Wszystko o pomidorach cz. 15
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 15
Jeśli już piszesz o wszystkich nasionach to np. sałata, seler lepiej kiełkują przy dostępie światła.
To tylko mała dygresja, jesteśmy w wątku o pomidorach.
To tylko mała dygresja, jesteśmy w wątku o pomidorach.
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
solaris37 Znajdzie się ktoś kto uprawiał może pomidora "Duma Syberii" i odmianę "El-Amar"???[/quote]
Duma Syberii - ???????? ?????? uprawiałam w ubiegłym roku i w tym też już mam wysiane nasiona bo pomidor wart uprawy. Befsztyk, średnio wczesny, bezproblemowy, smak słodki z nutą kwasowości, nie ciapieje zbyt szybko. W 2018r. posadziłam po 1 krzaku grunt/folia. Wysiewałam 28 lutego, wysadzałam z dużych 2 litrowych donic już z kwiatami, pierwszy dojrzały w tunalu był ok. 10 czerwca, w gruncie tydzień później. Pod folią nie gotował się.
El-Mar, rósł w gruncie, krzak wysoki, bardzo mocny, owoce b.duże, mięsiste - tyle tylko zapisałam, nie opisałam smaku ( z nadmiaru odmian pogubiłam się nieco ).
Duma Syberii - ???????? ?????? uprawiałam w ubiegłym roku i w tym też już mam wysiane nasiona bo pomidor wart uprawy. Befsztyk, średnio wczesny, bezproblemowy, smak słodki z nutą kwasowości, nie ciapieje zbyt szybko. W 2018r. posadziłam po 1 krzaku grunt/folia. Wysiewałam 28 lutego, wysadzałam z dużych 2 litrowych donic już z kwiatami, pierwszy dojrzały w tunalu był ok. 10 czerwca, w gruncie tydzień później. Pod folią nie gotował się.
El-Mar, rósł w gruncie, krzak wysoki, bardzo mocny, owoce b.duże, mięsiste - tyle tylko zapisałam, nie opisałam smaku ( z nadmiaru odmian pogubiłam się nieco ).
Pozdrawiam Ela
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje Ci Elu
Przekonałaś mnie do wysiania tych odmian. U mnie będą rosły w gruncie.
Przekonałaś mnie do wysiania tych odmian. U mnie będą rosły w gruncie.
Pozdrawiam Krzysiek
-
- 50p
- Od: 22 lut 2019, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje pomidory w końcu wzeszły i teraz myślę żeby posadzić je w workach po torfie co o tym sądzicie próbowaliście ?
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Witam . Jestem przed wysiewem. Czy ktoś z Was miał, korzystał z ziemi Planta do wysiewów? Nadaje się?
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
kogucik123 może to Ci pomoże https://tech.money.pl/przemysl/patenty/ ... 27989.html
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... &start=504
Zamiast cylindrów możesz zastosować worki.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... &start=504
Zamiast cylindrów możesz zastosować worki.
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czemu miała by się nie nadawać Niektórzy sadzą w zwykłej ziemi z biedronki i wszystko ładnie rośnie.
Jak nie spędziła zimy na dworze to będzie OK
Pozdrawiam Krzysiek
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
Mam popikowane w zeszłorocznej ziemi z biedry ktora leżala cały rok w workach na ogrodzie do teraz, czego mam się spodziewać?solaris37 pisze:Jak nie spędziła zimy na dworze to będzie OK
-
Pewnie tego, że wszystko urośnie. To źle czy dobrze?
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Przed chwila dowiedziałam się , ze podlewanie deszczówką pomidory jest niekorzystne, bo pomidory przez to choruja znacznie taka teorie?
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Może ktoś miał na myśli deszcz, a nie deszczówkę. Ja tylko deszczówki używam do podlewania. Poza tym, co by było z wszystkimi grunciakami?
Zenmach może opowie co może zrobić z pomidorami woda za studni ...
-
Zasada jest taka, żeby deszczówkę zbierać dopiero po kilku, kilkunastu minutach deszczu , w zależności od natężenia opadu. Pierwsze krople i pierwsza woda z rynny to sam syf wiszący w powietrzu i zalegający na dachu.