Lilie FOTO -SEZON 2016- 2021
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie FOTO -SEZON 2016, 2017, 2018
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Dzięki za potwierdzenie, że ta moja NN to High tea.
U mnie też powoli przekwitają lilie więc po wielu zostały już tylko zdjęcia.
U mnie też powoli przekwitają lilie więc po wielu zostały już tylko zdjęcia.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Nie jestem na 100% pewna ale pierwsza wygląda jak High tea - drzewiasta a ostatnia Netty's pride - strasznie mi się podoba, zamówiłam i się zawiodłam bo mam pomyłkę i żeby choć na coś ciekawego - niestety, zwykła żółta mi zakwitła:evil:
Pozdrawiam Katarzyna
Tylko parę liliowych obrazków wrzucam - dla przypomnienia lata i zachęty do posadzenia w ogrodzie tych królewskich kwiatów dla tych, którzy jeszcze ich nie mają. Sama niestrudzenie sadzę co roku kolejne odmiany, bo w dużej części mysiory wyjadają cebulki ile się da... Próbowałam sadzić i w doniczkach i w koszyczkach - wszystko na nic - dostaną się i tak wcześniej czy później... W doniczkach może trochę później, ale sadzenie w doniczkach to jest spory kłopot także z podlewaniem, zwłaszcza w takie suche lato jak ostatnie. Nic jednak nie jest w stanie powstrzymać mnie przed posiadaniem lilii w ogródku...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja sadzę w każdym możliwym miejscu, Część w donicach, które stoją po przekwitnięciu pod zabudowanym balkonem, a część posadzona w glebie ale w dużych wiadrach, inaczej nornice zżarły by wszystkie. Jedynie przy schodach do domu rosną bezpośrednio w glebie, bo nie ma tam nornic. Kilka zdjęć dla uradowania oczu
Cdn
Cdn
Pozdrawiam Ela
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lilie FOTO -SEZON 2016, 2017, 2018, 2019
Drako pierwsza to azjatka Must See, a druga martagon Arabian Night
Pozdrawiam Ela