Ptasia Grypa i metody zapobiegania...
Moje mają o tyle dobrze że są razem z nami w domku. Śpią gdzie chcą, jedzą ile chcą, bawia się czym chcą, drapią co im sie do tego nadaje.
po prostu koci raj.
A tak na poważnie. Ograniczam je z wychodzeniem i zastanawiam się czy w ogóle ich nie wypuszczać, pomimo że po zimie bardzo im podoba się wychodzenie. Wprawdzie zakażają się najczęściej ptaki blaszkodziobe ( a tych koło mnie nie ma), ale nie wiem jaka jest zakaźność wirusa w stosunku do innych ptasich rodzin.
po prostu koci raj.
A tak na poważnie. Ograniczam je z wychodzeniem i zastanawiam się czy w ogóle ich nie wypuszczać, pomimo że po zimie bardzo im podoba się wychodzenie. Wprawdzie zakażają się najczęściej ptaki blaszkodziobe ( a tych koło mnie nie ma), ale nie wiem jaka jest zakaźność wirusa w stosunku do innych ptasich rodzin.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)
jeśli chodzi o koty to jest u nas panika. Ludzie zgłaszają się ze swoimi zdrowymi zwięrzętami do weterynarzy w celu uśpienia
Co niektórzy próbują sami to załatwić. Z tego co wiem w przypadku zachorowania kota człowiek nie ulegnie zakażeniu.
Straszne czasy nadeszły dla różnych zwierząt.
Co niektórzy próbują sami to załatwić. Z tego co wiem w przypadku zachorowania kota człowiek nie ulegnie zakażeniu.
Straszne czasy nadeszły dla różnych zwierząt.
(Albert Camus)
(Albert Camus)
Dobrze że u nas "dokarmiacze" sa odpowiedzialni i nie ulegaja panice. Nasz znajomy CODZIENNIE przychodzi z jedzeniem dla kotów. Kiedyś rozmawialiśmy i on powiedział, że nie boi się chorób odzwierzęcych bo całe jego życie było związane z różnymi zwierzętami, a nigdy nie chorował.
Chodzi mi o to że nadmierny lęk nie ma racjonalnego potwierdzenia.
Osobiście nie jestem w stanie zrobić krzywdy naszym mniejszym braciom.
Chodzi mi o to że nadmierny lęk nie ma racjonalnego potwierdzenia.
Osobiście nie jestem w stanie zrobić krzywdy naszym mniejszym braciom.
(Albert Camus)
(Albert Camus)
Podobno ceny kurczaków leca na łeb. Idę kupić troche mięska.
A jeszcze o kotach i ptasiej grypie. Trzymam koty w domku. Ale najmłodsza Shakira urządziła dzisiaj w nocy taki happening że wszystkiego mi się odechciewa. Chyba będzie spać w garażu. Zwalała wszysko co nadało się do tego celu. Skrobała w okna, próbowała otwierac szafki i darłą się.
A jeszcze o kotach i ptasiej grypie. Trzymam koty w domku. Ale najmłodsza Shakira urządziła dzisiaj w nocy taki happening że wszystkiego mi się odechciewa. Chyba będzie spać w garażu. Zwalała wszysko co nadało się do tego celu. Skrobała w okna, próbowała otwierac szafki i darłą się.
(Albert Camus)
(Albert Camus)