Pomidory - Dwarfy cz.1
- Sylwiaaaa
- 10p - Początkujący
- Od: 3 sty 2019, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory - Dwarfy
Też mam tą odmianę, u mnie będzie akurat rosła w gruncie i jestem ciekawa jej owoców
- Rubia
- 200p
- Od: 19 paź 2015, o 17:42
Ja w tym roku zaszalałam z Dwarfami, posiałam 16 odmian. 8 z nich to dzięki zasobom Mymysteryy a pozostałe chyba dlatego, że przy przeglądaniu ofert sklepów internetowych kursor sam najeżdżał na nazwę zaczynającą się od Dwarf Wszystkie już skiełkowane, rosną sobie w wielodoniczkach. Będę sadziła po 2 sztuki każdej odmiany, jedną do donicy 15 l, a drugą do skrzyni (mam dość duże, 90x90 cm, wysokości około 50 cm, zmieszczą się tam po 4 sztuki). Zbywające sadzonki obiecałam przyjaciółce, która już wygospodarowała na nie miejsce w swoim ślicznym jak salonik ogródku ozdobnym Będzie co porównywać!
- mymysteryy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To może zanim zacznie się nowy sezon jeszcze parę fotek z poprzedniego roku. Dwarfy, których zdjęć jeszcze w wątku nie było.
Adelaide Festival
Dwarf Boronia
Dwarf Brandy Fred
Dwarf Bundaberg Rumball
Dwarf Champion Improved
Dwarf Golden Champion
Green Martian Dwarf
Lime Green Salad Dwarf
-- 15 mar 2019, o 21:33 --
Loxton Lass Dwarf
Dwarf Mahogany
Perth Pride
Sarandipity Dwarf
Skyreacher Dwarf
Dwarf Stone
Dwarf Sweet Adelaide
Tennessee Suited
Dwarf Wild Spudleaf
Adelaide Festival
Dwarf Boronia
Dwarf Brandy Fred
Dwarf Bundaberg Rumball
Dwarf Champion Improved
Dwarf Golden Champion
Green Martian Dwarf
Lime Green Salad Dwarf
-- 15 mar 2019, o 21:33 --
Loxton Lass Dwarf
Dwarf Mahogany
Perth Pride
Sarandipity Dwarf
Skyreacher Dwarf
Dwarf Stone
Dwarf Sweet Adelaide
Tennessee Suited
Dwarf Wild Spudleaf
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witalski
Kolejne dwarfy dzisiaj wysiane -
Dwarf Coastal Pride Orange
Dwarf Kangaroo Paw Green
Dwarf Pink Passion
Dwarf Seans Yellow
Dwarf Tasmanian Chocolate
Dwarf Tennessee Suited
Dwarf Uluru Ochre
bez namaczania, bez kiełkowania , prosto do pojemników 0,5 l
podłoże Aura do wysiewu
Nasiona pozyskane dzięki uprzejmości specjalistki - dwarfistki Kasi/Mymysteryy
Kolejne dwarfy dzisiaj wysiane -
Dwarf Coastal Pride Orange
Dwarf Kangaroo Paw Green
Dwarf Pink Passion
Dwarf Seans Yellow
Dwarf Tasmanian Chocolate
Dwarf Tennessee Suited
Dwarf Uluru Ochre
bez namaczania, bez kiełkowania , prosto do pojemników 0,5 l
podłoże Aura do wysiewu
Nasiona pozyskane dzięki uprzejmości specjalistki - dwarfistki Kasi/Mymysteryy
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Mirek19
- 1000p
Wysiane nasiona skiełkowały w ciągu 3-5 dni
Kiełkowalność 100 %
Kiełkowalność 100 %
Pozdrawiam, Mirek
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 22 lis 2017, o 20:15
Też zaszalałam (dobrze że mam przyjaciółkę, która obiecała się zaopiekować nadliczbowymi sadzonkami, bo wysiałam chyba z 20 odmian - w cale tego nie plaowałam)
z dwarfów
Uluru Ochre
Dwarf Damascus Steel
Dwarf Russian Swirl
Dwarf Copperhead
Dwarf Beryl Beauty
oraz Extravagante Rouffinage - (nie wiem czy to faktycznie dwarf)
z dwarfów
Uluru Ochre
Dwarf Damascus Steel
Dwarf Russian Swirl
Dwarf Copperhead
Dwarf Beryl Beauty
oraz Extravagante Rouffinage - (nie wiem czy to faktycznie dwarf)
U mnie też zagościły Dwarfy, a to dzięki uprzejmości Pelasi.
Jak na razie wykiełkowało 80% nasion ale za to wszystkie
odmiany jakie dostałam czyli : Sweet Sue ,Arctic Rosa, Pink Passion,
Adelaide Festival, Rainbow.
Jak na razie wykiełkowało 80% nasion ale za to wszystkie
odmiany jakie dostałam czyli : Sweet Sue ,Arctic Rosa, Pink Passion,
Adelaide Festival, Rainbow.
Pozdrawiam
Agata
Agata
- Rubia
- 200p
- Od: 19 paź 2015, o 17:42
U mnie z kiełkowaniem Dwarfów było różnie, jedne kiełkowały błyskawicznie, inne się ociągały, ale jednak wykiełkowały wszystkie odmiany Doczytałam się natomiast, że sprzedawana w pewnym sklepie internetowym jako Dwarf odmiana Damascus Steel jest wysoką koktajlówką. I rzeczywiście - rośnie sobie szybko i wysoko, podczas gdy Dwarfy już od małego są krępe i mają grubszą, mocną łodygę. W związku z tym mam o jednego Dwarfa mniej, powiększyła mi się natomiast grupka koktajlówek
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
U mnie również wysiane dwarfy. Troszkę uszczupliłem liste odmian, bo się i tak sporo pomidorków zrobiło.
- Mirek19
- 1000p
Dużo odmian wysiałeś ?
Gdzie docelowo planujesz je uprawiać : grunt, donice ?
Gdzie docelowo planujesz je uprawiać : grunt, donice ?
Pozdrawiam, Mirek
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Kilka odmian wysiałem.
Wszystkie raczej planuje do gruntu na działce, jakp testerzy, bez zbytniej opieki. Szczerze, to wystarcza mi spokojnie pomidorów spod daszku ale zeszłoroczne dwarfy na działce, tak mi ładnie rosły, praktycznie bez żadnej opieki(tylko podwiązanie, bo się kładły pod ciężarem pomidorów), że postanowiłem powtórzyć próbę i znów wysadzić je podobnie.
W tamtym roku jednak lato było korzystne i one na tym zyskały, bo gliniasta ziemia trzymała wilgoć, a susza hamowała wszelkie choroby. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Siałem je w osobne pojemniki, nie w wielodoniczke, z racji że są z różnych lat nasiona i od różnych osób, więc w ten sposób będe mógł lepiej operować w razie nierównych wschodów.
Wszystkie raczej planuje do gruntu na działce, jakp testerzy, bez zbytniej opieki. Szczerze, to wystarcza mi spokojnie pomidorów spod daszku ale zeszłoroczne dwarfy na działce, tak mi ładnie rosły, praktycznie bez żadnej opieki(tylko podwiązanie, bo się kładły pod ciężarem pomidorów), że postanowiłem powtórzyć próbę i znów wysadzić je podobnie.
W tamtym roku jednak lato było korzystne i one na tym zyskały, bo gliniasta ziemia trzymała wilgoć, a susza hamowała wszelkie choroby. Zobaczymy jak będzie w tym roku.
Siałem je w osobne pojemniki, nie w wielodoniczke, z racji że są z różnych lat nasiona i od różnych osób, więc w ten sposób będe mógł lepiej operować w razie nierównych wschodów.
- Mirek19
- 1000p
Pozdrawiam, Mirek