Nasze 1500m2 - cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
Beatko nie miałam pojęcia, że tyle przeszłaś Czasami trudno jest uwierzyć w to, ile człowiek potrafi znieść... Masz rację - powinniśmy czerpać pozytywy z tego co nam dane, bo nawet nie wiadomo ile nam tego jeszcze jest dane...
Mariusz ja przebiśniegi kupowałam już kilka razy w sklepach, ale jakoś nie chciały u mnie zagościć. Dopiero gdy Lidzia podzieliła się ze mną swoimi doczekałam się na te białe kępuszki. Posadziłam je w kilku miejscach, tak bardzo je lubię. Lubię myśleć tak jak napisałeś, że tata mimo, że jest gdzieś tam nadal o nas myśli... Bo my o nim nieustannie.
Aniu w sumie to się niezbyt nad tym zastanawiałam co zrobię z tą azalią gdy już przekwitnie. Tak mnie zauroczyła, że ją wsadziłam do koszyka, ale może faktycznie spróbuję wysadzić ją potem do ogrodu, choć jakoś nie mam ręki do kwasolubów
Ewuniu jaki cudny emotek
W ogrodzie wietrznie i zimno, zaledwie wczoraj udało mi się zrobić jakieś możliwe fotki.
Krokusy w tym roku niestety nie miały większej szansy pokazać swojej krasy w całości. Skuszone kilkoma dniami ciepła wybiły z ziemi, a potem zamknięte na głucho długo czekały na promienie słoneczne. Część niestety za długo Na szczęście są i takie, które dopiero startują.
Vanguard
Ard Schenk
Cream Beauty
Snowbunting
Fuscotinctus
Nn
Ciemierniki
Irysy żyłkowane ? jedne z największych niewdzięczników w moim ogrodzie. Uwielbiane przeze mnie zakwitły póki co zaledwie dwoma sztukami
George
Wierzba smocza
Pelargonie ? zaniedbane przeze mnie totalnie, przez brak czasu spowodowany chorobą taty za późno przyniesione do domu (już po przymrozkach), podlewane od wielkich dzwonów, nienawożone - dzielnie przetrwały zawieruchy losu i zaczynają już kwitnąć. No i jak je nie kochać?
Marbacka Tulpa
White Splash
Mariusz ja przebiśniegi kupowałam już kilka razy w sklepach, ale jakoś nie chciały u mnie zagościć. Dopiero gdy Lidzia podzieliła się ze mną swoimi doczekałam się na te białe kępuszki. Posadziłam je w kilku miejscach, tak bardzo je lubię. Lubię myśleć tak jak napisałeś, że tata mimo, że jest gdzieś tam nadal o nas myśli... Bo my o nim nieustannie.
Aniu w sumie to się niezbyt nad tym zastanawiałam co zrobię z tą azalią gdy już przekwitnie. Tak mnie zauroczyła, że ją wsadziłam do koszyka, ale może faktycznie spróbuję wysadzić ją potem do ogrodu, choć jakoś nie mam ręki do kwasolubów
Ewuniu jaki cudny emotek
W ogrodzie wietrznie i zimno, zaledwie wczoraj udało mi się zrobić jakieś możliwe fotki.
Krokusy w tym roku niestety nie miały większej szansy pokazać swojej krasy w całości. Skuszone kilkoma dniami ciepła wybiły z ziemi, a potem zamknięte na głucho długo czekały na promienie słoneczne. Część niestety za długo Na szczęście są i takie, które dopiero startują.
Vanguard
Ard Schenk
Cream Beauty
Snowbunting
Fuscotinctus
Nn
Ciemierniki
Irysy żyłkowane ? jedne z największych niewdzięczników w moim ogrodzie. Uwielbiane przeze mnie zakwitły póki co zaledwie dwoma sztukami
George
Wierzba smocza
Pelargonie ? zaniedbane przeze mnie totalnie, przez brak czasu spowodowany chorobą taty za późno przyniesione do domu (już po przymrozkach), podlewane od wielkich dzwonów, nienawożone - dzielnie przetrwały zawieruchy losu i zaczynają już kwitnąć. No i jak je nie kochać?
Marbacka Tulpa
White Splash
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Łał, niezłą masz ilość krokusów ciemierniki też piękne oby tylko iryski poprawiły się w przyszłości
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Małgosiu krokusy pięknie ci zakwitły u mnie trochę nornice mi wyplewiły Ciemierniki nie lubią mojego ogrodu więc podziwiam m.in. u Ciebie, a iryski żyłkowane mam w 4 kolorach... najmarniej kwitnie żółty. Moje pelaśki też się nie popisały, będe musiał nabyć sadzonki jak już się pojawią na ryneczku.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Kochana u Ciebie to już wiosna na całego, takie cudowne łany krokusów i ciemierniki bajkowe, nawet pelaśki się starają.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Nie masz pojęcia jak się cieszę, że przebiśniegi zakwitły i sprawiły Ci odrobinę radości.
Pomimo niesprzyjającej pogody krokusy pięknie zakwitły. Moje też długo się męczyły w zamkniętych pąkach. Dopiero wczoraj pogoda dopisała i wszystko buchnęło kwieciem. Szkoda, że ostatnio tak rzadko świeci słońce...
Pomimo niesprzyjającej pogody krokusy pięknie zakwitły. Moje też długo się męczyły w zamkniętych pąkach. Dopiero wczoraj pogoda dopisała i wszystko buchnęło kwieciem. Szkoda, że ostatnio tak rzadko świeci słońce...
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Małgosiu ! przesliczności kwiatki. Kocham cebulowe wiosenne , uwielbiam krokusy. Masz prześliczne ciemierniki , zwłaszcza te ciemne , poluje na takie juz od dawna. Może dasz radę później otworzyć wątek sprzedażowy, bo ja już staję w kolejce, jeśli zechcesz się nimi podzielić. Wiele serca wysłałaś mi poprzednio ze swoimi roślinami więc ja i moje pszczółki jesteśmy Ci bardzo wdzięczne , a roślinki staraja sie jak potrafią by nie przynieśc wstydu swojej poprzedniej właścicielce. Dużo ciepełka Ci przesyłam Kochana i oby jak najwięcej
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Małgosiu . Ach te Twoje krokusy . Zdecydowanie mam ich za mało i nie wiem czy tego roku nie pokuszę się o ich zakup zamiast tulipanów. Tulipany strasznie mnie rozczarowują . Zobaczymy co pokażą w kwietniu ale szału raczej nie będzie . Ciemierniki masz równie piękne . Wiosna , wiosna . Gdyby tylko ta pogoda jakoś tak się zdecydowała w którą stronę chce pójść . Takich dni jak w ubiegłą niedzielę powinno być więcej a u mnie póki co temperatura w okolicy 8 stopni . Pozdrawiam i słoneczka życzę .
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Małgosiu u Ciebie wiosna na całego, piękne kwitnienia! Oby tak dalej
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Małgosiu
Piękna wiosna u Ciebie , super krokusy rozkwitły u mnie pojedyncze nie wiem na co czekają , słoneczko nie chce zaświecić
Ciemierniki tez śliczne
Pozdrawiam cieplutko i wiosennie
Piękna wiosna u Ciebie , super krokusy rozkwitły u mnie pojedyncze nie wiem na co czekają , słoneczko nie chce zaświecić
Ciemierniki tez śliczne
Pozdrawiam cieplutko i wiosennie
Gosiu,
śliczne krokusiki- już pisałam. I mam je na liście zakupów jesiennych. Ale ciemierniki też piękne. U mnie króluje na razie jeden. Ten ciemniejszy-co to za odmiana?
A jak floksy? Coś już widać?
Napiszesz mi na pw?
śliczne krokusiki- już pisałam. I mam je na liście zakupów jesiennych. Ale ciemierniki też piękne. U mnie króluje na razie jeden. Ten ciemniejszy-co to za odmiana?
A jak floksy? Coś już widać?
Napiszesz mi na pw?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudne ciemierniki.
Ja mam jeden kwitnący.I też mnie cieszy
Kęp krokusikowe ślicznie wyglądają
pozdrawiam wiosennie
Ja mam jeden kwitnący.I też mnie cieszy
Kęp krokusikowe ślicznie wyglądają
pozdrawiam wiosennie
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Natalko niestety już straciłam nadzieję na to, że iryski się ze mną zaprzyjaźnią Na szczęście są inne.
Ewuś ewarost no tak to już niestety jest, że nie wszystkie kwiatki nas lubią. Na szczęście jest ich taka masa, że każdy znajdzie coś da siebie
Stasiu wiosna powoli następuje, chociaż pogoda nie co dzień wiosenna
Lidziu trochę dziwna ta wiosna w tym roku, niby zapowiadała się już w lutym, a jednak nie do końca się spieszyła... Najważniejsze żeby przymrozkami nas nie zaskoczyła.
Ewuś ewaidc akurat ciemierniki niezbyt się spieszą z rozrastaniem, ale będę pamiętać. Zawsze bardzo miło mi się czyta takie słowa
Ewelinko u mnie z tulipanami jest taka zagwozdka, że na równi mi się podobają i mnie wkurzają Gdy kwitną zachwyca mnie każdy łebek, ale średnio bawi mnie ich coroczne sadzenie U mnie też pogoda podobna, na szczęście ostatnio coś się już ruszyło w dobrą stronę.
Mariusz taka wiosna nie wiosna, ale trzeba brać co dają
Tereniu krokusy w tym roku nie do końca się popisały, ale cóż zrobić. Pozostaje mieć nadzieję, że w przyszłym roku lepiej trafią z pogodą
Paulinko ja też co roku dosadzam krokusy, chociaż po kilka paczuszek. Niestety ten ciemny ciemiernik jest nn. Floksy sprawdzę dzisiaj i dam znać na pw.
Aniu anabuko każda kolekcja zaczyna się od jednego egzemplarza a potem kończy się na 100 hostach
Trochę wiosny
Ewuś ewarost no tak to już niestety jest, że nie wszystkie kwiatki nas lubią. Na szczęście jest ich taka masa, że każdy znajdzie coś da siebie
Stasiu wiosna powoli następuje, chociaż pogoda nie co dzień wiosenna
Lidziu trochę dziwna ta wiosna w tym roku, niby zapowiadała się już w lutym, a jednak nie do końca się spieszyła... Najważniejsze żeby przymrozkami nas nie zaskoczyła.
Ewuś ewaidc akurat ciemierniki niezbyt się spieszą z rozrastaniem, ale będę pamiętać. Zawsze bardzo miło mi się czyta takie słowa
Ewelinko u mnie z tulipanami jest taka zagwozdka, że na równi mi się podobają i mnie wkurzają Gdy kwitną zachwyca mnie każdy łebek, ale średnio bawi mnie ich coroczne sadzenie U mnie też pogoda podobna, na szczęście ostatnio coś się już ruszyło w dobrą stronę.
Mariusz taka wiosna nie wiosna, ale trzeba brać co dają
Tereniu krokusy w tym roku nie do końca się popisały, ale cóż zrobić. Pozostaje mieć nadzieję, że w przyszłym roku lepiej trafią z pogodą
Paulinko ja też co roku dosadzam krokusy, chociaż po kilka paczuszek. Niestety ten ciemny ciemiernik jest nn. Floksy sprawdzę dzisiaj i dam znać na pw.
Aniu anabuko każda kolekcja zaczyna się od jednego egzemplarza a potem kończy się na 100 hostach
Trochę wiosny
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Cudna wiosna u Ciebie!
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.