Glicynia - uprawa,problemy Cz.1
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam 2 tegoroczne wyhodowane z nasion, o połowę mniejsze niż Twoja Agar. I takie same plany. Także jak Twojej Agar - moim także ładnie kształtują się podstawy pnia, rokując, że w przyszłości mogą z tego być ładne "krzaczki" (być może bonsai).
Co do zimowania - czytając opinie i zamieszczone doświadczenia Naszych Forumowiczów, wydaje mi się, że do temperatury 0 stopni - może spokojnie zimować na balkonie i tak ją zostawię. Przy niższych spadkach zabiorę do nieogrzewanego pokoju lub wystawię na klatkę schodową (innych możliwości nie mam). Może jeszcze ktoś coś doradzi.
Co do zimowania - czytając opinie i zamieszczone doświadczenia Naszych Forumowiczów, wydaje mi się, że do temperatury 0 stopni - może spokojnie zimować na balkonie i tak ją zostawię. Przy niższych spadkach zabiorę do nieogrzewanego pokoju lub wystawię na klatkę schodową (innych możliwości nie mam). Może jeszcze ktoś coś doradzi.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wiadomo jak to jest na takich aukcjach. Często różne nazwy są przekręcane, czasem mylone a czasem błędnie tłumaczone. Ale liczy się sama roślina która jest przedmiotem sprzedaży a ta wisteria jest niesamowita. Jurek to będę czekał na fotki tej Twojej hodowli. Mam nadzieję że zimę spokojnie przetrwa a i że będzie miała jeszcze ładniejsze kwiaty w rzeczywistości od tej na zdjęciu
Kasiu Tobie również życzę ogromnego sukcesu w hodowli
Kasiu Tobie również życzę ogromnego sukcesu w hodowli
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Funiu -czy wiesz, że na kwitnienie glicynii otrzymanej z nasion będziesz musiała czekać co najmniej 7-10 lat? Może jednak warto postarać się o formę szczepioną tej rośliny? Ona zakwita znacznie szybciej!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
no tak myślałam, że to jakaś "ściema" bo gość mi odpisal, że jak teraz wysieję to latem będę miała piękne roślinyjudyta pisze:Funiu -czy wiesz, że na kwitnienie glicynii otrzymanej z nasion będziesz musiała czekać co najmniej 7-10 lat? Może jednak warto postarać się o formę szczepioną tej rośliny? Ona zakwita znacznie szybciej!
a te sadzonki - z czego są wysiewane , a może z odrostów ?