Gdzie kupić - konkretne drzewa i krzewy owocowe,bez REKLAMY sprzedawców
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 23 gru 2018, o 13:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Głożyna - daktyl chiński (Ziziphus jujuba)
Czy mógłby ktoś podać namiary na szkółkę, gdzie można by kupić sadzonki?
-
- 200p
- Od: 29 lip 2018, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić - drzewa i krzewy owocowe
Czy ktoś wie, gdzie kupić jabłoń Lobo szczepioną na antonówce lub A2? Ewentualnie czy ktoś może przygotować taką sadzonkę?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2017, o 17:56
Z tego co wiem powinni mieć taką odmianę i najprawdopodobniej na A2 w szkółce w Żlobiznie. Mają swoją stronę w necie i sprzedaż wysyłkową.
-
- 200p
- Od: 29 lip 2018, o 16:49
Niestety m26. Dzięki
Re: Orzech włoski - uprawa Cz.2
A można prosić o adres tej szkółki? Czy są jakieś odmiany orzecha szczepione na podkładkach skarlających? I czy takie drzewko lepiej owocuje?zielonaJAGA pisze:U mnie w sadzie rosną odmiany U16, U01, SK01 i kilka innych. Drzewka zakupiłam w szkółce pani Ani w 2015 roku. Ładnie rosną. W tym roku zaowocowały. U01 najbardziej mi smakował, chociaż pozostałe też były bardzo dobre. Bierz pod uwagę, oprócz smaku, czy dobrze się suszą i przechowują.
-
- 50p
- Od: 30 gru 2015, o 12:45
Re: Orzech włoski - uprawa Cz.2
Adres szkółki, w której zakupiłam orzechy szczepione, to: Urzejowice 146, Przeworsk. Stronę internetową szkółki można znaleźć po wpisaniu nazwy szczepionyorzech w wyszukiwarce internetowej . Na pozostałe pytania nie potrafię odpowiedzieć.
- Sabina1
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2017, o 11:24
agrest Złoty Fik gdzie kupić?
Witam serdecznie, czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można kupić agrest Złoty Fik?
Sabina
Sabina
Czy ktoś z was zamawiał internetowo drzewka czeresni? Ktory sklep godny polecenia? Moze macie jakies zdj paczek.. Zastanawiam sie nad podkarpackiesady. Co myslicie?
Ja zamawiałem drzewka jabłoni, gruszy i wiśni oraz krzewy porzeczki czarnej, w zeszłym sezonie w dzrewkaowocowe24, i bardzo dobrze się przyjęły. Niedawno zamówiłem jeszcze śliwę opal, węgierkę i czereśnie. Poczytaj na ich stronie, na samym dole zakładkę blog, znają się na rzeczy i nie jest drogo. Drzewka przyjeżdżają dobrze zabezpieczone i dostajesz info do śledzenia kiedy przyjadą. Można napisać żeby wysłali tak aby dostać np. na piątek i w sobotę sadzisz na działce.
Patrz, dopiero z działki wróciłem ale w sobotę będę to zrobię zdjęcie jakie już maja przyrosty.
Patrz, dopiero z działki wróciłem ale w sobotę będę to zrobię zdjęcie jakie już maja przyrosty.
Ja u nich kupowalem dwukrotnie raz bylem osobiscie bo nie moglem sie przekonac do wysylek a drugi raz juz zamowilem okolo 10szt.. wszystko ladnie sie przyjelo,paczki byly solidnie zapakowane..Kicia00 pisze:Czy ktoś z was zamawiał internetowo drzewka czeresni? Ktory sklep godny polecenia? Moze macie jakies zdj paczek.. Zastanawiam sie nad podkarpackiesady. Co myslicie?
A roślinki warte swojej ceny ? Dzięki za odpowiedz juz jestem spokojniejsza i na pewno zobacze jedną i drugą propozycje ;)
Też z ciekawość zajrzałam na ich stronę. Wszystko niby ok, ale czereśnie mają na podkładce COLT, a nie wszystkie odmiany tam prezentowane się na niej dobrze szczepią.