcięty fragment z jukami. Świetny efekt.
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Racja Majka! . To widok jak z hacjendy , aż się marzą tam jeszcze jakieś kaktusy i opuncje hahaha !
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
Hej Mariusz !
Co za bajeczne odmiany piwonii ! Nie wiedziałem że jest ich aż tyle :O Całe życie byłem przekonany że są tylko różowe, białe i czerwone ! A Tu jeszcze takie kwiatki ! :O Jestem w szoku
Wykorzystujesz je jakoś? Ja mam zamiar z płatków swoich w tym roku zrobić dżem. Podobno jest fenomenalny
Co za bajeczne odmiany piwonii ! Nie wiedziałem że jest ich aż tyle :O Całe życie byłem przekonany że są tylko różowe, białe i czerwone ! A Tu jeszcze takie kwiatki ! :O Jestem w szoku
Wykorzystujesz je jakoś? Ja mam zamiar z płatków swoich w tym roku zrobić dżem. Podobno jest fenomenalny
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Winko robi wrażenie ! I jakie ładne!
Widzę, że już wszystko czeka na wiosnę przez duże W. Pierwsze kwiatki już są!
Widzę, że już wszystko czeka na wiosnę przez duże W. Pierwsze kwiatki już są!
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Gdzie Ty to wszystko mieścisz? Lilie wciśnie się wszędzie, to fakt, ale piwonie, czy róże? Cudne masz piwonie, ciekawe czy w tym roku dadzą pokaz? Przez rok na pewno zmężniały, to i kwitów powinny mieć więcej. oj, maj i czerwiec będzie u Ciebie mocno pachnący
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mariuszu arsenał godny pozazdroszczenia Teraz z pewnością będzie leżakować a w ogródku też porządeczek jak ta lala.Ja też powoli zmierzam do końca jednak co młodzież to młodzież .Moje tulipany przeżyły widać je wszędzie i to mnie bardzo cieszy a tak się martwiłam oczywiście na zapas..Niektóre piwonie mają juz wielkie czerwone nosy na powierzchni czyli wiosna w przyspieszonym tempie
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Ja mam pewne obawy co do leżakowania tych buteleczek , szczególnie jak znajdują się one na działeczce , ale ogród rzeczywiście do wiosny już jest przygotowany .Gratulacje
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariuszu ,masz tak czyściutko w ogródku,że aż można mieć kompleksy a jaki z Ciebie gospodarz,tyle winka swojego ,ja tak lubię domowe wyroby ,jestem pełna uznania dla Ciebie ,już niedługo wiosna ,ale Ty możesz tylko czekać na kwiatuszki ,bo wysprzątane masz na tip top,pozdrawiam
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
No i pięknie Mariusz Szał zakupów dalej u Ciebie jest. Niebawem w sklepach pojawią się kwiaty i znowu będą kusić by jest kupić
Super prezentuje się Twoja działka jeszcze zimą. Nie długo wszystko zacznie się zazieleniać i wtedy będzie jeszcze piękniej.
A winko ....
Super prezentuje się Twoja działka jeszcze zimą. Nie długo wszystko zacznie się zazieleniać i wtedy będzie jeszcze piękniej.
A winko ....
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mariusz pomieścisz wszystko, my ogrodnicy zwariowani potrafimy to robić jak nikt inny , a winka oj apetyczne , mówili w TV że jeśli nawet zima powróci to na krótko i bez większysz mrozów
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ale czysto ja jestem daleko w tyle
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
Nie mów tylko, ze piwniczka na działce. Nie ma co sie dziwić, że nie chce się stamtąd wychodzić A poza tym...elegancko. Miło popatrzeć, widać rękę -posprzątane, równiutko.Ech. A twoje zamówienie na róże- bajeczne. Ale dasz potem na zdjęciach powąchać?
Katarzyna. Ogród po wiejsku